Bavette

In ons bavette assortiment voeren wij Iers, gras gevoerd afkomstig van lokale boeren en 120 dagen graan gevoerd uit de US. Als je gek bent op graan gevoerd dan hebben we ook nog een USA Grain fed 120 dagen proef pakket met daarin een mooi stuk Bavette, Côte de boeuf en Ribeye.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Bavette
    19, 95
    Op voorraad: Morgen geleverd!
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Bavette Steak

De bavette steak wordt ook wel flank steak genoemd. Het zal je niet verassen dat deze Bavette steak afkomstig is uit de flank van het rund. Bavette is per definitie grof van structuur en heeft die karakteristieke vleezige smaak. Een bavette steak is goed op diverse manieren te bereiden, zowel op de BBQ in de zomer maar ook tijdens de koude wintermaanden binnen in de keuken.

Grain fed Bavette

De grain fed bavette afkomstig uit noord amerika staat bekend om zijn uitmuntende kwaliteit. Onze Grain fed bavette krijgt in zijn laatste 120 dagen uitsluitend graan gevoerd. Dit uitgekiende dieet bestaat naast graan uit alfalfa, mais en hooi. Onze Grain fed bavette is afkomstig van Angus en Hereford runderen. Niet alleen wij zijn fan van dit 100% rasszuivere rund, top restaurants over de hele wereld werken vrijwel uitsluitend met de grain fed bavette.

Bavette Green Egg

Zorg er altijd eerst voor dat het vlees op kamer temperatuur is voordat de bavette op de Green Egg gelegd wordt. Hoe warm de Green Egg moet zijn hangt ook af van de gewenste garing. Wij vinden een bavette van de Green Egg het lekkerst als hij medium rare is. We laten de bbq eerst verwarmen naar 200 graden. Nadat de gewenste temperatuur bereikt is leggen we de Bavette op de green egg en gaan we hem per kant 3 a 4 minuten grillen. Vervolgens haal je hem eraf en laat je hem nog 5 minuten doorgaren in aluminiumfolie. Een bavette van de Green Egg heeft niet veel nodig. Een beetje zout is vaak al genoeg. Toch mistaat een goede rub of marinade ook niet. Voor meer inspiratie kan je ook altijd bij onze recepten kijken.


Bavette Low and slow

Een bavette low and slow maken kan op vele manieren, bijvoorbeeld op een smoker. Eerst laat je de smoker op temperatuur komen met een paar mooie stukken kersenhout tot 145 graden. We raden aan om te werken met een kern termomether zodat de temperatuur gemonitord kan worden. Er is namelijk niets vervelender dan dat je een mooi mals stuk Bavette low and slow wilde bereiden maar er een rare stuk vlees op het bord komt. Wanneer de bavette 45 graden heeft bereikt. Vervolgens leg je hem nog even met een rooster in het firepit om hem mooi af te grillen. Uiteraard kan je een bavette ook low and slow op een bbq bereiden. Zorg er dan wel voor dat je een directe en indirecte zone hebt ingericht. 

Sous vide Bavette

Uiteraard kan je ook sous vide onze bavette bereiden. Het mooie aan de Sous vide bereiding is dat wanneer je de aanwijzingen goed volgt het bijna niet verkeerd kan gaan. Er zijn verschillende goede sous vide apparaten op de markt zoals de Anova. Verder heb je een grote pan of bak nodig met ruim water om sous vide de bavette op temperatuur te brengen. Ook hier bepaalt de gewenste garing de temperatuur van het water. Let op: De Anova Sous vide staat ingesteld op Farenheit reken dus altijd de temperatuur terug naar celsius wil je geen stuk schoenzolen leer op bord leggen. Nadat de sous vide bereiding van de bavette is afgerond kan je hem nog even af grillen in een goed voorverwarmde pan met roomboter en rozemarijn of enkel met een scheutje bak olie, maar net wat je zelf prettig vindt.