Kipfilet

Zoals algemeen wel bekend, komt de kipfilet van de borst van een kip. Het fijne aan een goede kipfilet is dat hij vetarm is en daarnaast ook nog licht verteerbaar. De kipfilet in ons assortiment zijn van de duurzame a-kwaliteit vrij uitloopkip. Dit betekent dat de kippen betere leefomstandigheden hebben als de reguliere kooi of scharrelkippen die je in de meeste supermarkten tegenkomt. De kipfilet van onze kippen bevat ook geen preventieve medicatie. Iets dat voor onze eigen gezondheid ook belangrijk is. Kippen die wel preventief medicatie toegediend krijgen kunnen besmet zijn met anitibiotica resistente bacterien, iets dat wij niet via onze voeding willen overdragen naar ons eigen lichaam en gezondheid.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Kipfilet
    8, 50
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  2. Kipfilet 10 kg
    Vanaf 70, 00 Normale prijs 85, 00
    Op voorraad: Morgen geleverd!
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kipfilet uit de oven

Kipfilet uit de oven hoeft niet ingewikkeld te zijn. Belangrijk om in het achterhoofd te houden is bij welk gerecht je het wilt eten. De kipfilet wil je altijd goed door laten garen, zorg er dan ook voor dat je de oven laat voorverwarmen op 200 graden alvorens de kipfilet in de oven gaat. Als de kipfilet over de gehele breedte erg verschilt van dikte, wikkel het dan eerst in bijvoorbeeld een stuk bakpapier en sla de kipfilet over de gehele breedte plat zodat hij meer egaal wordt en gelijkmatiger gaart. Om een lekkere kipfilet uit de oven te krijgen is het zaak om de kipfilet minimaal 20 minuten maar nog liever 25 minuten in de oven te laten staan. Je kan het vlees ook eerst voorbakken in een pan. Je kan dit dan doen door de kipfilet eerst in 3 minuten rondom goed bruin te bakken. Vervolgens zet je de kipfilet in de oven op 170 graden voor ongeveer 10 minuten. Besprenkel hem vervolgens met je favoriete kruiden en klaar.

Kipfilet bakken

De meeste mensen willen nog steeds het liefst de kipfilet bakken in een pan. Haal dan altijd eerst de kipfiletjes uit de koelkast en laat ze ongeveer 30 minuten op kamertemperatuur komen. Dep hierna het vlees droog met een stuk keukenrol. Zorg er in de tussentijd voor dat je een pan goed hebt voorverwarmd met een flinke klont boter. Wacht tot de boter bruin gekleurd is en het schuim ingedaald is. Vervolgens kan je de kipfilet bakken door hem op hoog vuur in 3 minuten rondom bruin te krijgen. Vervolgens zet je het vuur lager en laat je de kipfilet verder bakken gedurende 10 a 12 minuten. Gedurende die tijd moet je de filetjes wel regelmatig verplaatsen zodat ze niet kunnen verbranden. 


Kipfilet Airfryer

De airfryer begint steeds meer te winnen aan populariteit in nederland. De airfyer wordt ook lang niet alleen meer gebruikt als een goed alternatief op de frituur voor wanneer je patat wilt eten. Steeds meer stukken vlees worden nu hierin bereid. Zo gaat ook de Kipfilet in de airfryer in sommige huishoudens. Wil je een kipfilet maken in de airfyer dan raden we wel aan om de grillplaat van de airfyer te gebruiken (mits deze bijgeleverd is). Voor een gare en malse kipfilet verwarm je de airfyer op tot 180 graden. Laat het vlees vervolgens 15 a 20 minuten bakken. Draai de filets wel halverwege even om.

Kipfilet koken

Je kan naast het bakken een kipfilet ook prima koken. We zien vaak dat mensen een kipfilet koken wanneer ze bijvoorbeeld een lekkere pulled chicken willen maken. Hoelang je exact een kipfilet moet koken hangt af van de dikte van het vlees. Voor de kipfilets uit ons assortiment houden we aan dat deze 20 tot 25 minuten in de pan moeten. Een halve kipfilet kook je tussen de 10 a 15 minuten. Bij kip is het van groot belang dat je het goed laat garen. Dit controleer je het makkelijkst door na het koken de filet een klein stukje in te snijden. Is het vlees wit dan is hij klaar. Is de filet nog roze dan moet je de kipfilet nog iets verder door laten koken.