Ossenhaaspuntjes
- Graan gevoerd
- Gesneden uit de rug
- Gesneden van malse ossenhaas
- Geen onnodige medicatie ontvangen



Onze ossenhaas wordt gesneden uit de rug van het rund
Ossenhaaspuntjes uit de eigen slagerij
Uiteraard worden ossenhaaspuntjes gesneden van de ossenhaas, zoals de naam al doet vermoeden. In onze slagerij werken we met het prachtige Black Angus ras uit Ierland. Deze runderen eten voornamelijk plantaardig voedsel en hebben een belangrijk deel van hun leven in de buitenlucht kunnen bewegen. Het gevarieerde dieet en voldoende beweging vind je dan ook terug in de kwaliteit van de ossenhaaspuntjes. Onze ossenhaas is favoriet van een groot aantal restaurants en strandpaviljoens door heel Nederland. De kans dat je onze overheerlijke ossenhaaspuntjes dus al een keer gegeten hebt is zeker aanwezig. Verras jezelf of je gasten eens met een bijzonder gerecht of upgrade jouw wokgerecht met onze heerlijke malse ossenhaaspuntjes, we zijn er van overtuigd dat we je niet zullen teleurstellen.
Ossenhaaspuntjes recept en bereiden
Ossenhaaspuntjes zijn een enorm veelzijdig en in veel recepten te gebruiken. Sommige gebruiken ossenhaaspuntjes om te wokken maar je ziet ook veel ossenhaas recepten voorbij komen voor bijvoorbeeld salades of aziatische soepen. Waar je de ossenhaaspuntjes ook voor wilt gebruiken, de smaak en textuur van het vlees is fantastisch.Ossenhaaspuntjes bereiden is daarnaast ook erg gemakkelijk. Je wilt het vlees bij voorkeur rare tot medium rare bereiden zodat het zijn smaak en malse textuur kan behouden. Kort wokken op hoog vuur of 1 a 2 minuten max per kant in een pan moet al voldoende zijn voor een geslaagd ossenhaaspuntjes recept.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Ossenhaaspuntjes Herkomst
Ossenhaaspuntjes bereiden
- Je wilt de ossenhaaspuntjes pas gaan bakken als deze op kamertemperatuur zijn, Haal ze hiervoor minimaal een half uur voor bereiding uit de koelkast.
- Aan de ossenhaaspuntjes kan je eventueel voor het bakken nog licht wat zout en of peper toevoegen.
- Doe olie of roomboter in de pan en plaats de ossenhaaspuntjes er pas in als deze echt goed heet is.
- Ossenhaaspuntjes eet je het liefst rare tot medium rare, op hoog vuur hoef je ze niet langer dan twee minuten te bereiden.
- Draai tijdens het bakken eventueel het vuur wat terug en voeg wat extra roomboter toe voor de smaak.
- Omdat je ossenhaas het liefst rare of medium rare eet hoef je deze wat ons betreft niet nog te laten garen in de pan.
- Haal de ossenhaaspuntjes uit de pan en laat deze enkele minuten rusten.
Reviews
-
Heerlijk mee wokkenOssenhaaspuntjes vinden wij altijd heerlijk om mee te wokken in een aziatisch gerecht. Deze ossenhaaspuntjes waren daar ook zeker voor geschikt. De smaak was helemaal prima, de puntjes zelf konden we zelfs nog iets kleiner snijden maar dat was goed want daardoor konden we er zelfs twee keer van eten. De verhouding van prijs en kwaliteit was prima. Oftewel, was misschien iets duurder dan bij de plaatselijke slager maar het verschil was volgens mij minder dan een euro maar de ossenhaaspuntjes waren dat zeker meer dan waard.
Gepost op