Rosbief van Kogelbiefstuk
- Van grasgevoerde ierse runderen
- Gefokt op kleinschalige boerderijen
- Hoog in vitamine A, E en omega-3 vetzuren
- Gesneden in eigen slagerij



Onze rosbief wordt gesneden van de kogel uit de bovenbil van het rund
De benaming rosbief komt van het Engelse ‘roast beef’ en dat is het ook letterlijk: geroosterd rundvlees. Rosbief is een mager stuk rundvlees, Bij Bollensteak wordt de rosbief gesneden van de kogel(biefstuk). Dit stuk is uitermate geschikt voor een mooie sappige rosbief. Kogelbiefstuk wordt gesneden van de kogel uit de bovenbil van het rund. Dit stukje vlees wordt kogel genoemd, omdat het zich bij het kogelgewricht bevind. Kogelbiefstuk is zeer mals en heeft een fijne structuur. Dit stukje vlees kan kort worden gebakken en rood of rosé worden gegeten.
Rosbief van Ierse Black Angus runderen
Onze rosbief wordt gesneden van het befaamde Black Angus ras dat gefokt wordt door Ierse boeren. Deze boeren staan erom bekend dat de dieren vrijwel hun gehele leven in de buitenlucht mogen grazen. Een gemiddelde Ierse boer heeft 36 hectare land waar de dieren naar hartenlust kunnen grazen. Even voor de verbeelding, 36 hectare staat gelijk aan 55 voetbalvelden. Het feit dat de dieren hier een gras gevoerd dieet hebben en daarnaast voldoende bewegingsvrijheid kennen zorgt ervoor dat het Ierse Angus ras een uitgesproken smaak heeft maar ook bijzonder mals is.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Rosbief van Kogelbiefstuk Herkomst
Bia Ireland is de overkoepelende organisatie die lokale Ierse boeren helpt met de expoiltatie van hun rundvlees
Rosbief van Kogelbiefstuk bereiden
- Haal de rosbief ruim voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
- De rosbief heeft een heerlijke smaak en heeft wat ons betreft geen extra kruiden nodig. Wil je dit toch? Een beetje zout en peper is genoeg. Let wel op, doe het zout niet te ver van te voren op de rosbief. Dit trekt vocht uit het vlees
- Ga je de rosbief braden ? Doe roomboter in de pan en laat deze eerst bruin worden.
- Bak de rosbief rondom bruin op een hoog vuur. Doe dit niet langer dan enkele minuten en keer het vlees gedurende die tijd regelmatig
- Draai vervolgens het vuur laag en laat de rosbief in ruime boter nog 30 minuten door braden. Keer ook nu het vlees regelmatig om
- Haal het vlees uit de pan en laat het 10 minuten rusten in aliminum folie alvorens je het gaat aansnijden.
- Eetsmakelijk!
Reviews