Brisket

Het vlees waar het hart van elke bbq fanaat sneller van gaat kloppen, de brisket. Onze brisket is afkomstig uit zowel Ierland als de verenigde staten. Onze slagers snijden zelf de Brisket in onze uitbeenderij waardoor we de mooiste stukken kunnen selecteren voor de klanten van onze webshop. Daarnaast zijn wij er bijzonder trots op dat de Brisket in ons assortiment onlangs nog in de prijzen is gevallen tijdens de derde international Sydersee BBQ contest.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Brisket Grain fed 120 days
    85, 00
    4650 gr5650 gr
    Op voorraad: Morgen geleverd!
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Brisket op de bbq

Wie een brisket op de bbq gaat bereiden moet in ieder geval ruim de tijd hiervoor nemen. Doordat runderen geen sleutelbeen hebben rust er veel gewicht op het vlees, in dit geval de runderborst. De beste bereidingsmethode voor de bbq staat bekend als ‘low and slow’. Oftewel een bereiding van de Brisket waarbij het een langere tijd op lage temperatuur op de bbq ligt. De exacte tijd hangt af van jouw type bbq / smoker en hoe goed je de bbq op temperatuur kan houden. Wij houden als vuistregel aan dat de brisket ongeveer 6 uur op de bbq moet liggen alvorens hij een kern temperatuur van 72 - 75 graden heeft bereikt. Vervolgens pak je de brisket in met aluminiumfolie en leg je hem terug op de bbq. Laat het vlees vervolgens doorgaren naar zeker 90 graden alvorens je de brisket van de bbq afhaalt. Laat het stuk vervolgens nog zeker 30 minuten maar liever zelfs een uur rusten alvorens je het gaat snijden en aan tafel gaat. Wij raden ook zeker aan om te werken met een (elektrische) vlees thermometer zodat je de garing van het vlees goed kan monitoren. Het blijft namelijk elke keer weer een kunst om een constante temperatuur in je bbq / smoker te behouden.

Brisket kopen

Overweeg je een brisket te kopen maar twijfel je nog waar je deze gaat aanschaffen? Al ons vlees, dus ook onze brisket wordt in onze eigen vleesverwerkingsbedrijf gesneden waardoor wij exact weten wat de kwaliteit is van de brisket die je koopt in onze webshop. Ons rundvlees komt van zowel gras gevoerde ierse runderen als graan gevoerde premium runderen uit de verenigde staten. Als je een brisket wil kopen dan heb je in ons assortiment een ruime keuze van hoogstaand kwalitatief niveau. Wil jij je bbq skills dus naar een hoger niveau tillen? Ga de uitdaging aan en overweeg een brisket te kopen en verras je vrienden bij de volgende bbq met deze klassieker uit de verenigde staten.