Ossenhaas
- Gesneden van Black Angus runderen
- Gefokt op kleinschalige boerderijen
- Genoten van een grasgevoerd dieet
- Geen onnodige hormonen of antibiotica



Is een langgerekte spier die aan de binnenkant van de ruggenwervel ligt
Door sommige gezien als het meest begeerde vlees van het rund. De ossenhaas heeft weinig bindweefsel omdat de spier bijna niet wordt gebruikt. Omdat de ossenhaas geen werkspier is, zit er vrijwel geen vet aan en is het zeer fijn van draad. Je kunt biefstuk van de haas verdelen in 3 stukken: Chateaubriand (kop), tournedos (middenstuk) en filet mignon (punt).
Ossenhaas van Black Angus runderen
Black Angus ossenhaas, wij vinden het zelf een gouden combinatie. De ossenhaas is van zichzelf een prachtig stuk vlees en het feit dat we het mogen snijden van het prestigieuze Black Angus rund van Ierse boeren maakt het feest compleet. Het Black Angus ras uit Ierland staat bekend om hun grasgevoerde dieet en diervriendelijke leefomstandigheden. De dieren worden gehouden op autenthieke boerderijen waar ze op uitgestrekte wijde tot wel 36 hectare alle vrijheid hebben om te bewegen en te grazen
Ossenhaas gesneden in eigen slagerij
Bollensteak is een dochteronderneming van Van der Holst vleesverwerking. Een bedrijf dat al jaren de mooiste stukken vlees van unieke rassen levert aan horeca zaken door heel Nederland. Voor de klanten van Bollensteak betekent dit dat wij onze Ossenhaas tegen horeca prijzen kunnen aanbieden aan onze klanten en dat we het daarnaast zelf kunnen snijden in eigen slagerij. Ons bedrijf is EG gecertificeerd en voldoet aan alle geldende Europese veiligheidsnormen. Dat betekent dat onze ossenhaas niet alleen heerlijk van smaak maar ook veilig van bereiding is.
Ossenhaas bakken
Een ossenhaas bakken is niet heel lastig, tenminste als je weet welke garing je het lekkerst vindt. Wij houden van rare als we een ossenhaas bakken. Houd dat dan ook in je achterhoofd bij het lezen van onze tips. Zorg er sowieso als eerste altijd voor dat de ossenhaas tijdig uit de koelkast of vriezer is gehaald. We willen dat het vlees op kamertemperatuur is als we het gaan bereiden. Dep vervolgens de ossenhaas droog met een stukje keukenrol. Indien je het lekker vind kan je hem kruiden met zout en peper. Wij vinden de smaak van de ossenhaas zo lekker dat we er hooguit een klein snufje zout aan toevoegen want eigenlijk heeft het niets nodig. Bak vervolgens de ossenhaas aan alle zijden bruin op een goed voorverwarmde pan op hoog vuur. Let op, wij gebruiken graag roomboter voor wanneer we een ossenhaas bakken. Zorg er dan ook voor dat de boter mooi bruin is als je de ossenhaas in de pan doet. Leg de ossenhaas vervolgens nog 10 in de oven op zestig graden. Je kan het vlees vervolgens direct serveren. Als je de ossenhaas rare wilt hoef je het niet na te laten garen in aliminium folie. Eet je hem liever medium rare, bak hem dan iets langer in de pan en laat hem een paar minuten langer in de oven liggen. Laat hem vervolgens nog 10 minuten nagaren in de folie.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
Ook topchefs werken graag met onze producten
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
Wij werken met lokale boeren
Ossenhaas Herkomst
Reviews
-
Voor herhaling vatbaarWat een heerlijk mals en smaakvolle ossenhaas. Zeker niet minder dan bij de slager. voor herhaling vatbaar
Gepost op