Lamsrack

37, 50
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Gesneden door onze eigen slagers
  • Van Nieuw Zeelandse lammeren
  • Gefokt op kleinschalige boerderijen
  • Geen preventieve medicatie
Bevroren
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Vleesversnijding
Lamsrack

De lamsrack wordt gesneden uit het lamszadel, dat wordt gesneden uit de dubbele rij karbonaden uit de rug van het lam.

 

De lamsrack is een heerlijk stuk vlees dat we vroeger vooral op de kaart bij een goed restaurant tegenkwamen. De laatste jaren wordt de lamsrack steeds populairder in ons land en durven mensen het ook aan om deze thuis te bereiden. Wij werken voor ons lamsvlees met Nieuw Zeelandse lammeren en dat is niet zonder reden. Nieuw Zeeland staat namelijk bekend om hun kwalitatief goede lamsvlees. De dieren leven in de buitenlucht waar ze eten wat de natuur ze te bieden heeft. Doordat wij van origine hofleverancier van vele toprestaurants en strandpaviljoens zijn kunnen we nu onze heerlijke Nieuw Zeelandse Lamsrack ook in onze webshop aanbieden.

 

Lamsrack uit de oven

Als eerste moet je de lamsrack bruin bakken in een pan, doe dit bij voorkeur met een goed stuk boter. Zorg er in de tussentijd voor dat de oven voorverwarmd naar een temperatuur van 200 graden. Vet een braadslede in met boter en leg er eventueel nog een takje rozemarijn bij voor de smaak. Leg vervolgens de lamsrack in de oven en leg bovenop het vlees nog een extra stuk boter dat gedurende het garen kan smelten. Haal na ongeveer 20 a 25 minuten de lamsrack uit de oven en bedek de lamsrack met aluminiumfolie. Laat hem vervolgens 10 tot 15 minuten garen en klaar ben je.

 

Lamsrack kopen

Uiteraard willen wij kwalitatief de beste lamsrack aanbieden in ons assortiment. Om die reden werken wij met Nieuw Zeelandse runderen die volledig in de natuur en dus ook humaan zijn opgevoed. Wil jij dus een lekkere lamsrack kopen? Overweeg dan zeker ons aanbod

 

 
 

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

Lamsrack Herkomst

Land
Nieuw Zeeland

Lamsrack bereiden

  • Lamsrack is vlees dat je het liefst rare tot medium rare eet. Het heeft dan ook niet veel bereiding nodig. Je kan de lamsrack bereiden op verschillende manieren zoals simpelweg in de pan, in de oven, op de BBQ of zelfs sous vide waarna je hem op de grill afmaakt. Hoe je ook kiest om de lamsrack te bereiden, volg bij elke bereidingsmethode de volgende stappen
  • Haal de lamsrack ruim van te voren uit de koeling of vriezer. Bij bereiding wil je dat het vlees op kamertemperatuur is. Tenzij je de lamsrack sous vide gaat bereiden, dan mag de kerntemperatuur van het vlees nog wat kouder zijn.
  • Kruid de lamsrack vooraf met zout en peper of andere kruiden naar wens.
  • Laat de lamsrack na bereiding 5 tot 10 minuten rusten en doorgaren, afhankelijk van de dikte.
  • Eventueel kan je de lamsrack nog inwikkelen in aliminium folie zodat alle sappen bewaard worden. Let wel op, hiermee gaar je het vlees nog iets verder door omdat de warmte geisoleerd wordt.

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Lamsrack
Uw waardering

Duurzaam en Veilig

  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
Keurmerken en onderscheidingen
 
Zonder antibiotica of hormonen

Zonder antibiotica of hormonen

EG-gecertificeerd

EG-gecertificeerd

World Steak Challenge

World Steak Challenge

Het Wroetvarken

Het Wroetvarken

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk