Picnic

42, 95
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Ideaal voor low and slow garing
  • Geschikt voor grote BBQ's 
  • Gesneden van het wroetvarken
  • Afkomstig van Nederlandse boeren
Beter Leven
Bevroren
Vers geleverd
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Certificaten
Certificaten
Vleesversnijding
Picnic van het varken

Onze picnic bevindt zich in het voorstuk van het varken

De picnic is een halve schouder en de linkerzijde (foto) van het voorstuk. In de picnic bevindt zich de schenkel en een klein stukje schouderblad. Onze Picnic is afkomstig van het Wroetvarken ras. Een wroetvarken leeft in stallen die aan specifieke regels moeten voldoen. Zo moeten de ramen een bepaalde hoogte hebben zodat de varkens voldoende zonlicht hebben. Hierdoor kunnen ze wennen aan een dag en nacht ritme. Daarnaast ontvangen ze niet Genetisch gemanipuleerd voer (Non GMO) en krijgen ze dagelijks vers water. Ze leven op een oppervlak met maximaal 32 beesten waardoor ze aanzienlijk meer ruimte hebben om te bewegen en te wroeten als varkens in grote veehouderijen. Door deze combinatie van factoren heeft het wroetvarken de beter leven 1 ster stempel ontvangen.

Low and Slow Picnic

De Picnic is een stuk werkvlees waardoor het wat taaier is van structuur. Met de juiste bereiding kan het echter een fantastische maaltijd opleveren. Het is een groot stuk vlees dat zich uitstekend leent voor een low and slow bereiding op de BBQ. Zo wordt een Picnic regelmatig gebruikt voor het maken van een bolletje pulled pork.

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

Picnic Herkomst

Boer
Wroetvarken veehouders
Rassen
Belgisch Pietrain
Land
Nederland
Streek
Noord Holland, Overijssel en Brabant

Picnic bereiden

  • Haal de Picnic minimaal een nacht voor bereiding uit de vriezer zodat hij langzaam kan ontdooien
  • Gebruik een rub naar keuze en smeer de Picnic hiermee in 
  • Leg het vlees terug in de koelkast voor minimaal 6 uur.
  • Maak de BBQ gereed voor een low and slow bereiding en breng hem op een stabiele temperatuur van ongeveer 110 graden
  • Strooi eventueel wat rookhout over de brikettes of houtskool en plaats de Picnic op de BBQ
  • Nu is het een kwestie van geduld, de kerntemperatuur van het vlees moet minimaal 87 graden bereiken. Hier ben je gemiddeld tussen de 12 en 24 uur mee bezig. Hoe meer geduld je hebt , hoe malser het vlees wordt.
  • Pak bij het bereiken van de kerntemperatuur de Picnic in met aliminiumfolie en laat het minimaal een uur rusten.
  • Trek het vlees uit elkaar met twee vorken en het feest kan beginnen.

Kruiden

Bijpassende kruiden voor dit vlees zijn:

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Picnic
Uw waardering

Duurzaam en Veilig

  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
Keurmerken en onderscheidingen
 
Zonder antibiotica of hormonen

Zonder antibiotica of hormonen

EG-gecertificeerd

EG-gecertificeerd

World Steak Challenge

World Steak Challenge

Het Wroetvarken

Het Wroetvarken

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk