Ribeye

Ribeye wordt gesneden uit de rib van het rund, door zijn hoge marmerings graad is Ribeye mals van structuur en hoog van smaak. Ons assortiment bestaat uit de 120 dagen graan gevoerde ribeye afkomstig uit noord amerika. Daarnaast werken we met kleinschalige ierse boerderijen waar het dieet van de dieren gras gevoerd is.

Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Ribeye
    15, 50
    Waardering:
    100%
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  2. 6rib ribeye
    Vanaf 150, 00 Normale prijs 200, 00
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  3. Ribeye Dubbeldoel
    37, 50
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  4. Ribeye USA Grain fed 120 days
    41, 25
    Op voorraad: Morgen geleverd!
Tonen als Foto-tabel Lijst

4 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Ribeye bereiden

Een ribeye bereiden kan je op verschillende manieren. Of je het vlees nu ouderwets in de pan bakt, in de tuin bereid op de BBQ of chef waardige technieken zoals Sous vide toe gaat passen, veel hangt af van je eigen (smaak) voorkeur. Er zijn wel een aantal basis regels die je in acht kan nemen als je een Ribeye gaat bereiden. Zo moet het vlees altijd ruime tijd voor het bereiden uit de koelkast halen. Op deze manier bereikt het de kamertemperatuur voordat je de ribeye gaat bereiden. Daarnaast raden wij aan om altijd het vlees even droog te deppen met een theedoek alvorens je over gaat tot het bereiden van de Ribeye. 

Ribeye bakken

Wil je een lekkere Ribeye bakken in de pan? Dan zou je wat ons betreft altijd moeten werken met een goed plak bak boter, eventueel in combinatie met kruiden voor extra smaak zoals een takje rozemarijn. Zorg alvorens je de Ribeye gaat bakken ervoor dat de pan op temperatuur is gekomen. Als je het vlees rare tot medium rare gaat bakken dan wil je het vlees in korte tijd dichtschroeien. De eerste minuut bak je de Ribeye op hoog vuur bruin, vervolgens zet je het vuur lager en gaar je hem nog 3 a 5 minuten verder afhankelijk van de gewenste garing. Let op, gebruik wanneer je een ribeye gaat bakken nooit een vork om het vlees te verplaatsen. Hierdoor verlaten die heerlijk sappen het vlees wat nu juist zorgt voor die heerlijke smaak



Ribeye sous vide bereiden

Zoals voor alle stukken vlees geld kan je de Ribeye op vele verschillende manieren bereiden. Door de komst van handige keuken apparatuur voor thuis koks kan je nu zelfs een Ribeye sous vide bereiden zoals dat vroeger alleen in top restaurants gedaan werd. Zorg ervoor dat je of een grote pan of nog beter een bak ter beschikking hebt waarin het vlees volledig in water ondergedompeld is. Alvorens we de Ribeye sous vide bereiden moet het water op de juiste temperatuur gebracht worden. Wat die temperatuur moet zijn hangt af van de gewenste garing. Enkele richtlijnen om in acht te nemen:

Rare:50 - 54 graden

Medium rare:54 - 58 graden

Medium:58 - 62 graden

Well done:65 - 69 graden



Ribeye green egg

Een Ribeye bereiden op de green egg doen wij het liefst reverse sear. Voordat je de Ribeye op de green egg legt moet je deze voorverwarmen tot 135 graden. Wrijf het vlees eventueel in met zout en peper en leg de Ribeye op de Green egg tot deze een kerntemperatuur heeft bereikt van 45 graden. Wij raden aan om de temperatuur niet op de tast te doen maar om te werken met een goede kernthermometer. Normaal gesproken duurt het ongeveer drie kwartier tot het vlees de gewenste temperatuur heeft bereikt. Haal vervolgens de Ribeye van de Green egg en verwarm deze tot 300 graden. Leg het vlees terug op de bbq en schroei het maximaal 2 minuten per kant dicht (bij een dikte van 5 centimeter). Laat het vlees nog 10 minuten voordat je begint met eten.

Ribeye kopen


Wanneer je een Ribeye wilt kopen van de hoogste kwaliteit en beste smaak wilt kopen, let dan op de marmering van het vet, deze is zeer bepalend voor de smaak. In het assortiment van Bollensteak kan je een Ribeye kopen uit zowel Ierland, de verenigde staten of zelfs australie. De ribeye die je bij Bollensteak koopt wordt door onze eigen mensen gesneden en komen van onze eigen uitbeenderij direct naar jouw bord.