Rump Steak

Waardering:
100% of 100
14, 95
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Gesneden van hoogwaardige dikbil rund
  • Gefokt op kleinschalige boerderijen
  • Geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Zit qua malsheid tussen een ossenhaas en kogel biefstuk in
Vers geleverd
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Certificaten
Certificaten
De slager
John

De man die liever niet op de foto staat maar des te liever jouw stukje rump steak afsnijd. Al jaren slager en weet als geen ander hoe hij een mooi stukje vlees moet portioneren.

 

De rump steak is een bijzonder stukje vlees dat wat ons betreft niet altijd de aandacht krijgt die het verdient. Qua malsheid benaderd hij de ossenhaas en daarnaast is hij ook bijzonder vol van smaak. De Rump steak staat ook wel bekend als de Dikke lende maar vooral in het buitenland vind je hem dus als een rump steak op de kaart. Wanneer jij je vrienden een keer wilt verassen met iets anders dan de standaard entrecote, ossenhaas of ribeye dan raden we deze rump steak je van harte aan. Hij wordt dagelijks geportioneerd in onze eigen EG gecertificeerde slagerij wat ervoor zorgt dat je niet alleen een heel lekker maar ook vers en verantwoord stukje vlees thuis bezorgd krijgt

 

Rump Steak bakken, fluitje van een cent

Als het zonnetje schijnt, de temperatuur is goed en je kan in de tuin zitten, dan raden we je altijd aan om de rump steak lekker op de bbq te bereiden. Zit je tijdens de koude winter maanden binnen en vind je het toch teveel gedoe om voor enkel een paar steaks de BBQ aan te steken dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Een rump steak bakken in de pan is namelijk in een handomdraai gebeurd. We gaan er vanuit dat je het vlees lekker mals en vol met smaak wil houden, je bereid hem dan rare tot medium rare. Dit doe je door het vlees in een goed verwarmde pan met (room) boter in enkele minuten rondom bruin te bakken. Net zoals je bij een lekker stukje kogelbiefstuk zou doen bijvoorbeeld.

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

Rump Steak Herkomst

Rassen
Black Angus
Land
Ierland
Streek
Cork County
Herkomst

Rump Steak bereiden

  • Haal altijd de rump steak geruime tijd voor bereiding uit de koeling.
  • Kruid de rump steak licht met wat peper of zout voordat je hem in de pan legt.
  • Gebruik je roomboter, zorg dan dat dit bruin gekleurd is voor je het vlees in de pan legt.
  • Voor een medium rare garing, bak je het vlees op hoog vuur in een minuut rondom bruin.
  • Zet vervolgens het vuur wat lager en voeg extra roomboter toe aan de pan.
  • Laat vervolgens in 3 a 4 minuten max het vlees nog rustig door garen zodat hij de medium rare garing zal bereiken.
  • Laat de Rump Steak vervolgens nog enkele minuten rusten voordat je begint met aansnijden. Afhankelijk van de dikte van het vlees duurt dit tussen de 5 a 10 minuten max.

Kerntemperatuur rump steak:

Rare50 °C
Medium rare55 °C
Medium61 °C
Well done68 °C 

Serveertip voor Rump Steak

De hoofdmoot van de maaltijd is uiteraard een goed gebakken Rump Steak, toch wil je ook nog iets anders op je bord naast het vlees... enkele aanraders :

  • Ouderwetse patat van zelf gesneden aardappelen
  • Gepoft knoflook
  • Gegrilde asperges met zeezout (en knoflook)
  • Of maak er wat winter groenten bij die je grillt in de oven

De favoriete combinatie van Stefan Grimbergen - Chef Morgan & Mees Amsterdam

Dranksuggesties voor Rump Steak

We denken graag met je mee voor wat mogelijk een lekkere drank kan zijn voor naast je heerlijke rump steak. De keuze hangt uiteraard ook af van het totale gerecht / recept dat je maakt. Hieronder wel enkele aanbevelingen puur op basis van het vlees.

Wijn

  • Een mooie ronde Zinfandel, bijvoorbeeld van onze favoriet Ford Coppola of de wat vollere Amarone della Valpolicella Classico van Zenato misstaan zeker niet bij dit heerlijke stukje vlees

Bier

  • Anchor Steam San Fransico 4.8% (bier)
  • Grimbergen dubbel 6,5 % (bier)

Dranksuggesties van Joey Bruggeman - Cocktail bar - Vesper Hotel Noordwijk

Specificaties Rump Steak

Voedingswaarde Rump Steak

Op basis van 100 gram

 

Energie 165 kcal
Vet 8,0 g
- waarvan verzadigd 3,5 g
Koolhydraten 0 g
- waarvan suikers 0 g
Vezels 0 g
Eiwit 23,0 g
Zout 0,00 g

 

Reviews

Klantenreviews
  1. Pure klasse
    Rating
    100%
    Inderdaad bijna net zo mals als een ossenhaas, maar wat een smaak. De naam deed me vermoeden dat het niet zo'n bijzonder stukje vlees was maar na het lezen van de omschrijving werd ik al over de streep getrokken.

    Gereviewd door

    Gepost op

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Rump Steak
Uw waardering

Duurzaam en Veilig

  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
Keurmerken en onderscheidingen
 
Zonder antibiotica of hormonen

Zonder antibiotica of hormonen

EG-gecertificeerd

EG-gecertificeerd

World Steak Challenge

World Steak Challenge

Het Wroetvarken

Het Wroetvarken

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk