Picanha
Ook wel staartstuk. Zoals de naam al verklapt is dit stuk afkomstig uit het bovenste gedeelte van de achtervoet, tegen de staart. De picanha is driehoekig van vorm en heeft aan de bovenzijde een vetrandje. Dit vetrandje geeft veel smaak af aan het vlees, en zorgt er voor dat het heerlijk mals is. Het staartstuk is een groep spieren die niet heel veel gebruikt wordt door het rund. Hierdoor is het vlees fijn van draad en redelijk mager. Het puntje van het staartstuk is het zachts en wordt stugger naarmate het vlees breder wordt. (Diepvriesproduct)
Wagyu
Het vlees van Wagyu runderen is een klasse apart. Dit rundvlees, dat vroeger uitsluitend bestemd was voor de keizerlijke familie van Japan, wordt beschouwd als het meest malse en lekkerste rundvlees ter wereld. Dit van oorsprong Japanse runderras heeft veel intramusculair vet en krijgt een uniek traditioneel dieet van gras, granen en bierbostel. Het ras, de manier van mesten en de voeding zorgen ervoor dat het vlees een prachtige marmering van onverzadigd vet krijgt. Het is door het hoge percentage aan vetmarmering zeer intens van smaak en het vlees smelt in de mond. Wagyu vlees staat bekend als de kaviaar onder het rundvlees en is een ware delicatesse die u ooit geproefd moet hebben.