Chateaubriand

Waardering:
100% of 100
25, 00
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Gesneden van Black Angus runderen
  • Gefokt op kleinschalige boerderijen
  • Genoten van een grasgevoerd dieet
  • Geen onnodige hormonen of antibiotica
Vers geleverd
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Certificaten
Certificaten

Onze chateau briand wordt gesneden van de kop van de ossenhaas, in eigen slagerij. Zowel particulieren als horeca gelegenhedden kunnen de chateaubriand bij Bollensteak bestellen. De Ossenhaas wordt door sommige gezien als het meest begeerde vlees van het rund. Hierdoor heeft de chateaubriand weinig bindweefsel omdat de spier bijna niet wordt gebruikt. Omdat chateaubriand geen werkspier is, zit er vrijwel geen vet aan en is het zeer fijn van draad. Je kunt biefstuk van de haas verdelen in 3 stukken: Chateaubriand (kop), tournedos (middenstuk) en filet mignon (punt).

 

Chateaubriand van Black Angus runderen

Black Angus ossenhaas, wij vinden het zelf een gouden combinatie. De chateaubriand is van zichzelf een prachtig stuk vlees en het feit dat we het mogen snijden van het prestigieuze Black Angus rund van Ierse boeren maakt het feest compleet. Het Black Angus ras uit Ierland staat bekend om hun grasgevoerde dieet en diervriendelijke leefomstandigheden. De dieren worden gehouden op autenthieke boerderijen waar ze op uitgestrekte wijde tot wel 36 hectare alle vrijheid hebben om te bewegen en te grazen. Onze chateaubriand wordt vers gesneden in onze eigen slagerij. Wij maken het klaar voor zowel onze horeca klanten als ook particulieren. Hierdoor kunt u chateaubriand van restaurant kwaliteit eten, thuis op het bord.

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

Chateaubriand Herkomst

Rassen
Black Angus
Land
Ierland

Chateaubriand bereiden

Chateaubriand grillen op de bbq:

  • Haal de Chateaubriand zeker een uur voor het bereiden op de bbq uit de koelkast.
  • Bestrooi de chateaubriand licht met wat zout, doe dit net voor je hem op de bbq legt.
  • Zorg dat de bbq goed heet is voor de bereiding, hanteer minimaal een temperatuur van 250 graden voor het directe grillen.
  • Een chateaubriand grill je afhankelijk van de dikte 2 minten per kant bruin, direct boven de kolen in de warme zone.
  • Nu verplaats je de chateaubriand naar de koele zone, doe er eventueel nog een klontje roomboter op voor de smaak maar pas op dat de bbq dan niet teveel gaat roken.
  • Vervolgens laat je de chateaubriand doorgaren naar een kerntemperatuur van ongeveer 50 graden, hij is nu heerlijk rare medium rare.
  • Haal de chateaubriand nu van de bbq en laat hem nog enkele minuten rusten, het liefst los ingepakt in aliminium folie.

Kerntemperatuur chateaubriand:

Rare48 °C
Medium rare51 - 53 °C
Medium54 - 57 °C
Well done63 °C 

Specificaties Chateaubriand

Voedingswaarde Chateaubriand

Op basis van 100 gram

Energie 109 kcal
Vet 2,46 g
- waarvan verzadigd 0,73 g
Koolhydraten 0 g
- waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwit 20,3 g
Zout 0,19 g

 

Reviews

Klantenreviews
  1. Nu ook thuis heerlijk gegeten
    Rating
    100%
    Normaalgesproken eet ik chateaubriand alleen in een restaurant. Ik dacht altijd dat het lastig te bereiden was thuis. Iets te lang op de bbq of in de pan en de chateaubriand is doorgebakken. Mede door de goede tips hier op de site durfde ik het wel aan. En wat was het heerlijk, nu kunnen we er ook thuis van genieten. Top chateaubriand. een aanrader

    Gereviewd door

    Gepost op

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Chateaubriand
Uw waardering

Duurzaam en Veilig

  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
Keurmerken en onderscheidingen
 
Zonder antibiotica of hormonen

Zonder antibiotica of hormonen

EG-gecertificeerd

EG-gecertificeerd

World Steak Challenge

World Steak Challenge

Het Wroetvarken

Het Wroetvarken

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk