Diamanthaas

De diamanthaas wordt ook wel de jodenhaas genoemd. Het is niet het meest bekende en populaire stukje vlees van de koe maar wat ons betreft verdient het zeker wat meer aandacht. De diamanthaas is het meest malse stukje vlees in de schouder van een rund en heeft ook verder niet veel poespas nodig qua bereiding. Onze diamanthaas wordt geportioneerd in onze eigen uitbeenderij zodat jij er zeker van kan zijn dat je een kwalitatief goed stukje vlees thuis bezorgd krijgt. Onze diamanthaas is afkomstig van gras gevoerde runderen uit Ierland die vrijwel hun gehele leven in de buitenlucht hebben geleefd, en dat proef je terug op tafel.

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
 1. Diamanthaas
  15, 75
  500 g1 kg
  Waardering:
  93%
  Op voorraad: Morgen geleverd!
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Diamanthaas bereiden op de bbq

Goed nieuws, om een lekkere diamanthaas te bereiden op de bbq hoef je zeker geen doorgewinterde professional te zijn, integendeel zelfs. De diamanthaas heeft van zichzelf al een heerlijke smaak, wij vinden dan ook dat hij niet per se iets meer nodig heeft dan wat zout en wellicht peper maar dat is uiteindelijk iets dat je zelf moet bepalen. Voordat de diamanthaas op de bbq gaat moet je wel zorgen dat hij eerst op kamertemperatuur is. We raden dan ook aan om het vlees minimaal 30 minuten voor de barbecue sessie uit de koelkast te halen. Zorg ervoor dat de BBQ in warme en koude zone is ingedeeld en zeker 200 graden is. Leg de diamanthaas eerst 2 minuten per kant boven de kolen in de warme zone. Verplaats het vlees vervolgens naar de koude zone totdat het vlees een kern temperatuur heeft bereikt van ongeveer 50 tot 52 graden. Hoelang je hier over doet hangt af van de dikte van de diamanthaas. We raden dan ook aan om te werken met een kern thermometer zodat je de temperatuur exact kan volgen en de diamanthaas niet te lang op de bbq ligt. Na het bereiken van de gewenste temperatuur haal je de diamanthaas van de bbq en wikkel je hem in de aliminium folie. Laat deze nog ongeveer 10 minuten rusten. Gedurende deze tijd gaart het vlees nog enkele graden door naar de uiteindelijke kern temperatuur van ongeveer 55 graden. 

Wat is Diamanthaas ?

De diamanthaas, ook bekend als joden en schouder haas is het vlees tussen de schouders van een koe. Het wordt door zijn vorm regelmatig verward met een ossenhaas maar is wel degelijk iets anders. Wat een diamant haas anders is dan de ossenhaas heeft vooral te maken met het feit dat het geen “werk” vlees is. Hierdoor is de diamanthaas beduidend malser maar ook iets minder uitgesproken qua smaak dan bijvoobeeld een ossenhaas of longhaas.