Lamshaas
- Van Nieuw - Zeelandse lammeren
- Gesneden in eigen slagerij
- Gegeten wat de natuur te bieden heeft
- Hebben het gehele jaar buiten in de wei gelopen


De lamshaas wordt gesneden uit de rug van de lam
Het zachtste stukje van een lam is zonder twijfel het haasje. De lamshaas is ideaal voor roerbakgerechten of door een salade. Bij Bollensteak werken we met nieuw-zeelandse lammeren. Deze dieren leven het hele gehele jaar in de weide en voeden zich uitsluitend met wat de natuur te bieden heeft. Mede hierdoor heeft lamsvlees een heerlijke smaak en is het mals van structuur.
Nieuw-Zeelandse Lamshaas
Bij Bollensteak leveren we aan zowel particulieren als restaurants en andere horeca zaken door het hele land. Zo werken top chefs enkel met de beste producten wat ervoor zorgt dat wij in ons assortiment niets dan het beste willen. Om die reden werken wij voor onze Lamshaas met nieuw - zeelandse lammeren. Dit lamsvlees staat wereldwijd bekend als het neusje van de zalm. De dieren hebben hun gehele leven gegeten wat de natuur te bieden heeft en hebben in de open lucht mogen opgroeien waardoor ze voldoende lichaamsbeweging hebben gehad. Dit merk je direct terug in de smaak en textuur van onze Lamshaas.
Lamshaas kopen
Wanneer je het leuk vind om iets anders te proberen dan kan je overwegen om lamshaas te kopen. Bereid je de haasjes voor de eerste keer? Combineer ze dan met een lekkere salade, dan kan je eigenlijk niet mis gaan. Onze Nieuw Zeelandse lamshaasjes zijn heerlijk mals en ook niet onbelangrijk, de dieren hebben een mooi leven in de buitenlucht gehad. Wil je meer inspiratie voor mooie gerechten? Neem dan zeker een kijkje tussen onze recepten, deze hebben we in samenwerking met de chefs opgesteld die bij ons de producten inkopen voor hun keuken.
Lamshaas bakken
Hoe lekker het vlees ook is, ook de bereiding moet kloppen. Lamshaasjes bakken is gelukkig niet complex en iedereen met een simpele pan en wat roomboter of olie kan het. Een lamshaas bakken doe je al in enkele minuten en heeft door zijn eigen fantastische smaak eigenlijk ook geen extra kruiden nodig. Voor de zekerheid hebben wij hieronder een kort stappenplan zodat ook jij thuis heerlijke lamshaasjes kan bakken.
Lamshaas in de oven
Het is niet echt nodig maar je kan lamshaasjes ook in de oven bereiden. Wanneer je hiervoor kiest dan zal je de lamshaas eerst ook nog heel kort in een pan bruin moeten bakken. Niet meer dan 1 a max twee minuten in een goed verwarmde pan. Verwarm de oven voor tot 160 graden, De de lamshaas vervolgens nog 15 minuten in de oven, eventueel in combinatie met een lekkere marinade. Haal de lamshaas na het kwartier uit de oven en laat het een minuut tot rust komen voordat je het gaat serveren aan je gasten.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Lamshaas Herkomst
Lamshaas bereiden
- Een lamshaas bakken is een fluitje van een cent. Haal voor het bakken van de lamshaas deze ruim optijd uit de koelkast en laat hem rustig op kamertemperatuur komen.
- Indien nodig, dep het haasje nog even droog voordat je hem gaat bakken.
- Zorg ervoor dat je de pan goed op temperatuur is. Je kan lamshaasjes bakken in olie of boter, die keuze is aan jou.
- Bak vervolgens de lamhaas in enkele minuten gaar. Omdat het vlees erg fijn van structuur is heeft het echt niet lang nodig in de pan.
Reviews