Lamsbout
- Geleverd zonder bot
- Gesneden in eigen slagerij
- Gefokt op kleinschalige boerderijen
- Van Nieuw-Zeelandse lammeren



Onze lamsbout wordt gesneden uit de achterpoot van het lam
Een lamsbout bevat in vergelijking met andere stukken vlees weinig vet, dit maakt het uiterst geschikt om in zijn geheel te bereiden. De Nieuw Zeelandse lamsbout in ons assortiment is zonder been, ideaal want hierdoor is hij gemakkelijk te trancheren. Voor iedereen die een keer iets anders op tafel wil zetten is de lamsbout zeker aan te bevelen.
Lamsbout uit de oven
Een lamsbout uit de oven is heerlijk en makkelijk om te maken. Verwarm eerst de oven voor op 200 graden. Prepareer vervolgens de lamsbout, zorg dat hij op kamertemperatuur is en dep hem droog voordat de lamsbout de oven in gaat. Zet de lamsbout ongeveer 40 minuten in de oven. Verhoog vervolgens de temperatuur van de oven naar 220 graden of de grill stand en zet de lamsbout nog 10 minuten terug minuten terug. De gewenste kerntemperatuur voor een lamsbout ligt tussen de 55 en max 60 graden, wil je zeker zijn dat jouw lamsbout niet te kort of te lang in de oven ligt? Maak gebruik van een kernthermometer om de temperatuur te volgen. Lamsbout zonder been, zoals wij hem aanbieden kan namelijk iets korter in de oven dan hierboven beschreven.
Lamsbout op de BBQ
Een lamsbout maken op de BBQ is makkelijker dan je zou verwachten. Richt je bbq in met een koude en warme zone. Zet onder het rooster van de koude zone een lekbak met water, dit vangt het vet op van de lamsbout maar houd tevens ook de lamsbout vochtig daar de stoom die het afgeeft tijdens de garing. Aan de andere kant van de bbq plaats je de kolen. Leg de lamsbout eerst 10 minuten per kant boven de kolen (in totaal dus 20 minuten). Verplaats vervolgens de lamsbout naar de koude zone tot hij tussen de 55 en 60 graden gehaald heeft.
Houd tijdens het gehele proces de kerntemperatuur goed in de gaten, bij bereiding van de lamsbout op de bbq wil je het vlees niet boven de 60 graden krijgen. Wil je de lamsbout lekker mals houden dan wil je de kerntemperatuur ook niet te snel behalen.
Lamsbout kopen
Houd je van mooie grote stukken mals vlees en wil je een keer iets anders dan bijvoorbeeld een cote de boeuf? Dan is een lamsbout kopen zeker een goed alternatief. Het is heerlijk van smaak maar is ook zeker een pronkstuk voor op tafel als je gasten te eten krijgt. Er zijn voldoende marinade opties mogelijk om de lamsbout nog een extra dimensie te geven.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Lamsbout Herkomst
Reviews