Cote de Boeuf

Ons cote de Boeuf rundvlees is afkomstig van de beste runderen uit zowel binnen als buitenland. Onze dry aged cote de Boeuf komt van gras gevoerde ierse runderen, daarnaast hebben we ook heerlijke graan gevoerde cote de Boeuf. Wil je echt een keer iets anders proberen, ga dan voor onze lokale trots, de Dubbeldoel Cote de Boeuf, heerlijk karakteristiek mals vlees afkomstig van nederlandse boeren.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Côte de Boeuf Dubbeldoel
    34, 95
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  2. Dry aged Côte de boeuf
    38, 00
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  3. Côte de boeuf USA Grain fed 120 days
    36, 50
    Waardering:
    100%
    Op voorraad: Morgen geleverd!
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Cote de Boeuf op de bbq

Er zijn verschillende manieren waarop je het vlees kan bereiden. Onze voorkeur gaat uit naar indirect grillen van de cote de boeuf op de bbq. Ook bij bereiding op de bbq heb je verschillende wegen naar rome. Zo kan je het pronkstuk eerst voorgaren met een sous vide apparaat. Bij een sous vide bereiding leg je het vlees in een waterbad waar het voor een langere tijd onder een constante temperatuur gegaard wordt. Wanneer je hier voor kiest hoef je de cote de Boeuf enkel nog af te grillen op de bbq. Zoals maken wij hem liever in zijn geheel klaar op de bbq, met houtskool en briketten. Hierdoor krijgt de cote de Boeuf die lekkere kenmerkende bbq smaak mee. Wanneer je indirect gaat grillen dan maak je twee compartimenten aan in de bbq. Namelijk een warm deel, waar je alle kolen onder legt, en een “koud” deel waar geen kolen liggen. Hier plaatsen wij een druip bakje met een laag water. Hierdoor blijft de cote de boeuf tijdens de bereiding vochtig. De temperatuur die we aanhouden bij indirect grillen is 120 graden. Hoelang je het vlees op de grill laat liggen hangt af van de garing die je wilt bereiken. Wanneer je gaat voor medium - rare dan dient het stuk eerst 3 uur boven de koude zone te liggen alvorens je hem nog gaat afgrillen boven de warme zone. Voordat de cote de boeuf afgefakkelt wordt wil je dat hij een kerntemperatuur van 48 graden bereikt. Wij raden aan om een elektrische thermometer te gebruiken bij het bereiden van een cote de boeuf op de bbq. Hierdoor hoef je niet te gokken en blijf je volledig in controle. Laat het vlees na klaarmaken altijd nog even rusten in een stuk aluminiumfolie

Cote de Boeuf in de oven

Wil je niet buiten in de kou staan tijdens de winter of heb je simpelweg geen bbq? Dan kan je ook een heerlijke cote de boeuf in de oven klaarmaken. Ideaal voor bijvoorbeeld het kerstdiner. Bij het klaarmaken van een cote de boeuf in de oven wil je het vlees eerst kort aanbraden in de pan. Je wil de cote de boeuf in korte tijd op hoog vuur dichtschroeien en een mooie bruine kleur geven. Vervolgens mag het stuk in de op 125 graden voorverwarmde oven. De tijdsduur hangt af van de garing. Ook hier gaan wij weer voor medium rare. Bij deze garing gaat hij 25 minuten in de oven. Ook nu laat je het vlees nog zeker 15 minuten rusten in de aluminiumfolie alvoren je aan tafel gaat.

Cote de Boeuf kopen

Of je nu iets indrukwekkends op tafel wilt zetten tijdens kerst of de show wilt stelen tijdens een bbq met vrienden, wat ons betreft kan je altijd een cote de boeuf kopen. De cote de boeuf in ons assortiment is van de hoogste kwaliteit en, bevat geen onnodig toegevoegde medicatie. Ook topchefs door het hele land die met mooi vlees werken kiezen ervoor om hun cote de Boeuf bij Bollensteak te kopen. Je bent dus in een goed gezelschap;).