Pulled Chicken
- Bereid door onze eigen slagers
- Van Nederlandse boeren
- 2 verpakkingen van 500 gram
- Gemaakt van handgeselecteerde kipfilets


Gesneden van speciaal geselecteerde kipfilets
Pulled chicken maak je het liefst van kwalitatief hoogstaand gevogelte. Daarom werken bij bij Bollensteak alleen met de mooiste rassen die garant staan voor de beste smaak en voor zover dit kan de optimale leefomstandigheden voor de dieren. Ook verkopen wij kant en klare pulled chicken die wij in onze eigen slagerij bereiden.
Pulled chicken van Nederlandse boeren
Onze pulled chicken komt van Nederlandse boeren die werken met vrije uitloop kippen. Dit zijn kippen die meer bewegingsruimte hebben dan de uit de supermarkt bekende kilo knaller kippen. De dieren krijgen geen onnodige antibiotica toegediend en hebben daarnaast ook een beter leven gehad. Dit maakt onze pulled chicken niet alleen erg smaakvol maar ook nog verantwoord.
Pulled chicken maken ?
Heb je niet de tijd of het geduld om zelf pulled chicken te maken? Geen probleem, wij maken op ambachtelijke wijze zelf pulled chicken bij ons in de uitbeenderij en als we het zelf zeggen, die is om je vingers bij af te likken. De bouten en filets die wij gebruiken worden gekruid met heerlijke pulled chicken kruiden. Het vlees wordt gekruid in een professionele tumbler. Tijdens het tumblen worden de eiwitten in het vlees geactiveerd, dit zorgt weer voor een betere opnamen van de pulled chicken kruiden. Vervolgens garen wij de pulled chicken op een lage temperatuur om te zorgen dat het vlees mals en sappig zal blijven.
Pulled chicken in de oven
Ben je geen barbecue fanaat maar wil je wel een lekker broodje pulled chicken maken voor jou en je vrienden? Geen probleem bereid dan gewoon pulled chicken in je oven. Zorg ervoor dat je de oven voorverwarmd naar 160 graden. Plaat vervolgens de kip of kippenbouten in de oven en laat het bij elkaar een uur garen. Heb je geen thermometer tot je beschikking? Snijd een klein stukje van het vlees af om te kijken of het van binnen goed wit is. Wanneer je dit doet dan voel je ook vrij snel of de pulled chicken uit de oven lekker mals is, dat is namelijk wel een voorwaarden voor een geslaagde pulled chicken uit je eigen oven.
Pulled chicken op de bbq
Zelf pulled chicken maken op de bbq blijft natuurlijk het leukste wat er is. Maak je pulled chicken op de bbq van een hele kip, dan heb je logischerwijs wel een grote bbq nodig. Zorg er als eerste voor dat de bbq verwarmd wordt naar 170 graden. Vet de kip of kippenbouten in met wat olie of boter en geef hem een lekkere rub mocht je hier fan van zijn. Wij raden ook aan om een mooie marinade te maken waarmee je de kip gedurende het garen mee kan bedruipen. Leg het vlees op de bbq en gebruik bij voorkeur een kernthermometer om de temperatuur te volgen. Je kan pulled chicken gaan maken als de temperatuur van het vlees tussen de 70 en 75 graden is. Dit duurt normaal gesproken ongeveer twee uur.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Pulled Chicken Herkomst
Pulled Chicken bereiden
- De pulled chicken is al voorgegaard in onze eigen slagerij. Hierdoor hoef je er zelf niet veel meer aan te doen
- Extra kruiden is niet noodzakelijk. Eventueel wat zout en peper naar smaak
- Haal de Pulled Chicken ruim voor het klaarmaken uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen
- Verwarm een pan en voeg een grote klomp boter toe
- Laat de boter bruin kleuren en leg de pulled chicken in de pan
- Verwarm het in enkele minuten naar de gewenste temperatuur. De pulled chicken is immers al voorgegaard
Serveertip voor Pulled Chicken
Pulled chicken wordt over het algemeen gegeten op een lekker bolletje. Je kan het uiteraard ook los eten, hieronder een wokgerecht als alternatief :
- Witte rijst of pittige bami
- Bosui, gegrilde paprika
- Andere wokgroenten naar keuze
- Let op, de pulled chicken is al gekruid, pas op met extra kruiden en marinades
Reviews