Kalfsvlees

In ons aanbod vind je uitsluitend blank kalfsvlees afkomstig van Hollandse boeren. Nederlands kalfsvlees wordt streng gecontroleerd en voldoet aan hoge kwaliteits- eisen. De smaak, kwaliteit en veiligheid van Hollands kalfsvlees zorgt ervoor dat wij de grootste kalfsvlees exporteur wereldwijd zijn. De kalveren in ons assortiment lopen door de wei en krijgen afwisselend voedsel en melk van hun moeder. De kalveren krijgen geen preventieve medicatie toegediend.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Kalfzwezerik
    15, 00
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  2. Kalfsentrecote
    18, 50
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  3. Kalfsmuis
    16, 95
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  4. Kalfs burger (5st)
    17, 96
    Op voorraad: Morgen geleverd!
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kalfsvlees kopen

Wil je een keer iets anders op tafel zetten dan zou je kunnen overwegen kalfsvlees te kopen. Kalfsvlees is een gezond alternatief omdat het van zichzelf erg mager vlees is en boordevol goede voedingsstoffen zit zoals eiwitten, Vitamine D, Vitamine B1 en ijzer. Onze kalveren blijven tot 6 a 8 maanden in de wei alvorens ze klaar worden gemaakt voor consumptie. In ons kalfsvlees assortiment vind je onder andere entrecote, kalfsmuis en kalfs spareribs, genoeg opties om te overwegen wanneer je eens kalfsvlees wil kopen. Wist je overigens dat steeds meer sterren restaurants kalfsvlees kopen en op hun kaart zetten? Verras de volgende keer je gasten eens met iets anders en dien een kalfsvlees recept op.

Kalfsvlees bereiden

Kalfsvlees kan je op meerdere manieren bereiden. Door de bijzondere malse structuur is het wel van belang dat je weet wat de spelregels zijn voor elke specifieke bereiding. Bereid je het kalfsvlees verkeerd of te lang dan kan de structuur veranderen en het vlees erg taai worden. Zonde van dit heerlijke stukje Nederlandse trots. Welke bereiding je kiest hangt af van je eigen wensen of tijd die je hebt voor de bereiding. Zo kan je kalfsvlees bakken in de pan, bereiden in de oven, stoven of zelfs sous vide bereiden.

Kalfsvlees bakken

Kalfsvlees bakken in de pan hoeft niet ingewikkeld te zijn. Houd er rekening mee dat kalfsvlees eerst op kamertemperatuur moet komen alvorens je het in de pan legt. Dep het vlees ook altijd even droog met een stuk keukenrol. Voor zowel kalfsentrecote, kalfskoteletten, kalfsoester en kalfshaas geld dat je het vlees in een of twee minuten rondom bruin kan bakken. Vervolgens laat je het op een lager vuur nog enkele minuten door garen. Wil je het vlees lekker mals en mooi van kleur dan doe je dit over het algemeen niet langer dan drie minuten. Verplaats het kalfsvlees wel tijdens het garen zodat het niet kan verbranden. Laat het vlees na de bereiding nog even een paar minuten rusten in aluminium folie. Voeg wat zout en peper toe naar smaak en dien dit fantastische stuk vlees op.