Rosbief van Kogelbiefstuk

23, 95
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Van grasgevoerde ierse runderen
  • Gefokt op kleinschalige boerderijen
  • Hoog in vitamine A, E en omega-3 vetzuren
  • Gesneden in eigen slagerij
Vers geleverd
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Certificaten
Certificaten
Vleesversnijding
Rosbief gesneden van kogelbiefstuk

Onze rosbief wordt gesneden van de kogel uit de bovenbil van het rund

De benaming rosbief komt van het Engelse ‘roast beef’ en dat is het ook letterlijk: geroosterd rundvlees. Rosbief is een mager stuk rundvlees, Bij Bollensteak wordt de rosbief gesneden van de kogel(biefstuk). Dit stuk is uitermate geschikt voor een mooie sappige rosbief. Kogelbiefstuk wordt gesneden van de kogel uit de bovenbil van het rund. Dit stukje vlees wordt kogel genoemd, omdat het zich bij het kogelgewricht bevind. Kogelbiefstuk is zeer mals en heeft een fijne structuur. Dit stukje vlees kan kort worden gebakken en rood of rosé worden gegeten.

Rosbief van Ierse Black Angus runderen

Onze rosbief wordt gesneden van het befaamde Black Angus ras dat gefokt wordt door Ierse boeren. Deze boeren staan erom bekend dat de dieren vrijwel hun gehele leven in de buitenlucht mogen grazen. Een gemiddelde Ierse boer heeft 36 hectare land waar de dieren naar hartenlust kunnen grazen. Even voor de verbeelding, 36 hectare staat gelijk aan 55 voetbalvelden. Het feit dat de dieren hier een gras gevoerd dieet hebben en daarnaast voldoende bewegingsvrijheid kennen zorgt ervoor dat het Ierse Angus ras een uitgesproken smaak heeft maar ook bijzonder mals is.

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

Rosbief van Kogelbiefstuk Herkomst

Rassen
Black Angus
Land
Ierland
Streek
Cork County
Description

Bia Ireland is de overkoepelende organisatie die lokale Ierse boeren helpt met de expoiltatie van hun rundvlees

Herkomst

Rosbief van Kogelbiefstuk bereiden

  • Haal de rosbief ruim voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  • De rosbief heeft een heerlijke smaak en heeft wat ons betreft geen extra kruiden nodig. Wil je dit toch? Een beetje zout en peper is genoeg. Let wel op, doe het zout niet te ver van te voren op de rosbief. Dit trekt vocht uit het vlees
  • Ga je de rosbief braden ? Doe roomboter in de pan en laat deze eerst bruin worden.
  • Bak de rosbief rondom bruin op een hoog vuur. Doe dit niet langer dan enkele minuten en keer het vlees gedurende die tijd regelmatig
  • Draai vervolgens het vuur laag en laat de rosbief in ruime boter nog 30 minuten door braden. Keer ook nu het vlees regelmatig om
  • Haal het vlees uit de pan en laat het 10 minuten rusten in aliminum folie alvorens je het gaat aansnijden.
  • Eetsmakelijk!

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rosbief van Kogelbiefstuk
Uw waardering

Duurzaam en Veilig

  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
Keurmerken en onderscheidingen
 
Zonder antibiotica of hormonen

Zonder antibiotica of hormonen

EG-gecertificeerd

EG-gecertificeerd

World Steak Challenge

World Steak Challenge

Het Wroetvarken

Het Wroetvarken

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk