Picanha

Waar de Picanha in Nederland steeds populairder wordt is het in zuid Amerika misschien wel het meest populaire stuk vlees voor de bbq. Vooral Brazilië en Argentinië zijn landen waar de Picanha op een voetstuk staat. De picanha leent zich goed om in zijn geheel te bereiden, of dit nu in de oven is of op de bbq.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Picanha Aberdeen Angus
    24, 00
    Ca. 800 grCa. 1000 gramCa. 1150 gr
    Waardering:
    100%
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  2. Picanha Australisch
    42, 00
    1600 gr1800 gr
    Waardering:
    100%
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  3. Wagyu Picanha
    28, 15
    375 gr400 gr500 gr750 gr1250 gr
    Waardering:
    100%
    Op voorraad: Morgen geleverd!
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Picanha vlees

Het Picanha vlees dat wij aanbieden is afkomstig uit zowel Ierland als Australië. Het Ierse Picanha vlees is gras gevoerd Aberdeen Angus. Het Australische Picanha vlees bieden we aan als 150 – 200 dagen graan gevoerd maar als je echt wilt uitpakken hebben we ook nog de Waygu Picanha. Een prachtig stuk vlees dat al meerdere malen in de prijzen is gevallen.
Picanha vlees is vaak driehoekig van vorm. Het vetrandje aan het Pichanha vlees geeft veel smaak af zorgt er voor dat het heerlijk mals is. Picanha is de Portugese benaming voor wat wij kennen als het staartstuk. Doordat deze spiergroep niet veel gebruikt wordt door de dieren is het vlees redelijk mager.


Runder picanha

Onze runder picanha is afkomstig van lokale boeren en voldoet aan de hoogste veiligheidsnormen. De runder picanha is mals en vol van smaak. Belangrijke reden hiervoor is dat de runderen gedurende het gehele jaar gras en kruiden gevoerd krijgen en voldoende bewegingsvrijheid hebben omdat ze buiten op het land mogen grazen.

Wagyu picanha

De wagyu picanha in ons assortiment is afkomstig van Australische bodem. Wij werken samen met het prestigieuze en prijswinnende Darling Downs. Zo vielen ze in zowel 2014, 2015 en 2016 in de prijzen met de wagyu picanha bij de Royal Queensland Food & Wine Show waar het door chefs als beste beoordeeld werd.

Picanha in de oven

Door zijn omvang en dikte is het gangbaar dat de picanha tijdens de wintermaanden in de oven bereid wordt. Belangrijk hierbij is wel dat de picanha eerst rondom bruin gebakken wordt. Door zijn vetlaag heb je geen extra olie of boter nodig, dit is alleen maar zonde van de smaak. Zorg vervolgens dat de oven voorverwarmd is op 120 graden alvorens je de picanha in de oven plaatst. Afhankelijk van de door jou gewenste garing laat je de picanha in de oven totdat de gewenste kerntemperatuur behaald is.

Picanha sous vide

Een Picanha sous vide bereiden was vroeger alleen voor chefs in professionele keukens weggelegd. Inmiddels is het ook prima te doen om thuis een picanha sous vide te bereiden. Hiervoor heb je afhankelijk van het stuk wel een grote bak voor nodig waar jet de picanha sous vide in voldoende water kan plaatsen en een sous vide stick of apparaat om het water op de gewenste temperatuur te krijgen. Ook hier geld, afhankelijk van de kerntemperatuur laat je de Picanha sous vide garen. Afhankelijk van de omvang doe je dit vaak 4 a 5 uur. Vervolgens kan je hem afmaken in de pan door hem op hoog vuur aan beide kanten af te branden.

Picanha Green Egg

Naast bereiding in de oven kan je een Picanha ook heerlijk laten garen op de Green Egg. Zorg dat de Green Egg eerst een temperatuur van 160 graden bereikt. Vervolgens leg je het vlees ongeveer twee minuten met de vetrand naar beneden op de grill om het vet een klein beetje te laten smelten. Let wel op dat tijdens het smelten van het vet er geen te hoge vlammen ontstaan. Dit voorkom je door de picanha gedurende de twee minuten een aantal keer te verplaatst op de Green Egg. Haal vervolgens het vlees voor 1 a 2 minuten van de grill en laat de temperatuur dalen tot ongeveer 120 graden. Afhankelijk van de gewenste kerntemperatuur leg je de Picanha terug op de Green Egg tot die de gewenste garing bereikt heeft. Haal vervolgens de Picanha van de Green Egg en laat deze nog 10 minuten rusten voordat het feest kan beginnen.

Kerntemperatuur Picanha Green Egg

Wat de kerntemperatuur van de picanha moet zijn hangt sterk af van de garing die je wilt bereiken. Voor een medium rare garing raden wij een kerntemperatuur voor de picanha 55 graden aan. Houd er rekening mee dat de kerntemperatuur van de picanha nog 1 of 2 graden zal stijgen wanneer je hem van de bbq afhaalt en laat rusten. Wil je de picanha medium dan zal je de kerntemperatuur van de picanha tot 60 graden laten garen. Verder dan medium moet je met dit prachtige stuk vlees niet willen. Het vlees wordt dan te taai en verlies zijn smaak.