Ribeye
- Natuurlijke marmering en fijn van structuur
- Van grasgevoerde Ierse runderen
- Gefokt op kleinschalige boerderijen
- Hoog in vitamine A,E en omega-3 vetzuren




Onze ribeye wordt gesneden van het ribrack, deze bevindt zich aan de voorzijde van het rund.
Zoals de naam al doet vermoeden wordt een ribeye gesneden van het ribrack dat zich bevind aan de voorkant van een rund. Aan deze zijde heeft het vlees meer bewogen waardoor het voller is van smaak. De ribeye is doorregen met kleine vetadertjes waardoor het een prachtige marmering heeft. Het is goed om te weten dat deze vetadertjes verdwijnen tijdens de bereiding en daardoor zorgen voor meer smaak en malsheid van het vlees.
Ribeye van grasgevoerde Ierse runderen
Ierse boeren staan erom bekend dat ze met het Black Angus ras rundvlees produceren van top kwaliteit. Wat dit vlees zo bijzonder maakt is de manier waarop de dieren leven en het dieet dat ze voorgeschoteld krijgen. Alle Ierse boeren waar wij mee samenwerken hebben namelijk gemiddeld 36 hecataren land waar de runderen naar hartenlust mogen grazen. Hun dieet bestaat voornamelijk uit gras en doordat de dieren in de buitenlucht mogen lopen hebben ze ook meer dan voldoende lichaamsbeweging wat de malsheid van het vlees bevorderd. Wij zijn dan ook bijzonder trots op onze samenwerking met deze boeren. De ribeye die wij van dit rund snijden heeft een fantastische smaak en een prachtige marmering. Deze ribeye leveren wij ook aan meerdere restaurants door heel Nederland en de chef koks die wij hierover spreken geven unaniem aan dat het vetrandje op deze ribeye, mits goed bereid smelt op je tong
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Ribeye Herkomst
Ribeye bereiden
- Haal de ribeye een uur voor het bakken uit de koelkast zodat hij op kamertemperatuur kan komen
- Kruid de ribeye met zout en peper naar smaak. Al vinden wij dat dit prachtige stuk vlees geen extra kruiden nodig heeft;)
- Doe olie of boter in de pan, en laat de pan goed warm worden
- Wil je de Ribeye medium rare bereiden, bak hem weerszijde bruin op hoog vuur in enkele minuten. Let op, liever te kort dan te lang.
- Draai vervolgens het vuur laag en voeg nog wat roomboter of olie toe in de pan. laat de ribeye nog enkele minuten nagaren.
- Bedek de ribeye met aliminium folie en laat de ribeye vervolgens 5 tot 10 minuten rusten, afhankelijk van de dikte.
Reviews
-
alsof we in een restaurant zatenWat een lekkere ribeye, ik kan niets anders zeggen. Fantastische smaak en ook lekker mals. Tijdens het bakken heb ik ook het vet op de rand nog even goed gebakken en dat was echt super.
Gepost op