Lamsbout

24, 50
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Geleverd zonder bot
  • Gesneden in eigen slagerij
  • Gefokt op kleinschalige boerderijen
  • Van Nieuw-Zeelandse lammeren
Bevroren
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Vleesversnijding
Lamsbout

Onze lamsbout wordt gesneden uit de achterpoot van het lam

 

Een lamsbout bevat in vergelijking met andere stukken vlees weinig vet, dit maakt het uiterst geschikt om in zijn geheel te bereiden. De Nieuw Zeelandse lamsbout in ons assortiment is zonder been, ideaal want hierdoor is hij gemakkelijk te trancheren. Voor iedereen die een keer iets anders op tafel wil zetten is de lamsbout zeker aan te bevelen.

 

Lamsbout uit de oven

Een lamsbout uit de oven is heerlijk en makkelijk om te maken. Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Prepareer vervolgens de lamsbout, zorg dat hij op kamertemperatuur is en dep hem droog voordat de lamsbout de oven in gaat. Zet de lamsbout ongeveer 40 minuten in de oven. Verhoog vervolgens de temperatuur van de oven naar 220 graden of de grill stand en zet de lamsbout nog 10 minuten terug minuten terug. De gewenste kerntemperatuur voor een lamsbout ligt tussen de 55 en max 60 graden, wil je zeker zijn dat jouw lamsbout niet te kort of te lang in de oven ligt? Maak gebruik van een kernthermometer om de temperatuur te volgen. Lamsbout zonder been, zoals wij hem aanbieden kan namelijk iets korter in de oven dan hierboven beschreven.

 

Lamsbout op de BBQ

Een lamsbout maken op de BBQ is makkelijker dan je zou verwachten. Richt je bbq in met een koude en warme zone. Zet onder het rooster van de koude zone een lekbak met water, dit vangt het vet op van de lamsbout maar houd tevens ook de lamsbout vochtig daar de stoom die het afgeeft tijdens de garing. Aan de andere kant van de bbq plaats je de kolen. Leg de lamsbout eerst 10 minuten per kant boven de kolen (in totaal dus 20 minuten). Verplaats vervolgens de lamsbout naar de koude zone tot hij tussen de 55 en 60 graden gehaald heeft.

Houd tijdens het gehele proces de kerntemperatuur goed in de gaten, bij bereiding van de lamsbout op de bbq wil je het vlees niet boven de 60 graden krijgen. Wil je de lamsbout lekker mals houden dan wil je de kerntemperatuur ook niet te snel behalen.

 

Lamsbout kopen

Houd je van mooie grote stukken mals vlees en wil je een keer iets anders dan bijvoorbeeld een cote de boeuf? Dan is een lamsbout kopen zeker een goed alternatief. Het is heerlijk van smaak maar is ook zeker een pronkstuk voor op tafel als je gasten te eten krijgt. Er zijn voldoende marinade opties mogelijk om de lamsbout nog een extra dimensie te geven. 

 
 

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

Lamsbout Herkomst

Land
Nieuw Zeeland

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lamsbout
Uw waardering

Duurzaam en Veilig

  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
Keurmerken en onderscheidingen
 
Zonder antibiotica of hormonen

Zonder antibiotica of hormonen

EG-gecertificeerd

EG-gecertificeerd

World Steak Challenge

World Steak Challenge

Het Wroetvarken

Het Wroetvarken

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk