Hertenbiefstuk

Waardering:
100% of 100
15, 50
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Gesneden uit oa. de bovenbil en platte bil
  • Het gehele jaar verkrijgbaar
  • Uitsluitend plantaardig voedsel gegeten
  • Donkerrood van kleur en vol van smaak
Bevroren
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Vleesversnijding
Hertenbiefstuk

Onze hertenbiefstuk wordt uit meerdere technische delen gesneden

 

Onze hertenbiefstuk wordt uit meerdere technische delen gesneden, zoals de bovenbil, de platte bil, het spierstuk of de dikke lende. Al deze delen hebben een fijne en zachte structuur, voor een heerlijk mals stukje hertenbiefstuk. Hertenvlees is altijd donkerrood van kleur en is zeer mager. Het bevat veel eiwitten en ijzer en is rijk aan omega 3-vetzuren. Herten danken hun authentieke smaak aan hun voeding, dat uitsluitend bestaat uit plantaardig voedsel zoals eikels, grassen, kruiden en bessen.

 

Nieuw Zeelandse hertenbiefstuk, gesneden in eigen slagerij

Vroeger kon je wild en dus ook hertenbiefstuk alleen in het wildseizoen bestellen. Wild is bij uitstek het beste biologische scharrelvlees. Het is een op en top natuurproduct dat steeds vaker thuis op het menu staat. Met wild wordt de groep dieren aangemerkt die leeft in de vrije wildbaan en ingevolge wetgeving bejaagd mag worden. Omdat wild van zichzelf al veel smaak heeft, is er maar weinig nodig om iets lekkers op tafel te zetten. Maar wild is niet alleen lekker van smaak; wild is ook erg gezond. Onze hertenbiefstuk bevat dan ook weinig calorieën en is rijk aan ijzer, vitaminen en eiwitten.

 

Groente bij hertenbiefstuk

Bij hertenbiefstuk kan je verschillende soorten groente klaarmaken. Welke groente je bij hertenbiefstuk eet hangt in sterke mate ook af van wat je zelf lekker vindt. Zo kan je groente grillen, denk hierbij aan gegrilde courgette, asperges of aubergines. Zoals bij veel stukken wild en gevogelte kan je ook een assortiment aan paddestoelen of champignons op bakken voor bij de hertenbiefstuk.

 

Hertenbiefstuk met portsaus

Een bekend recept is hertenbiefstuk met portsaus. Je kan de portsaus zelf maken of als je dit spannend vind kan je ook een portsaus aanschaffen bij je lokale supermarkt. Tijdens de bereiding dien je dan nog wat port toe te voegen aan de saus om hem af te maken. Wil je de hertenbiefstuk met portsaus medium rare opdienen dan is het verstandig om de bovenstaande bereidings instructies te volgen. Dus bereiden in de pan met bak boter, 2 minuten weerszijden.

 

Hertenbiefstuk kopen

De hertenbiefstuk in ons assortiment is afkomstig uit nieuw-zeeland. Zoals bij veel stukken wild hebben de herten gedurende hun leven buiten in de natuur geleefd. Hier hebben ze gegeten wat de natuur ze te bieden heeft. Dit zorgt ervoor dat onze hertenbiefstuk mals en zacht van structuur is. Daarnaast is het ook een gezond stukje vlees met een hoog gehalte ijzer, vitamine en eiwitten. Wil je een keer iets anders op het bord toveren? Overweeg dan eens om onze heerlijke hertenbiefstuk te kopen.

 

 
 

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

Hertenbiefstuk Herkomst

Land
Nieuw Zeeland
Streek
South Island
Herkomst

Hertenbiefstuk bereiden

Een hertenbiefstuk kan je op dezelfde manier bereiden als een reguliere biefstuk. De tijd in de pan is dan ook afhankelijk van de gewenste garing. Wij gaan hieronder uit van een medium rare garing voor de hertenbiefstuk

  • Haal de hertenbiefstuk ruim van tevoren uit de koelkast zodat het vlees op kamer temperatuur kan komen
  • Kruid de hertenbiefstuk met zout en peper naar wens
  • Doe olie of boter in de pan, en plaats de hertenbiefstuk als de pan goed op temperatuur is
  • Bak het vlees in 1 minuut rondom goed bruin.
  • Draai het vuur op halve kracht en voeg nog wat extra roomboter toe in de pan.
  • Vervolgens ongeveer 4 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
  • Laat de hertenbiefstuk vervolgens 5 tot 10 minuten rusten, afhankelijk van de dikte.
  • Eetsmakelijk

Reviews

Klantenreviews
  1. We worden er wild van
    Rating
    100%
    Fantastische hertenbiefstuk, inderaad een bijzondere smaak en met een goede rode wijn erbij was het echt genieten.

    Gereviewd door

    Gepost op

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Hertenbiefstuk
Uw waardering

Duurzaam en Veilig

  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
Keurmerken en onderscheidingen
 
Zonder antibiotica of hormonen

Zonder antibiotica of hormonen

EG-gecertificeerd

EG-gecertificeerd

World Steak Challenge

World Steak Challenge

Het Wroetvarken

Het Wroetvarken

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk