Rump Steak
- Gesneden van hoogwaardige dikbil rund
- Gefokt op kleinschalige boerderijen
- Geen preventieve hormonen of antibiotica
- Zit qua malsheid tussen een ossenhaas en kogel biefstuk in



De man die liever niet op de foto staat maar des te liever jouw stukje rump steak afsnijd. Al jaren slager en weet als geen ander hoe hij een mooi stukje vlees moet portioneren.
De rump steak is een bijzonder stukje vlees dat wat ons betreft niet altijd de aandacht krijgt die het verdient. Qua malsheid benaderd hij de ossenhaas en daarnaast is hij ook bijzonder vol van smaak. De Rump steak staat ook wel bekend als de Dikke lende maar vooral in het buitenland vind je hem dus als een rump steak op de kaart. Wanneer jij je vrienden een keer wilt verassen met iets anders dan de standaard entrecote, ossenhaas of ribeye dan raden we deze rump steak je van harte aan. Hij wordt dagelijks geportioneerd in onze eigen EG gecertificeerde slagerij wat ervoor zorgt dat je niet alleen een heel lekker maar ook vers en verantwoord stukje vlees thuis bezorgd krijgt
Rump Steak bakken, fluitje van een cent
Als het zonnetje schijnt, de temperatuur is goed en je kan in de tuin zitten, dan raden we je altijd aan om de rump steak lekker op de bbq te bereiden. Zit je tijdens de koude winter maanden binnen en vind je het toch teveel gedoe om voor enkel een paar steaks de BBQ aan te steken dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Een rump steak bakken in de pan is namelijk in een handomdraai gebeurd. We gaan er vanuit dat je het vlees lekker mals en vol met smaak wil houden, je bereid hem dan rare tot medium rare. Dit doe je door het vlees in een goed verwarmde pan met (room) boter in enkele minuten rondom bruin te bakken. Net zoals je bij een lekker stukje kogelbiefstuk zou doen bijvoorbeeld.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Rump Steak Herkomst
Rump Steak bereiden
- Haal altijd de rump steak geruime tijd voor bereiding uit de koeling.
- Kruid de rump steak licht met wat peper of zout voordat je hem in de pan legt.
- Gebruik je roomboter, zorg dan dat dit bruin gekleurd is voor je het vlees in de pan legt.
- Voor een medium rare garing, bak je het vlees op hoog vuur in een minuut rondom bruin.
- Zet vervolgens het vuur wat lager en voeg extra roomboter toe aan de pan.
- Laat vervolgens in 3 a 4 minuten max het vlees nog rustig door garen zodat hij de medium rare garing zal bereiken.
- Laat de Rump Steak vervolgens nog enkele minuten rusten voordat je begint met aansnijden. Afhankelijk van de dikte van het vlees duurt dit tussen de 5 a 10 minuten max.
Kerntemperatuur rump steak:
Rare | 50 °C |
Medium rare | 55 °C |
Medium | 61 °C |
Well done | 68 °C |
Serveertip voor Rump Steak
De hoofdmoot van de maaltijd is uiteraard een goed gebakken Rump Steak, toch wil je ook nog iets anders op je bord naast het vlees... enkele aanraders :
- Ouderwetse patat van zelf gesneden aardappelen
- Gepoft knoflook
- Gegrilde asperges met zeezout (en knoflook)
- Of maak er wat winter groenten bij die je grillt in de oven
De favoriete combinatie van Stefan Grimbergen - Chef Morgan & Mees Amsterdam
Dranksuggesties voor Rump Steak
We denken graag met je mee voor wat mogelijk een lekkere drank kan zijn voor naast je heerlijke rump steak. De keuze hangt uiteraard ook af van het totale gerecht / recept dat je maakt. Hieronder wel enkele aanbevelingen puur op basis van het vlees.
Wijn
- Een mooie ronde Zinfandel, bijvoorbeeld van onze favoriet Ford Coppola of de wat vollere Amarone della Valpolicella Classico van Zenato misstaan zeker niet bij dit heerlijke stukje vlees
Bier
- Anchor Steam San Fransico 4.8% (bier)
- Grimbergen dubbel 6,5 % (bier)
Dranksuggesties van Joey Bruggeman - Cocktail bar - Vesper Hotel Noordwijk
Specificaties Rump Steak
Voedingswaarde Rump Steak
Op basis van 100 gram
Energie | 165 | kcal |
Vet | 8,0 | g |
- waarvan verzadigd | 3,5 | g |
Koolhydraten | 0 | g |
- waarvan suikers | 0 | g |
Vezels | 0 | g |
Eiwit | 23,0 | g |
Zout | 0,00 | g |
Reviews
-
Pure klasseInderdaad bijna net zo mals als een ossenhaas, maar wat een smaak. De naam deed me vermoeden dat het niet zo'n bijzonder stukje vlees was maar na het lezen van de omschrijving werd ik al over de streep getrokken.
Gepost op