Kalfsmuis

Waardering:
100% of 100
16, 95
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Uitsluitend van Nederlandse boeren
  • Gefokt in de natuur
  • Gevarieerd dieet
  • Verassend alternatief voor het kerst diner
Bevroren
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Vleesversnijding
kalfsmuis
Kalfsmuis

Kalfsmuis is een gedeelte uit de platte bil. Dit is een gedeelte uit de achterpoot van een kalf

 

Onze kalfsmuis wordt gesneden in verschillende gewichten in onze eigen slagerij. Kalfsmuis wordt vaak in zijn geheel klaargemaakt of gebruikt voor het maken van een rollade. Kalfsmuis bestaat uit mager vlees met een klein beetje vet. In ons assortiment bieden wij uitsluitend blank hollands kalfsvlees aan, dit is vlees van prachtige kwaliteit die zich duidelijk onderscheidt van rundvlees. Onze kalveren lopen vanaf de geboorte door de wei en krijgen een gevarieerd dieet.

Waarom wij werken met uitsluitend nederlandse kalfsmuis

Nederland is wereldwijd de grootste exporteur van kalfsvlees en dus ook kalfsmuis. Al het vlees wordt streng gecontroleerd en moet voldoen aan de hoogste eisen. Geen wonder dat andere landen in de wereld juist nu masaal kiezen voor kalfsmuis van nederlandse bodem. Wij hebben dan ook bewust de keuze gemaakt om uitsluitend met nederlandse kalfsmuis te werken.

Kalfsmuis braden in de pan

Kalfsmuis braden in de pan is iets dat wij zelf niet doen. Het liefst stoof je de kalfsmuis in een pan met bouillon, hierdoor blijft het vlees heerlijk mals en krijgt het extra smaak door de toevoeging van de bouillon. Wil je de kalfsmuis toch liever braden in de pan, zorg er dan minimaal voor dat je hem op temperatuur laat komen buiten de koelkast en dat je hem niet te droog bakt op een te hoog vuur. Dep ook altijd de kalfsmuis even droog voordat hij de pan ingaat.

Kalfsmuis sous vide

Een kalfsmuis kan je ook prima sous vide bereiden. Zorg ervoor dat je een ruime bak met water op temperatuur brengt. In dit geval wil je een rose garing dus moet je zorgen dat het waterbad een constante temperatuur van 55 graden heeft. Vervolgens leg je de kalfsmuis ongeveer drie uur in het waterbad waarin hij langzaam sous vide zal garen. Let wel op, de exacte garingstijd hangt ook af van de dikte en gewicht van het vlees. In dit voorbeeld gaan we uit van een kalfsmuis van ruim 1000 gram. Stop voordat je begint wat van je favoriete kruiden in de vacuüm verpakking voor een extra smaaksensatie. Als je dus een keer echt iets anders wilt, bereid je kalfsmuis sous vide, je zal niet teleurgesteld zijn.

 
 

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

Kalfsmuis Herkomst

Land
Nederland

Kalfsmuis bereiden

De kalfsmuis kan je op meerdere manieren bereiden, wij kiezen hier voor een bereiding in de oven:

  • Haal de kalfsmuis zeker een uur voor bereiding uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur kan komen. Ligt de kalfsmuis in de vriezer, haal hem dan de ochtend van bereiding al uit de koeling
  • Kruid de kalfsmuis naar eigen inizcht met zout en peper
  • Verwarm de oven naar 100 graden voor een langzame garing
  • Bak ondertussen de kalfsmuis kort bruin aan alle zijden in een goed vermarmde pan met (room) boter. Let op, doe dit niet langer dan 2 minuten
  • Plaats het vlees in de oven en breng een kernthermometer in de kalfsmuis
  • Laat de kalfsmuis langzaam garen tot deze een kerntemperatuur van 54 graden heeft bereikt
  • Laat de kalfsmuis vervolgens zeker 10 minuten rusten.

Reviews

Klantenreviews
  1. beste rollade tot nu toe
    Rating
    100%
    Wat de site al aangeeft. Wij maken altijd rollade van kalfsmuis. Op aanraden van een vriend die hier vaker besteld het nu een keer hier gekocht. Al bij aankomst van de bestelling wist ik dat ik een goede keuze had gemaakt. De kalfsmuis was goed gekoeld bezorgd en het vlees was prachtig van zowel kleur als textuur. De rollade was een groot succes en mag ik nu vaker gaan maken voor de familie;)

    Gereviewd door

    Gepost op

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kalfsmuis
Uw waardering

Duurzaam en Veilig

  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
Keurmerken en onderscheidingen
 
Zonder antibiotica of hormonen

Zonder antibiotica of hormonen

EG-gecertificeerd

EG-gecertificeerd

World Steak Challenge

World Steak Challenge

Het Wroetvarken

Het Wroetvarken

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk