Kippendijfilet
- Van vrije uitloop kippen
- Van Hollandse boeren
- Uitgesproken smaak
- Geen preventieve medicatie




Ooit begonnen vanuit de vakopleiding slager maar inmiddels onmisbaar in de harde kern van ons team. Max weet wel hoe hij een goed stukje kippendijfilet moet snijden.

Onze kippendijfilet is afkomstig uit de bovenkant van de kippenpoot.
De kippendijfilet is afkomstig uit de bovenkant van de kippenpoot. Het vlees is iets donkerder van kleur dan een kipfilet. Omdat de kippendij vetter is dan de kipfilet heeft het een rijkere, meer uitgesproken smaak. Je kan de kippendijfilet gebruiken in diverse gerechten of bijvoorbeeld om zelf kipsate mee te maken voor op de barbecue. Onze kippendijfilet wordt gesneden van duurzame A vrije uitloop kip, dit zijn dieren die geen preventieve antibiotica hebben ontvangen.
Kippendijfilet uit eigen slagerij
Bollensteak is onderdeel van Vleesverwerkingsbedrijf Van der Holst B.V. een begrip in de Bollenstreek. Al jaren leveren wij aan zowel horeca als particulieren. Via Bollensteak hebben wij als doel om kwalitatief hoogstaand vlees, wat je doorgaans alleen bij een toprestaurant eet, nu ook thuis op het bord te toveren. Zo ook met onze Kippendijfilet. Wij snijden dagelijks in de vroege morgen de kippendijfilet in onze eigen EG gecertificeerde slagerij. In speciaal voor vers voeding ontworpen isolatie materiaal bezorgen wij u dit heerlijke vlees thuis aan de deur. Vandaag besteld is morgen in topconditie in huis.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Kippendijfilet Herkomst
Kippendijfilet bereiden
Kippendijfilet kan je op verschillende manieren bereiden. Hieronder delen wij tips voor het klaarmaken in de pan, de airfryer en oven.
Kippendijfilet bakken in de pan
- Haal de kippendijfilet ruim voor het bakken uit de koelkast zodat deze rustig op kamertemperatuur kan komen
- Verwarm de pan en gebruik bakboter of olie, beide kan, kies vooral wat je zelf lekker vindt.
- Nu ga je de kippendijfilet om en om bakken totdat hij volledig om mooi bruin is gekleurd.
- Draai vervolgens het vuur terug en haal de kippendijfilet uit het midden van de pan
- Nu laat je het vlees 5 minuten doorgaren, vergeet niet om de kippendijfilet na twee en een halve minuut even te draaien
- Zeker weten dat je de kippendijfilet goed bereid hebt? trek hem met een vork voorzichtig uit elkaar. Bij een witte kleur is hij goed. Is het nog roze, laat hem rustig doorgaren.
Kippendijfilet uit de airfryer
- Kippendijfilet bereiden in de airfyer is een fluitje van een cent.
- Verwarm de airfyer eerst naar 200 graden
- Leg de kippendijfilet in de airfyer en stel deze in op 90 minuten
- Wij leggen altijd een vel bakpapier of aliminium folie in de airfyer voor het vocht dat eventueel vrijkomt.
- Wanneer je dit doet, open dan de airfyer na 4 en een halve minuut en draai de kippendijfilet even om.
Kippendijfilet in de oven
- Verwarm de oven eerst voor op 180 graden
- Plaats de kippendijfilet in een braadslee of op een stuk bakpapier en zet deze in de oven
- Laat de kippendijfilet 30 minuten garen in de oven
- Klaar is kees
Reviews
-
Wat een verschil met de supermarktVoor onze kippendijfilet gingen we altijd naar de supermarkt of soms de slager. Toen mijn man BBQ vlees ging bestellen heeft hij er ook direct Kippendijfiletjes bijgekocht. En ik moet zeggen, wat een verschil met de supermarkt. De filets waren super smaakvol en het vlees liet ook weinig vocht los. Wij gaan nietmeer nd supermarkt voor Kippendijfilet iig;)
Gepost op