Lamsrack
- Gesneden door onze eigen slagers
- Van Nieuw Zeelandse lammeren
- Gefokt op kleinschalige boerderijen
- Geen preventieve medicatie



De lamsrack wordt gesneden uit het lamszadel, dat wordt gesneden uit de dubbele rij karbonaden uit de rug van het lam.
De lamsrack is een heerlijk stuk vlees dat we vroeger vooral op de kaart bij een goed restaurant tegenkwamen. De laatste jaren wordt de lamsrack steeds populairder in ons land en durven mensen het ook aan om deze thuis te bereiden. Wij werken voor ons lamsvlees met Nieuw Zeelandse lammeren en dat is niet zonder reden. Nieuw Zeeland staat namelijk bekend om hun kwalitatief goede lamsvlees. De dieren leven in de buitenlucht waar ze eten wat de natuur ze te bieden heeft. Doordat wij van origine hofleverancier van vele toprestaurants en strandpaviljoens zijn kunnen we nu onze heerlijke Nieuw Zeelandse Lamsrack ook in onze webshop aanbieden.
Lamsrack uit de oven
Als eerste moet je de lamsrack bruin bakken in een pan, doe dit bij voorkeur met een goed stuk boter. Zorg er in de tussentijd voor dat de oven voorverwarmd naar een temperatuur van 200 graden. Vet een braadslede in met boter en leg er eventueel nog een takje rozemarijn bij voor de smaak. Leg vervolgens de lamsrack in de oven en leg bovenop het vlees nog een extra stuk boter dat gedurende het garen kan smelten. Haal na ongeveer 20 a 25 minuten de lamsrack uit de oven en bedek de lamsrack met aluminiumfolie. Laat hem vervolgens 10 tot 15 minuten garen en klaar ben je.
Lamsrack kopen
Uiteraard willen wij kwalitatief de beste lamsrack aanbieden in ons assortiment. Om die reden werken wij met Nieuw Zeelandse runderen die volledig in de natuur en dus ook humaan zijn opgevoed. Wil jij dus een lekkere lamsrack kopen? Overweeg dan zeker ons aanbod
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Lamsrack Herkomst
Lamsrack bereiden
- Lamsrack is vlees dat je het liefst rare tot medium rare eet. Het heeft dan ook niet veel bereiding nodig. Je kan de lamsrack bereiden op verschillende manieren zoals simpelweg in de pan, in de oven, op de BBQ of zelfs sous vide waarna je hem op de grill afmaakt. Hoe je ook kiest om de lamsrack te bereiden, volg bij elke bereidingsmethode de volgende stappen
- Haal de lamsrack ruim van te voren uit de koeling of vriezer. Bij bereiding wil je dat het vlees op kamertemperatuur is. Tenzij je de lamsrack sous vide gaat bereiden, dan mag de kerntemperatuur van het vlees nog wat kouder zijn.
- Kruid de lamsrack vooraf met zout en peper of andere kruiden naar wens.
- Laat de lamsrack na bereiding 5 tot 10 minuten rusten en doorgaren, afhankelijk van de dikte.
- Eventueel kan je de lamsrack nog inwikkelen in aliminium folie zodat alle sappen bewaard worden. Let wel op, hiermee gaar je het vlees nog iets verder door omdat de warmte geisoleerd wordt.
Reviews