Kip

Alle verschillende stukken kip in ons aanbod zijn van duurzame a kwaliteit vrije uitloop kip. Dat betekent dat onze kip geen preventieve medicatie krijgt. Ook op het gebied van dierenwelzijn doet de vrije uitloop kip het goed. De kippen hebben namelijk meer bewegingsvrijheid dan de reguliere kip in de supermarkt en ze kunnen ook genieten van de buitenlucht. In ons kip assortiment vind je onder andere kippendij, kipfilet, hele kip, pulled chicken en kipsate. Mocht je een specifiek stukje kip zoeken, aarzel niet om het ons te vragen. Wij werken vanuit een eigen uitbeenderij en kunnen je vaak van dienst zijn.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Kipschnitzel
    3, 25
    Op voorraad: Morgen geleverd!
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kip uit de oven

Een hele kip uit de oven kan heerlijk zijn als je hem op de juiste wijze klaarmaakt. Wil je een hele kip uit de oven bereiden? Zorg er dan voor dat je een ruime braadslee tot je beschikking hebt. Vet de kip eerst in met wat olijf olie en voeg eventueel wat zout en peper toe naar smaak. Je kan ook overwegen om een lekkere rub aan te schaffen om de kip wat extra smaak mee te geven. Heb je wat meer haast dan kan je de oven op een hogere temperatuur zetten waardoor de kip logischerwijs korter in de oven hoeft. Wij vinden het lekker om een hele kip langzaam te laten garen en hem tussentijd nog lekker bij te lakken met een fijne marinade. Ga je voor deze route dan verwarm je de oven voor op 180 graden. Prepareer het vlees en zet de kip voor ongeveer 90 minuten in de oven. Lak zoals aangegeven de kip tussentijds een aantal keer in voor wat extra smaak en met een beetje geduld bereid je een heerlijke kip uit de oven.

Kip marinade / kip marineren

Er zijn misschien wel tientallen manieren om kip te marineren. Welke kip marinade je kiest hangt af van je persoonlijke smaak voorkeur maar wellicht ook wel van de bereidinswijze. Bij een kipsate op de bbq wordt vaak gekozen kip sate marinade of andere oosterse varianten waarmee je kip kan marineren. Maak je een indiaans gerecht in de pan dan is de kip tandori een populaire kip marinade. Let er bij elke marinade wel op dat je de kip voldoende tijd geeft om te marineren. Hierdoor kunnen de smaken goed intrekken in het vlees.

Kip filet

Onze kip filet bieden we aan in een pakket van 5 kg. Dit lijkt veel maar een gemiddeld gezin kan dit zeker in een maand soldaat maken. De kipfilet wordt in verschillende losse filets gesneden waardoor je ze makkelijk kan bereiden. Onze kipfilets zijn voor kip heerlijk mals van structuur en fantastisch qua smaak. Kip filet kan je prima los eten bij je groenten maar het wordt ook vaak gebruikt in verschillende wok gerechten of voor het maken van een lekkere kipsate op de bbq.