Picnic
- Ideaal voor low and slow garing
- Geschikt voor grote BBQ's
- Gesneden van het wroetvarken
- Afkomstig van Nederlandse boeren





Onze picnic bevindt zich in het voorstuk van het varken
De picnic is een halve schouder en de linkerzijde (foto) van het voorstuk. In de picnic bevindt zich de schenkel en een klein stukje schouderblad. Onze Picnic is afkomstig van het Wroetvarken ras. Een wroetvarken leeft in stallen die aan specifieke regels moeten voldoen. Zo moeten de ramen een bepaalde hoogte hebben zodat de varkens voldoende zonlicht hebben. Hierdoor kunnen ze wennen aan een dag en nacht ritme. Daarnaast ontvangen ze niet Genetisch gemanipuleerd voer (Non GMO) en krijgen ze dagelijks vers water. Ze leven op een oppervlak met maximaal 32 beesten waardoor ze aanzienlijk meer ruimte hebben om te bewegen en te wroeten als varkens in grote veehouderijen. Door deze combinatie van factoren heeft het wroetvarken de beter leven 1 ster stempel ontvangen.
Low and Slow Picnic
De Picnic is een stuk werkvlees waardoor het wat taaier is van structuur. Met de juiste bereiding kan het echter een fantastische maaltijd opleveren. Het is een groot stuk vlees dat zich uitstekend leent voor een low and slow bereiding op de BBQ. Zo wordt een Picnic regelmatig gebruikt voor het maken van een bolletje pulled pork.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Picnic Herkomst
Picnic bereiden
- Haal de Picnic minimaal een nacht voor bereiding uit de vriezer zodat hij langzaam kan ontdooien
- Gebruik een rub naar keuze en smeer de Picnic hiermee in
- Leg het vlees terug in de koelkast voor minimaal 6 uur.
- Maak de BBQ gereed voor een low and slow bereiding en breng hem op een stabiele temperatuur van ongeveer 110 graden
- Strooi eventueel wat rookhout over de brikettes of houtskool en plaats de Picnic op de BBQ
- Nu is het een kwestie van geduld, de kerntemperatuur van het vlees moet minimaal 87 graden bereiken. Hier ben je gemiddeld tussen de 12 en 24 uur mee bezig. Hoe meer geduld je hebt , hoe malser het vlees wordt.
- Pak bij het bereiken van de kerntemperatuur de Picnic in met aliminiumfolie en laat het minimaal een uur rusten.
- Trek het vlees uit elkaar met twee vorken en het feest kan beginnen.
Kruiden
Bijpassende kruiden voor dit vlees zijn:

Reviews