Kipsate
- Gesneden van vrij uitloop kippen
- 5 stuks, gestoken op stalen pennen
- Van Nederlandse boeren
- Geen preventieve medicatie


Onze kipsate wordt gesneden uit verschillende onderdelen van de kip
Een klassieker tijdens elke zomerse barbecue is een lekkere kipsate van de grill. Voor ons assortiment werken we met vrije uitloop kippen die qua smaak uitmuntend zijn. Welzijn van de kippen gaat ons ook aan het hart, vandaar dat wij niet werken met kooikippen maar vrije uitloop. Deze dieren krijgen geen onnodige medicatie toegediend en hebben meer bewegingsruimte dan de standaard kilo knallers die je in de supermarkten vindt.
Kipsate maken
Kipsate kan je op een aantal manieren maken. De meest gangbare manier is op de barbecue maar je kan kipsate ook prima in de pan of zelfs in de oven maken. Hoe je ook besluit om het vlees te bereiden, zorg er altijd voor dat je kwalitatief, verantwoord en gezond vlees uitkiest. De kiloknallers van de supermarkt zijn wel interessant voor de portemonnee maar op de langere termijn misschien niet zo’n goede keuze voor de gezondheid, om nog maar niet over het smaakverschil met de kipsate uit ons assortiment. Ga jij op korte termijn kipsate maken, bestel het bij Bollensteak en oordeel zelf.
Kipsate in de oven
Kipsate maken in de oven hoeft niet lastig te zijn. Zorg er vooraf voor dat de stokjes van de kipsate goed vochtig zijn gemaakt. Het liefst laat je de stokjes eventjes in een bad met water liggen zodat ze zich goed vol kunnen zuigen. In de tussentijd kan dan mooi de oven op de gewenste temperatuur komen. Wil je een malse en goed doorgegaarde kipsate uit de oven op tafel toveren? Dan stellen wij voor om de sate voor 15 a 20 minuten op 200 graden te laten garen.
Kipsate op de bbq
Een lekkere kipsate op de bbq maak je het liefste met kippendijen omdat deze van zichzelf iets vetter zijn en daardoor minder snel uitdrogen. Als je de kipsate een extra bite wil geven, laat de kippendijen dan eerst even marineren in de koelkast. Wij adviseren met kip om altijd te werken met hersluitbare zakken, zeker met het oog op eventuele kruisbesmetting loop je liever geen risico. Het bereiden zelf is een fluitje van een cent. Leg de kipsate op de bbq en draaie ze een aantal keer rond totdat alle kanten goed bruin zijn. Heb je geen kernthermometer om te kijken of het vlees 70 graden is? Dat hadden onze ouders twintig jaar geleden ook niet, snijdt een klein stukje van de sate af en kijk of deze mooi wit is. Is hij nog rosé, laat hem dan nog even op de bbq liggen.
Kipsate recept
Welk kipsate recept je ook gaat bereiden, zorg er altijd voor dat je de kip ruim van te voren uit de koelkast haalt om op kamertemperatuur te komen. Ons eigen favoriete recept is de klassieke Sate Ajam. Om dit kipsate recept te maken heb je maar een aantal ingrediënten nodig zoals, ketjap manis, 1 ui, citroensap, sambal oelek, (Zelf gemaakte) sate saus, 2 eetlepels suiker en wat gebakken uitjes om het af te maken. Wat de verschillende verhoudingen van alle afzonderelijke ingredienten zijn hangt af van de hoeveelheid kipsate die je wilt gaan bereiden met dit recept. Alle ingredienten behalve de sate saus gebruik je voor een marinade. Laat de kipsate minmaal een uur in deze marinade liggen zodat deze goed kan intrekken. Vervolgens maak je de kipsate in 5 a 8 minuten beetgaar op de bbq. Denk er overigens wel aan om de stokjes goed nat te maken alvorens je gaat bbq’en. Anders loop je de kans dat de stokjes breken en dat is weer erg lastig eten.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
Ook topchefs werken graag met onze producten
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
Wij werken met lokale boeren
Kipsate Herkomst
Reviews
-
Nooit meer zelf marinerenWat een lekkere kipsate was dit. Marineren hoefde niet, we konden de sate zo op de bbq leggen en klaar. Echt een aanrader jongens!
Gepost op