Lamskoteletten
- Van Nieuw - Zeelandse lammeren
- Gesneden in onze eigen slagerij
- Geleeft in de buitenlucht
- Heerlijk mals en vol van smaak

De lamskoteletten worden gesneden van de rug of rib van een lam
Lamskoteletten worden gesneden van de rib of rug van het lam. Een lamskotelet wordt gekenmerkt door een dun vetrandje. De lamskotelet die Bollensteak snijdt voor haar klanten is afkomstig van lammeren uit Nieuw - Zeeland. Bij deze lamskotelet krijg je geen wrange smaak in de mond want de dieren hebben het gehele jaar buiten geleefd samen met hun moeder. Hun voeding bestaat uit alles wat de natuur ze te bieden heeft
Lamskoteletten gesneden in eigen slagerij
In ons assortiment werken wij met nieuw zeelands lamsvlees. Lamsvlees van dit content staat bekend als een van de beste die er is. Wij zijn er dan ook trots op dat wij voor zowel onze horeca relaties als klanten in de webshop deze heerlijke malse en smaakvolle lamskoteletten mogen aanbieden. Onze lamskoteletten worden gesneden in onze eigen (EG Gecertificeerde) slagerij die voldoet aan de strengste veiligheidsnormen op het gebied van voedselveiligheid. Of je de lamskoteletten nu eet als onderdeel van je dagelijkse maaltijd of voor wanneer je iets anders wil bereiden op de BBQ, onze nieuw zeelandse koteletten zijn boter zacht en smelten op je tong.
Lamskoteletten uit de oven
Verwarm als eerste je oven voor op 180 graden. Haal ook nu weer het vlees uit de koelkast en laat de lamskoteletten op kamertemperatuur komen. Wil je de lamskotelet als onderdeel van een lekker gerecht serveren? Overweeg dan ook om bijvoorbeeld wat lekkere groenten in de oven te leggen. Denk dan bijvoorbeeld aan courgettes, tomaten of knolselderij. Stop deze vervolgens voor 30 minuten in de oven. Schroei in een aantal minuten de lamskoteletten dicht in een koekenpan, laat ze enkele minuten rusten en leg het vervolgens nog zes minuten in de oven samen met de groenten op 180 graden. Om je vingers bij af te likken.
Lamskoteletten bakken
Een lamskotelet bakken kan vrijwel iedereen. Het is een mooi stuk vlees dat relatief simpel te bereiden is mits je een aantal standaard regels in acht neemt. Zo is het van belang dat je de lamskotelet geruime tijd voor het bakken uit de koeling haalt. Indien je niet van het vetrandje houdt, zorg dan dat je deze ook van te voren verwijderd hebt (wij zijn er overigens gek op). Zorg dat je pan goed verhit is alvorens je de lamskoteletten wil gaan bakken. Bak je met boter, laat dit eerst smelten tot het mooi bruin is en haal het schuim er vanaf. Bak vervolgens de lamskoteletten in een aantal momenten mooi rose. Gebruik je een marinade? Bestrijk gedurende het bakken de lamskoteletten met deze marinade voor een extra smaakbeleving
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
Ook topchefs werken graag met onze producten
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
Wij werken met lokale boeren