Ossenhaas

Waardering:
100% of 100
24, 00
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Gesneden van Black Angus runderen
  • Gefokt op kleinschalige boerderijen
  • Genoten van een grasgevoerd dieet
  • Geen onnodige hormonen of antibiotica
Bevroren
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Certificaten
Certificaten
Vleesversnijding
Ossenhaas van de koe

Is een langgerekte spier die aan de binnenkant van de ruggenwervel ligt

 

Door sommige gezien als het meest begeerde vlees van het rund. De ossenhaas heeft weinig bindweefsel omdat de spier bijna niet wordt gebruikt. Omdat de ossenhaas geen werkspier is, zit er vrijwel geen vet aan en is het zeer fijn van draad. Je kunt biefstuk van de haas verdelen in 3 stukken: Chateaubriand (kop), tournedos (middenstuk) en filet mignon (punt).

 

Ossenhaas van Black Angus runderen

Black Angus ossenhaas, wij vinden het zelf een gouden combinatie. De ossenhaas is van zichzelf een prachtig stuk vlees en het feit dat we het mogen snijden van het prestigieuze Black Angus rund van Ierse boeren maakt het feest compleet. Het Black Angus ras uit Ierland staat bekend om hun grasgevoerde dieet en diervriendelijke leefomstandigheden. De dieren worden gehouden op autenthieke boerderijen waar ze op uitgestrekte wijde tot wel 36 hectare alle vrijheid hebben om te bewegen en te grazen

 

Ossenhaas gesneden in eigen slagerij

Bollensteak is een dochteronderneming van Van der Holst vleesverwerking. Een bedrijf dat al jaren de mooiste stukken vlees van unieke rassen levert aan horeca zaken door heel Nederland. Voor de klanten van Bollensteak betekent dit dat wij onze Ossenhaas tegen horeca prijzen kunnen aanbieden aan onze klanten en dat we het daarnaast zelf kunnen snijden in eigen slagerij. Ons bedrijf is EG gecertificeerd en voldoet aan alle geldende Europese veiligheidsnormen. Dat betekent dat onze ossenhaas niet alleen heerlijk van smaak maar ook veilig van bereiding is.

 

Ossenhaas bakken

Een ossenhaas bakken is niet heel lastig, tenminste als je weet welke garing je het lekkerst vindt. Wij houden van rare als we een ossenhaas bakken. Houd dat dan ook in je achterhoofd bij het lezen van onze tips. Zorg er sowieso als eerste altijd voor dat de ossenhaas tijdig uit de koelkast of vriezer is gehaald. We willen dat het vlees op kamertemperatuur is als we het gaan bereiden. Dep vervolgens de ossenhaas droog met een stukje keukenrol. Indien je het lekker vind kan je hem kruiden met zout en peper. Wij vinden de smaak van de ossenhaas zo lekker dat we er hooguit een klein snufje zout aan toevoegen want eigenlijk heeft het niets nodig. Bak vervolgens de ossenhaas aan alle zijden bruin op een goed voorverwarmde pan op hoog vuur. Let op, wij gebruiken graag roomboter voor wanneer we een ossenhaas bakken. Zorg er dan ook voor dat de boter mooi bruin is als je de ossenhaas in de pan doet. Leg de ossenhaas vervolgens nog 10 in de oven op zestig graden. Je kan het vlees vervolgens direct serveren. Als je de ossenhaas rare wilt hoef je het niet na te laten garen in aliminium folie. Eet je hem liever medium rare, bak hem dan iets langer in de pan en laat hem een paar minuten langer in de oven liggen. Laat hem vervolgens nog 10 minuten nagaren in de folie.

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

Ossenhaas Herkomst

Rassen
Black Angus
Land
Ierland
Streek
Cork County
Herkomst

Reviews

Klantenreviews
  1. Voor herhaling vatbaar
    Rating
    100%
    Wat een heerlijk mals en smaakvolle ossenhaas. Zeker niet minder dan bij de slager. voor herhaling vatbaar

    Gereviewd door

    Gepost op

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Ossenhaas
Uw waardering
Duurzaam en veilig
  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord

Keurmerken en onderscheidingen

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze iuitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle
en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle
en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten


Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk