Diamanthaas

Waardering:
80% of 100
15, 75
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Bijzonder mals stukje vlees
  • Van grasgevoerde ierse runderen
  • Gefokt op kleinschalige boerderijen
  • Geen preventieve hormonen of antibiotica
Bevroren
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Certificaten
Certificaten
Vleesversnijding
Diamanthaas van de koe

Onze diamanthaas wordt gesneden uit de schouder en ligt boven op het schouderblad.

De diamanthaas is een zeer mals stukje vlees uit de voorpoot van een rund. De diamanthaas wordt ook wel jodenhaas genoemd omdat orthodoxe joden geen vlees eten uit de achterpoot. De diamant haas lijkt wat vorm betreft op de ossenhaas, maar is een stuk kleiner. Door de vorm is verwarring ontstaan en werd de diamanthaas ‘ossenhaas voor de Joden’ genoemd. De diamanthaas is het meest malse stukje vlees uit de schouder en ligt boven op het schouderblad.

Diamanthaas van Ierse Angus boeren

De diamanthaas is misschien wel het meest onderschatte of onbekend stukje biefstuk. De diamanthaas is van zichzelf een bijzonder mals stukje vlees dat in de betere en meer traditionele restaurants in Nederland al jaren op de kaart pronkt. Onze diamanthaas wordt gesneden van grasgevoerde Ierse Black Angus runderen wat het vlees nog wat extra bijzonder maakt. Dit ras staat bekend om hun voornamelijk gras en kruiden gevoerd dieet. Daarnaast mogen de runderen leven in de buitenlucht op uitgestrekte wijden die gemiddeld tot wel 36 hectare groot zijn. De diamanthaas is dus niet alleen bijzonder mals en smaakvol, de dieren hebben ook een duurzaam leven mogen genieten.

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

Diamanthaas Herkomst

Rassen
Black Angus
Land
Ierland
Streek
Cork County
Herkomst

Diamanthaas bereiden

  • Haal de diamanthaas ruim voor het bakken uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen
  • Kruid de T-bone met zout en peper of andere kruiden naar wens. Let wel op dat je het zout niet te ver van te voren op het vlees doet, dit haalt vocht uit de diamanthaas.
  • Doe roomboter in de pan en laat dit eerst mooi bruin kleuren voordat je de diamanthaas in de pan plaatst
  • Een diamanthaas eet je bij voorkeur iets meer rood dan andere stukken vlees. Je hoeft het dan ook niet lang te bakken. Leg de diamanthaas in de pan en bak hem op hoog vuur rondom bruin.
  • Draai vervolgens het gas op halve kracht en voeg roomboter toe in de pan.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
  • Laat de diamanthaas vervolgens 5 tot 10 minuten rusten, afhankelijk van de dikte.

Reviews

Klantenreviews
  1. Blij dat we het geprobeerd hebben
    Rating
    80%
    Ik was opzoek naar een lekker stukje vlees en liet mij eigenlijk overtuigen door de tekst dat de diamanthaas een mooi stukje vlees is. Blij dat we het besteld en geprobeerd hebben. Hij was heerlijk mals en vol van smaak. Een bijzondere biefstuk. Ook de levering was heel prettig. De bestelling werd thuis bezorgd in een speciale koeldoos en was nog prima op temperatuur. Ik was wel nieuwsgierig hoe dit zou gaan omdat ik nog nooit vlees in een webshop had besteld maar ook hiervoor complimenten

    Gereviewd door

    Gepost op

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Diamanthaas
Uw waardering
Duurzaam en veilig
  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord

Keurmerken en onderscheidingen

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze iuitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle
en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle
en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten


Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk