Kipsate

Waardering:
100% of 100
18, 95
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Gesneden van vrij uitloop kippen
  • 5 stuks, gestoken op stalen pennen
  • Van Nederlandse boeren
  • Geen preventieve medicatie
Bevroren
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Vleesversnijding
kipsate
Kipsate

Onze kipsate wordt gesneden uit verschillende onderdelen van de kip

 

Een klassieker tijdens elke zomerse barbecue is een lekkere kipsate van de grill. Voor ons assortiment werken we met vrije uitloop kippen die qua smaak uitmuntend zijn. Welzijn van de kippen gaat ons ook aan het hart, vandaar dat wij niet werken met kooikippen maar vrije uitloop. Deze dieren krijgen geen onnodige medicatie toegediend en hebben meer bewegingsruimte dan de standaard kilo knallers die je in de supermarkten vindt.

 

Kipsate maken

Kipsate kan je op een aantal manieren maken. De meest gangbare manier is op de barbecue maar je kan kipsate ook prima in de pan of zelfs in de oven maken. Hoe je ook besluit om het vlees te bereiden, zorg er altijd voor dat je kwalitatief, verantwoord en gezond vlees uitkiest. De kiloknallers van de supermarkt zijn wel interessant voor de portemonnee maar op de langere termijn misschien niet zo’n goede keuze voor de gezondheid, om nog maar niet over het smaakverschil met de kipsate uit ons assortiment. Ga jij op korte termijn kipsate maken, bestel het bij Bollensteak en oordeel zelf.

 

Kipsate in de oven

Kipsate maken in de oven hoeft niet lastig te zijn. Zorg er vooraf voor dat de stokjes van de kipsate goed vochtig zijn gemaakt. Het liefst laat je de stokjes eventjes in een bad met water liggen zodat ze zich goed vol kunnen zuigen. In de tussentijd kan dan mooi de oven op de gewenste temperatuur komen. Wil je een malse en goed doorgegaarde kipsate uit de oven op tafel toveren? Dan stellen wij voor om de sate voor 15 a 20 minuten op 200 graden te laten garen.

 

Kipsate op de bbq

Een lekkere kipsate op de bbq maak je het liefste met kippendijen omdat deze van zichzelf iets vetter zijn en daardoor minder snel uitdrogen. Als je de kipsate een extra bite wil geven, laat de kippendijen dan eerst even marineren in de koelkast. Wij adviseren met kip om altijd te werken met hersluitbare zakken, zeker met het oog op eventuele kruisbesmetting loop je liever geen risico. Het bereiden zelf is een fluitje van een cent. Leg de kipsate op de bbq en draaie ze een aantal keer rond totdat alle kanten goed bruin zijn. Heb je geen kernthermometer om te kijken of het vlees 70 graden is? Dat hadden onze ouders twintig jaar geleden ook niet, snijdt een klein stukje van de sate af en kijk of deze mooi wit is. Is hij nog rosé, laat hem dan nog even op de bbq liggen.

 

Kipsate recept

Welk kipsate recept je ook gaat bereiden, zorg er altijd voor dat je de kip ruim van te voren uit de koelkast haalt om op kamertemperatuur te komen. Ons eigen favoriete recept is de klassieke Sate Ajam. Om dit kipsate recept te maken heb je maar een aantal ingrediënten nodig zoals, ketjap manis, 1 ui, citroensap, sambal oelek, (Zelf gemaakte) sate saus, 2 eetlepels suiker en wat gebakken uitjes om het af te maken. Wat de verschillende verhoudingen van alle afzonderelijke ingredienten zijn hangt af van de hoeveelheid kipsate die je wilt gaan bereiden met dit recept. Alle ingredienten behalve de sate saus gebruik je voor een marinade. Laat de kipsate minmaal een uur in deze marinade liggen zodat deze goed kan intrekken. Vervolgens maak je de kipsate in 5 a 8 minuten beetgaar op de bbq. Denk er overigens wel aan om de stokjes goed nat te maken alvorens je gaat bbq’en. Anders loop je de kans dat de stokjes breken en dat is weer erg lastig eten. 

 

 
 

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

Kipsate Herkomst

Boer
Vrije uitloop kip veehouders
Land
Nederland

Reviews

Klantenreviews
  1. Nooit meer zelf marineren
    Rating
    100%
    Wat een lekkere kipsate was dit. Marineren hoefde niet, we konden de sate zo op de bbq leggen en klaar. Echt een aanrader jongens!

    Gereviewd door

    Gepost op

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Kipsate
Uw waardering
Duurzaam en veilig
  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord

Keurmerken en onderscheidingen

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze iuitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle
en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle
en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten


Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk