Kalfszwezerik
- Gesneden van Nederlandse kalveren
- Kwalitatief hoogstaand orgaanvlees
- Gefokt op kleinschalige boerderijen
- Geen preventieve medicatie

Vleesversnijding 

Zwezerik van het kalf
Onze kalfzwezerik wordt gesneden tussen de borstbeen en het luchtpijp
Liefhebbers weten het zeker, kalfszwezerik is het neusje van de zalm als het aankomt op orgaanvlees. Onze kalfzwezerik is afkomstig van Nederlandse kalveren. De kalfzwezerik, ook wel het thymus genoemd is een klier die gesneden wordt tussen de borstbeen en de luchtpijp. Onze kalfzwezerik is de keuze van topchefs uit de bollenstreek. Door de toenemende vraag van consumenten hebben we nu besloten om de kalfzwezerik ook in ons online assortiment toe te voegen. De kalfzwezerik heeft een typische orgaanvlees smaak en is dan ook zeker niet voor iedereen weggelegd. Wil je een keer iets bijzonders op tafel toveren, en heb je gasten waarvan je weet dat ze vaker orgaan vlees eten? Dan is onze kalfzwezerik zeker een aanrader
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Kalfszwezerik Herkomst
Boer
Verschillende nederlandse boeren uit de streek
Land
Nederland
Kalfszwezerik bereiden
De bereiding van een kalfszwezerik heeft nogal wat voeten in de aarde. Zeker voor de voorbereiding moet je aardig wat tijd uittrekken. Toch is dit de moeite meer dan waard.
- Leg de kalfszwezerik eerst een paar uur in koud water, en ververs dit water een aantal keer. Dit om eventueel vuil en bloed uit het orgaan te spoelen
- Vul vervolgens een pan met een klein beetje zout en breng het water aan de kook en laat de kalfszwezerik hier 3 tot 5 minuten in liggen
- Haal hem uit het water, leg hem weer in een koud waterbad en laat hem afkoelen
- Nu kan je het vlies van de kalfszwezerik afhalen en eventuele vetknobbels verwijderen
- Plet nu de kalfszwezerik met wat lichte druk voor enkele minuten om het vocht eruit te laten lopen. Dit kan je bijvoorbeeld met twee snijplanken doen.
- Snijd de klafszwezerik nu in een aantal niet al te dikke plakken, tussen de 1 en 2 centimeter.
- Als je de kalfsentrecote grilt in de pan, gebruik dan bij voorkeur een grillpan en laat deze ook echt heel heet worden. Doe je het op de BBQ, zorg dan dat deze tussen de 200 en 220 graden is voordat je het orgaanvlees erop legt
- De gewenste kerntemperatuur ligt tussen de 54 en 57 graden. Wij eten hem het liefst op 55 graden maar het komt niet op een graad meer of minder uit
- Op een BBQ met genoemde temperatuur of flink warme grillpan duurt dit gemiddeld 4 minuten.
Kerntemperatuur kalfszwezerik: Medium
Rare | 48 °C |
Medium rare | 51 - 53 °C |
Medium | 54 - 57 °C |
Well done | 63 °C |
Reviews
Klantenreviews
-
Net een sterrenrestaurant maar dan thuisKalfszwezerik is het favoriete gerecht als ik naar ons favoriete sterrenrestaurant ga. Ik had met mijn vrouw de weddenschap dat ik hem zelf net zo goed kon maken. Vandaar dat ik de stoute schoenen had aangetrokken en nu zelf een mooi stukje kalfszwezerik besteld had. Na wat uitzoek werk op het internet is het mij bijna gelukt. Het was heerlijk, het vlees zag er top uit toen het bezorgd werd en de smaak en textuur waren ook perfect. Houd je van zwezerik dan moet je deze zeker uitproberen
Gepost op
Schrijf uw eigen review