Pulled Chicken

17, 95
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Bereid door onze eigen slagers
  • Van Nederlandse boeren
  • 2 verpakkingen van 500 gram
  • Gemaakt van handgeselecteerde kipfilets
Bevroren
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Vleesversnijding
Pulled chicken

Gesneden van speciaal geselecteerde kipfilets

 

Pulled chicken maak je het liefst van kwalitatief hoogstaand gevogelte. Daarom werken bij bij Bollensteak alleen met de mooiste rassen die garant staan voor de beste smaak en voor zover dit kan de optimale leefomstandigheden voor de dieren. Ook verkopen wij kant en klare pulled chicken die wij in onze eigen slagerij bereiden.

 

Pulled chicken van Nederlandse boeren

Onze pulled chicken komt van Nederlandse boeren die werken met vrije uitloop kippen. Dit zijn kippen die meer bewegingsruimte hebben dan de uit de supermarkt bekende kilo knaller kippen. De dieren krijgen geen onnodige antibiotica toegediend en hebben daarnaast ook een beter leven gehad. Dit maakt onze pulled chicken niet alleen erg smaakvol maar ook nog verantwoord.

 

Pulled chicken maken ?

Heb je niet de tijd of het geduld om zelf pulled chicken te maken? Geen probleem, wij maken op ambachtelijke wijze zelf pulled chicken bij ons in de uitbeenderij en als we het zelf zeggen, die is om je vingers bij af te likken. De bouten en filets die wij gebruiken worden gekruid met heerlijke pulled chicken kruiden. Het vlees wordt gekruid in een professionele tumbler. Tijdens het tumblen worden de eiwitten in het vlees geactiveerd, dit zorgt weer voor een betere opnamen van de pulled chicken kruiden. Vervolgens garen wij de pulled chicken op een lage temperatuur om te zorgen dat het vlees mals en sappig zal blijven.

 

Pulled chicken in de oven

Ben je geen barbecue fanaat maar wil je wel een lekker broodje pulled chicken maken voor jou en je vrienden? Geen probleem bereid dan gewoon pulled chicken in je oven. Zorg ervoor dat je de oven voorverwarmd naar 160 graden. Plaat vervolgens de kip of kippenbouten in de oven en laat het bij elkaar een uur garen. Heb je geen thermometer tot je beschikking? Snijd een klein stukje van het vlees af om te kijken of het van binnen goed wit is. Wanneer je dit doet dan voel je ook vrij snel of de pulled chicken uit de oven lekker mals is, dat is namelijk wel een voorwaarden voor een geslaagde pulled chicken uit je eigen oven.

 

Pulled chicken op de bbq

Zelf pulled chicken maken op de bbq blijft natuurlijk het leukste wat er is. Maak je pulled chicken op de bbq van een hele kip, dan heb je logischerwijs wel een grote bbq nodig. Zorg er als eerste voor dat de bbq verwarmd wordt naar 170 graden. Vet de kip of kippenbouten in met wat olie of boter en geef hem een lekkere rub mocht je hier fan van zijn. Wij raden ook aan om een mooie marinade te maken waarmee je de kip gedurende het garen mee kan bedruipen. Leg het vlees op de bbq en gebruik bij voorkeur een kernthermometer om de temperatuur te volgen. Je kan pulled chicken gaan maken als de temperatuur van het vlees tussen de 70 en 75 graden is. Dit duurt normaal gesproken ongeveer twee uur.  

 

 
 

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

Pulled Chicken Herkomst

Boer
Verschillende Nederlandse vrijenuitloop kip boerderijen
Land
Nederland

Pulled Chicken bereiden

  • De pulled chicken is al voorgegaard in onze eigen slagerij. Hierdoor hoef je er zelf niet veel meer aan te doen
  • Extra kruiden is niet noodzakelijk. Eventueel wat zout en peper naar smaak
  • Haal de Pulled Chicken ruim voor het klaarmaken uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen
  • Verwarm een pan en voeg een grote klomp boter toe
  • Laat de boter bruin kleuren en leg de pulled chicken in de pan
  • Verwarm het in enkele minuten naar de gewenste temperatuur. De pulled chicken is immers al voorgegaard

Serveertip voor Pulled Chicken

Pulled chicken wordt over het algemeen gegeten op een lekker bolletje. Je kan het uiteraard ook los eten, hieronder een wokgerecht als alternatief :

  • Witte rijst of pittige bami
  • Bosui, gegrilde paprika
  • Andere wokgroenten naar keuze
  • Let op, de pulled chicken is al gekruid, pas op met extra kruiden en marinades

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Pulled Chicken
Uw waardering

Duurzaam en Veilig

  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
Keurmerken en onderscheidingen
 
Zonder antibiotica of hormonen

Zonder antibiotica of hormonen

EG-gecertificeerd

EG-gecertificeerd

World Steak Challenge

World Steak Challenge

Het Wroetvarken

Het Wroetvarken

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk