Short Ribs
- Gesneden in eigen slagerij
- Van grasgevoerde Ierse runderen
- Gefokt op kleinschalige boerderijen
- Ideaal voor op de BBQ


Onze Short Rib worden dagelijks vers gesneden in de eigen slagerij. Al onze slagers zijn volledig gecertificeerd en daarom goed in staat om de kwaliteit van elke stuk vlees, dus ook onze Short Ribs te beoordelen. De combinatie van hoogstaande boerderijen en gespecialiseerde slagers zorgt ervoor dat u heerlijke short ribs in de oven of BBQ kan leggen.
Short ribs kennen verschillende benamingen. Zo kennen we ze ook als beef ribs, misschien beter bekend als short ribs zijn de ‘spare-ribs’ van een rund. De shortribs worden vrijwel altijd aan 1 stuk geleverd. De Amerikaanse benaming short ribs dankt zijn naam aan de short plate waar ze aan vast zitten. Deze beef ribs zijn in Nederland lastig verkrijgbaar, omdat ze nog niet zo populair zijn. Gelukkig is er een opmars gaande betreft deze heerlijke ribs die uitermate geschikt zijn voor op de BBQ.
Short ribs bestellen van kleinschalige Ierse boerderijen
Ierland staat wereldwijd bekend als een van de voorlopers als het aankomt op premium rundvlees. Dit is uiteraard niet zonder reden, al decennia lang fokken Ierse boeren op kleinschalige boerderijen gras gevoerde runderen. Een gemiddelde Ierse boerderij heeft zo'n 36 hectare land. Dit is vergelijkbaar met 55 voetbalvelden. Een enorme oppervlakte waar dagelijks alle runderen in de buitenlucht kunnen leven en eten wat de natuur ze te bieden heeft. Uiteraard zien wij dat terug in de short ribs op ons bord. Het vlees is heerlijk mals en heeft een fantastische smaak. Ook niet onbelangrijk, de short rib / beef rib is rijk aan omega 3 vetzuren, Vitamine A en E. Doordat de dieren geen onnodige preventieve medicatie hebben ontvangen is dat voor de eind consument ook weer een zorg minder. Begin je al trek te krijgen? We weten zeker dat onze short rib je positief zal verassen
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Short Ribs Herkomst
Dranksuggesties voor Short Ribs
Bij een perfect gemaakte short rib hoort uiteraard ook een heerlijk drankje. Uiteraard zijn er vele combinaties mogelijk en over smaakt valt te twisten. Hieronder enkele suggesties van een fijnproever:
Wijn
- Drink bij de short ribs een mooie ronde Brunello di Montelcino (wijn)
Bier
- Als het maar een beetje body heeft maar niet te overheersend is:
- Anchor Steam 4,8 %
- Budweiser pils 5 %
Sterk
- Jameson Black Barrel (Whiskey)
- Diplomatico Reserva Exclusiva (Rum)
- Plantation Xo 20th anniversary (Rum)
Alcoholvrij
- Amstel 0% (Alcohol vrij)
- Cranberry of Pomegranate sap (Alcohol vrij)
Dranksuggesties van Joey Bruggeman - Cocktail bar - Vesper Hotel Noordwijk
Reviews
-
Makkelijk en superlekkerKruiden met peper en zout, als je wil wat uien en/of knoflookpoeder. Op de bbq, indirecte hitte en wachten tot je 92 graden aantikt, je kunt ze op 70 graden ook inpakken maar is niet nodig. Beetje rookhout erbij, iedereen kan dit, absolute aanrader!
Gepost op
-
Short ribs om je vingers bij af te likkenIk durf mezelf inmiddels wel een expert te noemen als het aankomt op short ribs aankomt. Ik heb ze bij zowel de keurslager als diverse webshops bestelt. Deze short ribs van Ierse afkomst horen zeker bij de beste die ik ooit gemaakt heb. Het vlees gleed zo van het bod af en de short ribs hadden een fantastische smaak. een absolute aanrader.
Gepost op
-
Geduld wordt beloondPerfect gegaarde short ribs kosten wat tijd maar het was de moeite waard. Ik had deze ierse ribs 36 uur sous vide laten garen. Vervolgens nog even afgelakt en in de oven een uurtje laten doorgaren op 80 graden. Het eindresultaat mocht er wezen. Het vlees gleed werkelijk waar van het bot. Dat komt natuurlijk door mijn eigen kookkunsten al zal het vlees van Bollensteak ook een rol hebben gespeeld. Wat was het heerlijk, ook dank aan de mannen van bollensteak voor de tips qua bereiding. ik ben inmiddels een terugkerende klant
Gepost op