hele kip

9, 50
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
 • De keuze van toppoeliers in de regio
 • Van biologische kippen
 • Gefokt op Hollandse boerderijen
 • Geen preventieve medicatie
Bevroren
 • IDEAL
 • Master Cart
 • After Pay
 • Visa Cart
Vleesversnijding
hele kip
hele kip

De hele kip wordt kant en klaar geleverd

 

De hele kip in het assortiment van de Bollensteak is de vaste keuze van verschillende poeliers in de bollenstreek. Dit is niet zonder reden, onze hele kip is van duurzame a kwaliteit vrij uitloopkip, dit betekent dat onze kippen geen preventieve medicatie ontvangen.

 

Hele kip uit de oven

Je kan een hele kip op verschillende manieren bereiden, een van de makkelijkste manieren is een hele kip uit de oven. Zorg er altijd eerst voor dat de kip op kamertemperatuur is gekomen, hiervoor dien je hem op tijd uit de koelkast te halen. Vet hem in met bijvoorbeeld olijfolie en geef hem wat extra smaak met wat zout en peper. Verwarm de oven voor en plaats de hele kip in een braadslede. Leg hem vervolgens met borstzijde naar beneden en laat hem 20 minuten garen. Draai vervolgens de kip om en laat hem nog even flink door garen tot maximaal 40 minuten. De exacte tijd hangt ook af van de omvang van de kip, het is dus belangrijk om tussentijds even te kijken hoe het ervoor staat. Bij kip geld wel, bij twijfel liever nog even iets langer laten staan. Je kan immers beter het risico lopen dat de kip iets te droog dan iets te rauw is. Wanneer je de hele kip uit de oven haalt wikkel je hem nog in de aluminiumfolie waarin je hem nog 10 minuten laat doorgaren.

 

Hele kip op de bbq

In de zomer kiezen we er vaak voor om een hele kip op de bbq klaar te maken. Qua bereiding lijkt het erg op die van een hele kip uit de oven. Er zijn ook veel verschillende recepten voor het klaarmaken van een hele kip op de bbq. In zijn algemeenheid zijn er een aantal stappen die je altijd kan volgen; Zorg ervoor dat je de bbq indeelt in een warme en “koele” zone. Onder de koele zone kan je een druipbak met eventueel water of bier zetten. Je kan zelfs een blikje bier bij de hele kip inbrengen maar dat is een recept op zichzelf.

 

Hele kip airfryer

Wil je het jezelf echt gemakkelijk maken dan kan je een hele kip ook in de airfryer doen. Je hebt dan vaak wel een xl airfryer nodig maar dit hangt ook van het formaat af van de hele kip. Zorg ervoor dat de airfyer netzoals de bbq en oven een temperatuur van 180 graden bereikt. Zet vervolgens de hele kip in de airfyer en laat deze +/- 40 minuten garen. Wij adviseren wel om tijdens dit proces de kip een aantal keer te lakken met een lekere marinade of simpelweg wat olijf olie. Bij het bereiden van een hele kip in de airfyer wil deze iets sneller uitdrogen dan bijvoorbeeld op de bbq waar je kan werken met een warme en koude zone.

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

 • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
 • Ook topchefs werken graag met onze producten
 • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
 • Wij werken met lokale boeren

hele kip Herkomst

Boer
Vrije uitloop kip boerderijen
Land
Nederland

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:hele kip
Uw waardering

Duurzaam en Veilig

 • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
 • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
 • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
 • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
 • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
Keurmerken en onderscheidingen
 
Zonder antibiotica of hormonen

Zonder antibiotica of hormonen

EG-gecertificeerd

EG-gecertificeerd

World Steak Challenge

World Steak Challenge

Het Wroetvarken

Het Wroetvarken

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk