Kippendijen

Kippendijen komen van de bovenkant van de kippenpoot. Een kippendij is vetter dan een kipfilet en heeft dan ook een meer onderscheidende smaak. De kippendijen in ons assortiment zijn van duurzame a kwaliteit vrije uitloop kip, krijgen dan ook geen preventieve medicatie en worden onderworpen aan de strengste kwaliteitseisen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Kippendijfilet
    7, 50
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  2. Kippendijfilet 10kg
    Vanaf 68, 95 Normale prijs 75, 00
    Op voorraad: Morgen geleverd!
Tonen als Foto-tabel Lijst

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Kippendijen uit de oven

Wanneer je kippendijen uit de oven wilt bereiden dan zijn er voldoende recepten te vinden op het internet waarmee je inspiratie kan opdoen. Ongeacht wat je naast de kippendijen nog meer wilt bereiden, wil je lekkere malse maar ook gare kippendijen op tafel zetten dan hebben wij enkele suggesties. Verwarm de oven voor op 200 graden en maak de overige ingrediënten klaar voor gebruik. Bestrooi de kippendijen eventueel met paprikapoeder, peper en of zout. Zet de kippendijen in een braadslee voor 30 à 35 minuten in de oven om verder door te garen. Haal het vervolgens uit de oven, laat het enkele minuten tot rust komen alvorens u het gerecht gaat uitserveren.

Kippendijfilet

Kippendijfilet is iets donkerder van kleur dan een reguliere kipfilet. Ook de smaak van een kippendijfilet is meer uitgesproken. Met een kippendijfilet kan je vele kanten op. Zo wordt het gebruikt in Paella, bami en nasi gerechten maar beginnen ook steeds meer barbecue liefhebbers de kippendijfilet weer te ontdekken. Bijkomend voordeel van de kippendijfilet is dat het ook een betere keuze is voor de portemonnee, iets dat veel mensen niet weten maar wat we helemaal niet erg vinden.

Kippendijen marineren

Er zijn veel manieren waarop je kippendijen kan marineren, wat de beste marinade voor jou is hangt ook sterk af van wat je lekker vindt. Om het je makkelijk te maken hebben we wel enkele suggesties waarop je kippendijen kan marineren.

We beginnen met onze persoonlijke favoriet; de Jamaican Jerk, ooit gegeten op vakantie in het gelijknamige land en toen waren wij direct verkocht. De jerk marinade bestaat uit zwarte peper, chili, kurkuma, piment, cayennepeper, gember, tijm, paprika, zout en peper. Voeg ook ui, knoflook en olijfolie toe naar smaak. Begint jouw hoofd te duizelen wanneer je al deze ingrediënten ziet? Tegenwoordig vind je veel kant en klare Jamaican Jerk marinades die je ook prima kan gebruiken.

Een klassieker die vaak gebruikt wordt om kippendijen te marineren is met honing en mosterd. Deze marinade behoeft niet veel uitleg. Je hebt slechts, honing, mosterd, look, appelazijn en olijfolie nodig. voeg het allemaal samen naar smaak, even roeren en klaar.

Een iets minder gangbare marinade in de nederlandse keuken is de Tandoori marinade. Deze vindt zijn roots in Indië. Yoghurt is hier het belangrijkste bestanddeel, gecombineerd met gember, garam masala, komijn, zout, peper, kaneel, paprika, cayennepeper en koriander. Meng dit samen met ui, olie en citroensap en je bent klaar. Net zoals bij de Jamaican Jerk zijn wij van mening dat er ook standaard Tandoori marinades zijn om te gebruiken voor je kippendijen maar die keuze is geheel aan jou