Flat Iron Steak
- Sucade om te bakken als biefstuk
- Heerlijk zachte biefstuk vol van smaak
- Van gras gevoerde Ierse runderen
- Hoog in vitamine A, E en omega-3 vetzuren


De Flat Iron steak kennen wij in Nederland beter als de Sukade. De Flat Iron Steak is een deel uit de schouder waar horizontaal een zeen doorloopt. Het vlees wordt in de Nederlandse keuken voornamelijk gebruikt voor draadjesvlees. Het vlees van ons Ierse prime rundvlees label is van der mate goede kwaliteit dat als deze gesplitst (zenen verwijderen)is kan worden gebakken als steak. De zo gehete Flat iron steak is heerlijk zacht en vol van smaak! U kunt deze Flat Iron steak nu kant en klaar gesneden hier bij ons bestellen
Restaurant kwaliteit thuis op het bord
De Flat Iron steak of Sukade zie je de laatste jaren steeds vaker terugkomen op de kaart van verschillende horeca gelegenheden. De steak is goed te combineren met verschillende soorten producten zoals bijvoorbeeld Risotto. Zo staat de Flat Iron Steak al jaren op de kaart bij verschillende strandpaviljoens aan de Noordwijkse kust die hem op deze wijze serveren. Wil jij deze kwaliteit thuis op het bord toveren? Wij bezorgen hem graag bij jou thuis.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Flat Iron Steak Herkomst
Flat Iron Steak bereiden
- De flat iron steak moet op kamertemperatuur zijn voordat je hem gaat bereiden, haal hem dan ook ruim van te voren uit de koeling.
- Door zijn eigen bijzondere smaak heeft hij niet veel extra kruiden nodig, je kan hem na bereiding nog licht bestrooien met wat zout of peper.
- Bereid je de flat iron steak in de pan, zorg dan dat deze flink heet is, doe je het op de bbq zorg dan dat hij minimaal 230 graden is voordat de flat iron steak erop gaat
- Is je pan of bbq op temperatuur, leg nu het vlees midden in de pan of boven de kolen en laat hem per kant, afhankelijk van de dikte 3 minuten liggen.
- Wil je de flat iron steak liever iets meer medium, leg hem dan na de 3 minuten in de koele zone van de BBQ of zet het vuur van je pan wat lager om hem door te laten garen.
- Haal de flat iron steak van het vuur en laat hem nog vijf a 10 minuten rusten alvorens je hem aansijd.
Kerntemperatuur flat iron steak :
Rare | 48 °C |
Medium rare | 50 - 52 °C |
Medium | 53 - 57 °C |
Well done | 63 °C |
Reviews