Entrecote

Entrecote, een klassiek stuk vlees dat al sinds jaar en dag de show steelt bij menig restaurant of familie diner. Ook in ons aanbod hebben wij verschillende soorten entrecote. Van de Belgische dikbil, Usa 120 dagen graangevoerd, Iers grasgevoerd of onze eigen nederlandse trots Dubbeldoel, aan keuze geen gebrek. De entrecote uit ons assortiment wordt uitsluitend gesneden uit de dunne lende. Het komt namelijk steeds vaker voor dat entrecote wordt gesneden uit het lendestuk, het nadeel hiervan is dat dit stugger is qua structuur en daarnaast ook minder smaakvol is.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Entrecote heel
    73, 50
    Waardering:
    80%
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  2. Entrecote Dubbeldoel
    32, 50
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  3. Entrecote steak
    16, 50
    Op voorraad: Morgen geleverd!
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Runderenentrecote

Dit is dan ook een belangrijke reden om een mooi stuk runderenentrecote te bestellen bij bollensteak. Wij werken met onze eigen uitbeenders die zelf al sinds jaar en dag al het runderenentrecote snijden. Bij ons staat kwaliteit van het runderenentrecote voorop en we doen geen concessies tijdens het snijden. Wij weten precies welk stuk vlees op jouw bord eindigt, waar het vandaan komt en hoe het gesneden is.

Entrecote bakken

  • Een entrecote bakken kan je op vele manieren. Uiteraard kan je een heerlijke entrecote bakken in de pan met een goede plak bak boter maar je kan een entrecote ook prima bakken op de bbq, in de oven of zelfs sous vide. Op welke manier je de entrecote gaat bakken bepaal je uiteindelijk helemaal zelf. Wel hebben wij een aantal tips om de perfecte entrecote te bakken.

  • - Haal het vlees ruim van te voren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Wij houden altijd zeker 15 minuten aan
    - Dep de entrecote droog met een stuk keuken papier
    - Hoe lang je een entrecote moet bakken hangt af van de garing die je wilt bereiken. Het is wel van belang om tijdens het bakken de entrecote regelmatig te verplaatsen en te draaien. Let op, doe dit nooit met een vork, hierdoor lopen de sappen weg
  • - Haal na het bakken van je entrecote deze uit de pan en laat hem zeker 2 minuten rusten in aluminiumfolie

Entrecote grillen

Een entrecote grillen doe je over het algemeen in de grillpan of op de barbecue. Bij Bollensteak zijn wij gek van die heerlijke authentieke grillsmaak van de bbq wanneer je werkt met houtskool of briketten. Onze voorkeur om een entrecote te grillen gaat dan ook uit naar de BBQ. Wanneer je een entrecote gaat grillen, let er dan altijd op dat de bbq eerst goed op temperatuur is gebracht. Nog te vaak zien we mensen die te snel een entrecote grillen op een barbecue die niet op temperatuur is. Zeker wanneer je een entrecote kort wilt grillen en rare of medium rare wilt serveren dan moet de temperatuur perfect zijn. Minimaal 200 graden voor het gewenste resultaat

Entrecote in de oven

Vooral in de wintermaanden wordt een entrecote in de oven bereid. Wanneer je dit goed doet dan kan je een heerlijke entrecote in de oven bereiden. De tijd dat de entrecote in de oven moet hangt af van de gewenste garing en dikte van het vlees. Wanneer je dit lastig inschatten vind dan raden we je aan om bij het bereiden van een entrecote in de oven een vlees thermometer te gebruiken. Alvorens je de entrecote in de oven doet dien je hem 1 a 2 minuten per kant dicht te schroeien in een warme pan. Wil je het vlees medium rare? Verwarm je oven dan voor op ongeveer 150 graden. Voor een entrecote van 500 gram hou je ongeveer 10 a 15 minuten bakken in de oven aan.

Entrecote sous vide

Een entrecote sous vide bereiden kan prima. Nu ook geld dat de dikte van het vlees en de beoogde garing belangrijk zijn voor de temperatuur waarop je de entrecote sous vide gaat bereiden. De dikte speelt ook een belangrijke rol voor de tijd waarin je een entrecote sous vide gaat bereiden. Wanneer je de juiste temperatuur gebruikt dan kan je een entrecote niet doorbakken wanneer je hem sous vide