Kalfsentrecote

18, 50
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Gesneden in eigen slagerij
  • Van Nederlandse boeren
  • Grootgebracht in de natuur
  • Natuurlijk dieet
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Vleesversnijding
kalfsentrecote
Entrecote van het kalf

Onze kalfsentrecote wordt gesneden uit de lende van het kalf

 

Kalfsentrecote heeft een zeer fijne structuur en is heerlijk mals. Het vetgehalte van een kalfsentrecote is laag en daarnaast ook rijk aan belangrijke voedingsstoffen. Onze kalfsentrecote is afkomstig van jonge runderen die maximaal de leeftijd van 1 jaar oud bereiken

 

Kalfsentrecote oven

Wil je een kalfsentrecote in de oven bereiden, zorg er dan voor dat je de oven eerst verwarmd naar 180 graden. We raden aan om het vlees toch eerst even rondom bruin te bakken in de pan. Vervolgens leg je het vlees in de oven voor maximaal 15 minuten. De exacte tijd heeft wel te maken met de dikte van het stuk, wil je geen risico nemen met het bereiden van een kalfsentrecote in de oven? Wij raden aan om dan een kernthermometer te gebruiken zodat je de kerntemperatuur in de gaten kan houden.

Kalfsentrecote BBQ

Een kalfsentrecote op de bbq kan je eigenlijk hetzelfde behandelen als een biefstuk. Snijd voordat je de kalfsentrecote op de bbq legt eerst de vetkap kruislings in. Dit zorgt er tijdens het grillen voor dat het vlees niet onder spanning komt te staan en uiteindelijk taaier zal worden. Bestrooi ook nu zout op de kalfsentrecote kort voordat hij op de bbq gaat.

We willen het vlees lekker mals houden en zijn daarom voorstander van een indirecte bereiding. Leg het vlees op de “koude” gedeelte van de bbq. Zorg dat de barbecue een temperatuur heeft van 150 graden en laat de kalfsentrecote dan garen tot een temperatuur van 48 graden. Vervolgens verplaats je hem naar het warme gedeelte boven de kooltjes en gril je hem in een minuut per kant af. Let wel op dat er niet teveel vet op de kolen druipt want dan krijg je vlammen en dit gaat ten kosten van de smaak

 
 

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

Kalfsentrecote Herkomst

Land
Nederland

Kalfsentrecote bereiden

  • Een kalfsentrecote kan je op verschillende manieren bereiden, zowel sous vide in combinatie met de pan, je kan een kalfsentrecote ook prima bereiden in de oven of op de bbq. Ongeacht de wijze waarop je de kalfsentrecote gaat bereiden, er zijn een aantal standaard richtlijnen die je in acht kan nemen als je dit heerlijke stuk vlees gaat klaarmaken.
  • Haal het vlees ruim van te voren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  • Dep de kalfsentrecote droog met een keukenrol voordat je hem gaat bereiden
  • Optioneel kan je ook nog wat zout toevoegen voordat hij in de pan gaat. Kies je er inderdaad voor om zout toe te voegen, doe dit dan wel kort voordat je de kalfsentrecote gaat bereiden, anders ontrekt het teveel vocht van het vlees.

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kalfsentrecote
Uw waardering

Duurzaam en Veilig

  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
Keurmerken en onderscheidingen
 
Zonder antibiotica of hormonen

Zonder antibiotica of hormonen

EG-gecertificeerd

EG-gecertificeerd

World Steak Challenge

World Steak Challenge

Het Wroetvarken

Het Wroetvarken

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk