Porterhouse steak
- Natuurlijke marmering en fijn van structuur
- Gesneden in eigen slagerij
- Hoog in vitamine A, E en omega-3 vetzuren
- Van gras gevoerde Ierse runderen




Een porterhouse portioneren is vakmanschap. Gelukkig doet Boudewijn al jaren niets anders en weet hij een mooi stuk voor onze klanten af te snijden.
Onze porterhouse steak is het lievelingetje van menig chef kok in de Bollenstreek. Ook in onze webshop is het een van de populairdere stukken in het assortiment. Een porterhouse steak is een T-bone steak van minimaal een kilo. Daarnaast kenmerkt een porterhouse steak zich doordat de verhoudingen iets anders liggen dan bij een ‘’normale’’ T-bone steak. Een porterhouse steak bevat relatief minder entrecôte en meer ossenhaas.
Dagelijks vers gesneden in eigen slagerij
De Porterhouse steak is een populair stuk vlees dat ook in veel restaurants en strandpaviljoens op de kaart staat. Omdat wij bij Bollensteak ook veel leveren aan horeca partijen wordt onze Porterhouse dan ook dagelijks vers gesneden in onze eigen slagerij. Het vlees heeft een prachtige marmering en is vol van smaak doordat het afkomstig is van gras gevoerde Ierse runderen. Wil je een bijzondere steak op tafel zetten dan moet je de Porterhouse steak zeker een keer proberen.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Porterhouse steak Herkomst
Porterhouse steak bereiden
- Haal porterhouse steak een uur voor het bakken uit de koelkast.
- Bestrooi hem 5 minuten voor het bakken met wat zout.
- Zorg voor het bakken dat de pan echt goed heet is, gebruik roomboter of olie.
- Leg de porterhouse in de pan en raak hem 2 minuten niet aan.
- Voeg nu wat extra roomboter toe en zet het vuur iets lager.
- Nu laat je de porterhouse steak nog enkele minuten doorgaren naar de gewenste garing, gebruik het liefst een kernthermometer.
- Wikkel de Porterhouse steak vervolgens in het alluminium en laat nog even rusten, houd de kernthermometer in de gaten.
Kerntemperatuur porterhouse steak:
Rare | 48 °C |
Medium rare | 51 - 53 °C |
Medium | 54 - 57 °C |
Well done | 63 °C |
Reviews
-
Bijna beter als het restaurantSinds kort bestel ik de mooiere stukken vlees ook weleens online. Zo ook de porterhouse steak. Wat was hij heerlijk mals en was de smaak top.
Gepost op
-
SuperNormaal ga ik altijd naar de slager. Nu een keer online bestelt en het valt niet tegen. Wat een heerlijke porterhouse steak was dit. Als we gaan BBQ'en bestel ik hem zeker weer....
Gepost op