Kalfszwezerik

Waardering:
100% of 100
37, 50
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Gesneden van Nederlandse kalveren
  • Kwalitatief hoogstaand orgaanvlees
  • Gefokt op kleinschalige boerderijen
  • Geen preventieve medicatie
Bevroren
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Vleesversnijding
kalfzwezerik
Zwezerik van het kalf

Onze kalfzwezerik wordt gesneden tussen de borstbeen en het luchtpijp

Liefhebbers weten het zeker, kalfszwezerik is het neusje van de zalm als het aankomt op orgaanvlees. Onze kalfzwezerik is afkomstig van Nederlandse kalveren. De kalfzwezerik, ook wel het thymus genoemd is een klier die gesneden wordt tussen de borstbeen en de luchtpijp. Onze kalfzwezerik is de keuze van topchefs uit de bollenstreek. Door de toenemende vraag van consumenten hebben we nu besloten om de kalfzwezerik ook in ons online assortiment toe te voegen. De kalfzwezerik heeft een typische orgaanvlees smaak en is dan ook zeker niet voor iedereen weggelegd. Wil je een keer iets bijzonders op tafel toveren, en heb je gasten waarvan je weet dat ze vaker orgaan vlees eten? Dan is onze kalfzwezerik zeker een aanrader

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

Kalfszwezerik Herkomst

Boer
Verschillende nederlandse boeren uit de streek
Land
Nederland

Kalfszwezerik bereiden

De bereiding van een kalfszwezerik heeft nogal wat voeten in de aarde. Zeker voor de voorbereiding moet je aardig wat tijd uittrekken. Toch is dit de moeite meer dan waard.

  1. Leg de kalfszwezerik eerst een paar uur in koud water, en ververs dit water een aantal keer. Dit om eventueel vuil en bloed uit het orgaan te spoelen
  2. Vul vervolgens een pan met een klein beetje zout en breng het water aan de kook en laat de kalfszwezerik hier 3 tot 5 minuten in liggen
  3. Haal hem uit het water, leg hem weer in een koud waterbad en laat hem afkoelen
  4. Nu kan je het vlies van de kalfszwezerik afhalen en eventuele vetknobbels verwijderen
  5. Plet nu de kalfszwezerik met wat lichte druk voor enkele minuten om het vocht eruit te laten lopen. Dit kan je bijvoorbeeld met twee snijplanken doen.
  6.  Snijd de klafszwezerik nu in een aantal niet al te dikke plakken, tussen de 1 en 2 centimeter.
  7. Als je de kalfsentrecote grilt in de pan, gebruik dan bij voorkeur een grillpan en laat deze ook echt heel heet worden. Doe je het op de BBQ, zorg dan dat deze tussen de 200 en 220 graden is voordat je het orgaanvlees erop legt
  8. De gewenste kerntemperatuur ligt tussen de 54 en 57 graden. Wij eten hem het liefst op 55 graden maar het komt niet op een graad meer of minder uit
  9. Op een BBQ met genoemde temperatuur of flink warme grillpan duurt dit gemiddeld 4 minuten.

Kerntemperatuur kalfszwezerik: Medium

Rare48 °C
Medium rare51 - 53 °C
Medium54 - 57 °C
Well done63 °C 

Reviews

Klantenreviews
  1. Net een sterrenrestaurant maar dan thuis
    Rating
    100%
    Kalfszwezerik is het favoriete gerecht als ik naar ons favoriete sterrenrestaurant ga. Ik had met mijn vrouw de weddenschap dat ik hem zelf net zo goed kon maken. Vandaar dat ik de stoute schoenen had aangetrokken en nu zelf een mooi stukje kalfszwezerik besteld had. Na wat uitzoek werk op het internet is het mij bijna gelukt. Het was heerlijk, het vlees zag er top uit toen het bezorgd werd en de smaak en textuur waren ook perfect. Houd je van zwezerik dan moet je deze zeker uitproberen

    Gereviewd door

    Gepost op

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kalfszwezerik
Uw waardering

Duurzaam en Veilig

  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
Keurmerken en onderscheidingen
 
Zonder antibiotica of hormonen

Zonder antibiotica of hormonen

EG-gecertificeerd

EG-gecertificeerd

World Steak Challenge

World Steak Challenge

Het Wroetvarken

Het Wroetvarken

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk