Buikspek
- Goede balans vet en vlees
- Mals en sappig
- Krokant laagje dankzij het zwoerd
- Van een ster beter leven varkens




Onze buikspek met zwoerd wordt gesneden uit de buik van het varken
Buikspek is een populair gerecht om te bereiden op de barbecue. Vanwege de goede balans tussen vet en vlees droogt het stuk niet uit en is het makkelijk te bereiden. Het vet geeft veel smaak aan het vlees en houdt het lekker mals en sappig. Het zwoerd zorgt voor een mooi krokantje dat goed past bij het zachte vlees.
Buikspek met Zwoerd van Wroetvarkens
Het wroetvarken staat erom bekend dat het vlees fantastisch qua smaak en kwaliteit is. Waar veel mensen niet van bewust zijn is dat het als een van de weinige rassen een 1 ster beter leven certificaat mag voeren. De reden hierachter is dat de veehouders die wroetvarkens fokken moeten voldoen aan strenge criteria. De dieren krijgen geen preventieve medicatie, ontvangen geen hormonen of onnodige antibiotica en worden bij twijfel onderzocht door een vee-arts. Daarnaast krijgen ze daglijks vers drinkwater en hebben ze voldoende ruimte in de stal om te wroeten en te spelen. De leefomstandigheden van de wroetvarkens zijn dan ook aanzienlijk beter als in andere varkensstallen. Dit merk je terug in het buikspek met zwoerd dat wij snijden in onze eigen slagerij. Het is heerlijk van smaak en bijzonder mals. Verantwoord en heerlijk, zo zien wij het graag.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Buikspek Herkomst
Reviews