Hertenbiefstuk
- Gesneden uit oa. de bovenbil en platte bil
- Het gehele jaar verkijgbaar
- Uitsluitend plantaardig voedsel gegeten
- Donkerrood van kleur en vol van smaak


Onze hertenbiefstuk wordt uit meerdere technische delen gesneden
Onze hertenbiefstuk wordt uit meerdere technische delen gesneden, zoals de bovenbil, de platte bil, het spierstuk of de dikke lende. Al deze delen hebben een fijne en zachte structuur, voor een heerlijk mals stukje hertenbiefstuk. Hertenvlees is altijd donkerrood van kleur en is zeer mager. Het bevat veel eiwitten en ijzer en is rijk aan omega 3-vetzuren. Herten danken hun authentieke smaak aan hun voeding, dat uitsluitend bestaat uit plantaardig voedsel zoals eikels, grassen, kruiden en bessen.
Nieuw Zeelandse hertenbiefstuk, gesneden in eigen slagerij
Vroeger kon je wild en dus ook hertenbiefstuk alleen in het wildseizoen bestellen. Wild is bij uitstek het beste biologische scharrelvlees. Het is een op en top natuurproduct dat steeds vaker thuis op het menu staat. Met wild wordt de groep dieren aangemerkt die leeft in de vrije wildbaan en ingevolge wetgeving bejaagd mag worden. Omdat wild van zichzelf al veel smaak heeft, is er maar weinig nodig om iets lekkers op tafel te zetten. Maar wild is niet alleen lekker van smaak; wild is ook erg gezond. Onze hertenbiefstuk bevat dan ook weinig calorieën en is rijk aan ijzer, vitaminen en eiwitten.
Groente bij hertenbiefstuk
Bij hertenbiefstuk kan je verschillende soorten groente klaarmaken. Welke groente je bij hertenbiefstuk eet hangt in sterke mate ook af van wat je zelf lekker vindt. Zo kan je groente grillen, denk hierbij aan gegrilde courgette, asperges of aubergines. Zoals bij veel stukken wild en gevogelte kan je ook een assortiment aan paddestoelen of champignons op bakken voor bij de hertenbiefstuk.
Hertenbiefstuk met portsaus
Een bekend recept is hertenbiefstuk met portsaus. Je kan de portsaus zelf maken of als je dit spannend vind kan je ook een portsaus aanschaffen bij je lokale supermarkt. Tijdens de bereiding dien je dan nog wat port toe te voegen aan de saus om hem af te maken. Wil je de hertenbiefstuk met portsaus medium rare opdienen dan is het verstandig om de bovenstaande bereidings instructies te volgen. Dus bereiden in de pan met bak boter, 2 minuten weerszijden.
Hertenbiefstuk kopen
De hertenbiefstuk in ons assortiment is afkomstig uit nieuw-zeeland. Zoals bij veel stukken wild hebben de herten gedurende hun leven buiten in de natuur geleefd. Hier hebben ze gegeten wat de natuur ze te bieden heeft. Dit zorgt ervoor dat onze hertenbiefstuk mals en zacht van structuur is. Daarnaast is het ook een gezond stukje vlees met een hoog gehalte ijzer, vitamine en eiwitten. Wil je een keer iets anders op het bord toveren? Overweeg dan eens om onze heerlijke hertenbiefstuk te kopen.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
Ook topchefs werken graag met onze producten
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
Wij werken met lokale boeren
Hertenbiefstuk Herkomst
Hertenbiefstuk bereiden
Een hertenbiefstuk kan je op dezelfde manier bereiden als een reguliere biefstuk. De tijd in de pan is dan ook afhankelijk van de gewenste garing. Wij gaan hieronder uit van een medium rare garing voor de hertenbiefstuk
- Haal de hertenbiefstuk ruim van tevoren uit de koelkast zodat het vlees op kamer temperatuur kan komen
- Kruid de hertenbiefstuk met zout en peper naar wens
- Doe olie of boter in de pan, en plaats de hertenbiefstuk als de pan goed op temperatuur is
- Bak het vlees in 1 minuut rondom goed bruin.
- Draai het vuur op halve kracht en voeg nog wat extra roomboter toe in de pan.
- Vervolgens ongeveer 4 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
- Laat de hertenbiefstuk vervolgens 5 tot 10 minuten rusten, afhankelijk van de dikte.
- Eetsmakelijk
Reviews
-
We worden er wild vanFantastische hertenbiefstuk, inderaad een bijzondere smaak en met een goede rode wijn erbij was het echt genieten.
Gepost op