Iberico Presa Spanje

Waardering:
100% of 100
47, 50
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Heerlijk mals, vol van smaak
  • Prachtig stuk voor de feestdagen
  • Gefokt op kleinschalige boerderijen
  • Van zuid Spaanse iberico varkens
Bevroren
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Certificaten
Certificaten
 

Iberico Presa is een heerlijk mals stuk vlees afkomstig uit het deel tussen de nek en de schouder van het Iberico varken. De Presa is heerlijk om te bereiden als braadstuk in de oven of op de BBQ. Wil jij eens iets bijzonders op tafel zetten en houd je van varkensvlees, dan is de Iberico presa zeker het proberen waard. Door hun gevarieerde dieet heeft het vlees een heerlijke smaak. Het is dan ook niet zonder reden dat de Iberico presa een van de meest geliefde steaks is afkomstig van het Iberico varken. 

 

Het Zuid Spaanse Iberico varken

Het Ibérico varken is afkomstig uit Zuid-Spanje. Deze Ibérico varkens leven in groepen op uitgestrekte velden met eeuwenoude eikenbomen. De varkens hebben een zwarte of donkerbruine kleur en ze eten het liefst knollen, eikels, gras en kruiden. Het Ibérico varkensvlees heeft een unieke kwaliteit dankzij het klimaat, de voeding en de vrijheid dat het raszuivere varkentje heeft. Het vet van het Ibérico varkensvlees smelt al op kamertemperatuur en geeft het vlees een sublieme, nootachtige en volle smaak. 

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

Iberico Presa Spanje Herkomst

Rassen
Iberico
Land
Zuid spanje
Streek
Andalusië

Iberico Presa Spanje bereiden

Deze bereidingswijze is specifiek voor wanneer je de Iberico Presa wil bereiden op de BBQ.

  • Haal de Iberico presa een uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • De presa heeft van zichzelf al een heerlijke smaak, wil je hem toch kruiden, gebruik dan een BBQ rub naar keuze. Bestrijk hem dan ook wel ruim van te voren, het liefst een of twee uur voordat je de Iberico Presa gaat bereiden. Verpak het vlees in vershoud folie zodat de rub nog goed in de presa kan trekken.
  • Verhit de BBQ op 120 graden en leg de presa op het indirecte deel voor de langzame garing. Wij bevelen een kernthermometer aan zodat je de kerntemperatuur van de Iberico presa in de gaten kan houden. Wanneer de kern 60 graden is dan ben je klaar.
  • Stook vervolgens je BBQ op naar 200 graden voor de directe grilling van het vlees
  • Houd de kernthermometer erbij en grill de Iberico rondom bruin tot hij een kerntemperatuur van 68 graden heeft bereikt.
  • Laat de Iberico presa vervolgens nog 10 minuten rusten alvorens je er heerlijke plakken van gaat snijden. Eetsmakelijk

Reviews

Klantenreviews
  1. Genieten
    Rating
    100%
    Had nog nooit een Iberico Presa bereid. Was een heerlijk stukje vlees. Goede smaak, aanrader

    Gereviewd door

    Gepost op

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Iberico Presa Spanje
Uw waardering

Duurzaam en Veilig

  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
Keurmerken en onderscheidingen
 
Zonder antibiotica of hormonen

Zonder antibiotica of hormonen

EG-gecertificeerd

EG-gecertificeerd

World Steak Challenge

World Steak Challenge

Het Wroetvarken

Het Wroetvarken

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk