Flank steak

Een flank steak wordt zoals de naam al doet vermoeden uit de flank gesneden. Van origine is een flank steak in nederland beter bekend als een bavette. De flank steak moet je haaks op de draad snijden, maar als je hem dan goed bereid dan is het een heerlijk mals stukje vlees met een uitgesproken smaak

Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Flat Iron Steak
    29, 50
    900 gr
    Op voorraad: Morgen geleverd!
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Flanksteak bereiden

Er heerst nogal wat verwarring over de naam. Er is geen directe vertaling voor een flank steak in het nederlands. De term flank steak is afkomstig uit de verenigde staten maar zoals aangegeven serveren wij de flank steak in de vorm van een bevatte. Een flank steak bereiden doe je dan ook exact hetzelfde als bij een bavette of een andere steak. Je kan het vlees bereiden in zowel de oven, op de bbq of gewoon bakken in de pan. Voor alle varianten geld dat je de flank steak ruim optijd uit de koelkast moet halen zodat het vlees eerst op kamer temperatuur kan komen. Bak je de steak in de pan? Gebruik dan een royaal stuk boter, laat dit goed bruin bakken en bereid het vlees in enkele minuten aan weerzijden bruin. 

Daarom koop je jouw flanksteak bij Bollensteak

Onze flank steak wordt door gecertificeerde slagers geportioneerd in onze eigen slagerij. Wij inspecteren al het vlees voordat we het klaar maken voor verzending naar onze klanten. Onze flank steak is afkomstig van premium amerikaans of iers grasgevoerd rundvlees. De dieren hebben genoten van een gevarieerd dieet en hebben vrijwel hun gehele leven in de buitenlucht geleefd. Onze flank steak bevat geen overbodig toegevoegde medicatie of eventuele smaakversterkers. Onze producten worden gekoeld bezorgd en in uitstekende kwaliteit thuis bezorgd. Wil jij een lekkere malse flank steak bestellen? In ons assortiment vind je kwalitatief hoogstaand vlees, van restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord.