Lamsvlees

Voor ons lamsvlees werken we uitsluitend samen met Nieuw - Zeelandse schapen boeren. Hun lammeren leven namelijk het gehele jaar buiten en eten enkel wat de natuur ze te bieden heeft. Dit zorgt ervoor dat Nieuw-Zeelands lamsvlees een fantastische smaak heeft en mals van structuur is. Ons aanbod lamsvlees bestaat o.a. uit lamskoteletten, lamsrack, lamshaas, lamsbout en zelf gemaakte lamsburgers.

Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Lamsburger
    16, 50
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  2. Lamsrack
    Vanaf 29, 20 Normale prijs 36, 50
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  3. Lamsnek
    25, 00
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  4. Lamsbout
    24, 50
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  5. Lamskoteletten
    29, 95
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  6. Lamshaas
    25, 00
    Op voorraad: Morgen geleverd!
Tonen als Foto-tabel Lijst

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lamsvlees kopen

Als je lamsvlees gaat kopen dan is het goed om erbij stil te staan waar het vandaan komt, wat de lammeren voor dieet hebben gevolgd en in welke omstandigheden ze zijn grootgebracht. Bij Bollensteak vinden we het belangrijk dat we transparant zijn over al deze aspecten wanneer je bij ons lamsvlees wilt kopen. Zoals aangegeven werken wij met lamsvlees uit Nieuw Zeeland. In Nieuw Zeeland zijn duidelijke richtlijnen waar alle aangesloten boeren en vleesverwerkingspartijen zich aan moeten houden. Zo mag er geen enkele partij in de keten toevoegingen doen aan het vlees. Oftewel, er is geen sprake van preventieve antibiotica, pesticide of hormonen. Medicatie mag alleen op aanbeveling van een vee arts worden toegediend. In Nieuw Zeeland is de kwaliteit van lamsvlees gedurende het hele jaar constant. Belangrijke voorwaarde hiervoor is dat vleesverwerkingsbedrijven werken in faciliteiten die voldoen aan hoge veiligheidsnormen en opslag condities. Bent u opzoek naar een stukje lamsvlees dat u niet in ons assortiment ziet staan? u kunt het ons uiteraard altijd vragen. Wellicht dat wij het voor u kunnen snijden in onze eigen uitbeenderij.

Lamsvlees bereiden

Lamsvlees is op verschillende manieren te bereiden. De bereiding hangt ook af van het specifieke stukje vlees. Zo kan je een lamsrack prima bereiden op de BBQ of in de pan, en wil je ander lamsvlees misschien sous vide bereiden of in de oven laten garen. Kies je er bijvoorbeeld voor om een lamsbout te bereiden? Dit is een prima stuk vlees om rustig in de oven te laten garen. Lamskoteletten worden het meest op de bbq of kort in de (grill) pan gelegd. Welke manier je ook kiest om lamsvlees te bereiden, zorg er in ieder geval voor dat het vlees op kamertemperatuur is alvorens je het klaar gaat maken.

Lamsvlees stoven of bakken

Lamsvlees stoven komt in zijn algemeenheid vooral voor bij lamsschouder of een lekkere lamsrollade. Voor beide stukken lamsvlees geld dat je het ongeveer 90 minuten rustig laat stoven in een mooie braadpan met eventueel wat provinciaalse kruiden. Kies je voor een lekkere lamskotelet, lamshaas of lamsrack dan kan je het lamsvlees prima rose bakken in een pan met een flinke plak boter. Wij leggen er dan vaak nog een takje rozemarijn naast voor de smaak. Wil je een keer echt iets bijzonders, maak dan een lekkere marinade en laat het lamsvlees hier een nachtje in rusten alvorens je het lamsvlees gaat bakken.