Wroetvarken

Van uw slager mag u altijd iets meer verwachten. Daarom verkoopt Bollensteak.nl varkensvleesproducten van het Wroetvarken. Het Wroetvarken heeft als eerste varkensketen een ‘Beter Leven-ster’ ontvangen van de Dierenbescherming. In vergelijking met andere stalsystemen hebben Wroetvarkens 3x meer ruimte om te leven. Wroetvarkens zijn van het Belgische Piétrain-varkensras. Het Piétrain-varken zet meer vlees aan dan andere varkenssoorten, heeft een laag vetgehalte en een fijne structuur. Wroetvarkens worden niet gecastreerd en medicijnen worden alleen toegediend op voorschrift van de veearts. 

Bollensteak_Wroet

Ibéricovarken

Het Ibéricovarken is afkomstig uit Zuid-Spanje. Deze Ibéricovarkens leven in groepen op uitgestrekte velden met eeuwenoude eikenbomen. De varkens hebben een zwarte of donkerbruine kleur en ze eten het liefst knollen, eikels, gras en kruiden. Het Ibérico varkensvlees heeft een unieke kwaliteit dankzij het klimaat, de voeding en de vrijheid dat het raszuivere varkentje heeft. Het vet van het Ibérico varkensvlees smelt al op kamertemperatuur en geeft het vlees een sublieme, nootachtige en volle smaak. 

Bollensteak_Iberico

Dry aged

Ons Ierse dry aged rundvlees ondergaat een zeer strenge selectie. Maar 5 tot 10% van de raszuivere Angus- en Hereford runderen komt in aanmerking voor dit prachtige onderscheidende label. Ons dry aged rundvlees wordt in minimaal 21 dagen tot op het bot gerijpt in de droogkast. Tijdens het rijpingsproces verdampt het vocht uit het vlees tot wel 25%, waardoor de smaak in het vlees meer wordt geconcentreerd. Bovendien wordt het spierweefsel langzaam afgebroken door de van nature aanwezige enzymen in het vlees, waardoor het vlees een zeer malse structuur en intense smaak krijgt. 

Bollensteak_DA_Hereford

USA grainfed 120 days

Minimaal 120 dagen graan gevoerd rundvlees uit Noord-Amerika staat wereldwijd bekend om zijn absolute topkwaliteit. Dit fenomenale premium rundvlees komt van 100% raszuivere Angus- en Hereford runderen en voldoet aan alle voorwaarden voor het meest excellente rundvlees. De laatste 120 dagen van hun leven worden ze gecontroleerd bijgevoerd met een uitgebalanceerd dieet van granen, maïs, alfalfa en hooi. Hierdoor wordt het vet tussen de spieren opgebouwd, wat zorgt voor een fantastische marmering van het vlees. Het rundvlees wordt daardoor malser, sappiger en smaakvoller dan bij gras gevoerde runderen. Dit uitgekiende voedingsproces zorgt voor een unieke smaak en een prachtige onderscheidende structuur.

Bollensteak_USAAngus

Iers gras gevoerd

Ierland is bij uitstek het land als het gaat om kwalitatief rundvlees. Het grootste geheim van Iers rundvlees is dat Ierse runderen het grootste deel van het jaar buiten leven. Het dieet van de runderen bestaat voor meer dan 90% uit gras en kruiden. Op duizenden kleinschalige boerderijen worden de runderen generatie op generatie op een traditionele en natuurlijke manier gefokt. De gemiddelde Ierse boerderij telt 36 hectare land, wat ongeveer gelijk staat aan 55 voetbalvelden. De runderen hebben dus alle ruimte om lekker te grazen. De combinatie van het grasdieet en volop lichaamsbeweging zorgt bij runderen voor een mooie en intense vleessmaak. Het stevige rode vlees heeft een mooie lichte en natuurlijke marmering en is fijn van structuur. Daarnaast bevat het vlees van een rund dat in de weide heeft gegraasd meer vitamine A, vitamine E en omega-3 vetzuren.

Bollensteak_IrishAngus

Wagyu

Het vlees van Wagyu runderen is een klasse apart. Dit rundvlees, dat vroeger uitsluitend bestemd was voor de keizerlijke familie van Japan, wordt beschouwd als het meest malse en lekkerste rundvlees ter wereld. Dit van oorsprong Japanse runderras heeft veel intramusculair vet en krijgt een uniek traditioneel dieet van gras, granen en bierbostel. Het ras, de manier van mesten en de voeding zorgen ervoor dat het vlees een prachtige marmering van onverzadigd vet krijgt. Het is door het hoge percentage aan vetmarmering zeer intens van smaak en het vlees smelt in de mond. Wagyu vlees staat bekend als de kaviaar onder het rundvlees en is een ware delicatesse die u ooit geproefd moet hebben.

Bollensteak_Wagyu

Let op

Afhalen op locatie is helaas niet mogelijk.