Spareribs

Ben je gek van vlees dan ben je waarschijnlijk verliefd op spareribs.Er zijn verscihllende soorten spareribs. De meest gangbare die wij in Nederland kennen zijn de spareribs die tegen de lende aan liggen. Deze zijn heerlijk mals en makkelijk in de hand te houden bij het eten. Bij Bollensteak hebben wij een ruim assortiment spareribs in verschillende gewichten en afkomstig van verschillende rassen.

Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Spareribs 2 st
    12, 50
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  2. Voorgegaarde spareribs
    13, 95
    Waardering:
    100%
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  3. Spareribs bevleesd 2st
    15, 95
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  4. Buik Spareribs 2 st
    14, 50
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  5. Ribroast varken
    34, 50
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  6. Hollandse Spareribs 10kg
    Vanaf 68, 50 Normale prijs 69, 95
    Waardering:
    100%
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  7. Iberico Spareribs
    10, 95
    Waardering:
    100%
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  8. Spareribs extra dik bevleesd 5 kg
    Vanaf 50, 00 Normale prijs 57, 00
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  9. Spareribs extra dik 10 kg
    Vanaf 100, 00 Normale prijs 114, 00
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  10. Spareribs 5 st
    Vanaf 32, 00 Normale prijs 37, 50
    Op voorraad: Morgen geleverd!
Tonen als Foto-tabel Lijst

11 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Iberico spareribs

Iberico spareribs zijn zoals de naam al doet vermoeden afkomstig van het Ibericovarken. De spareribs zijn boterzacht en omdat het Iberico varken van zichzelf iets vetter is dan andere rassen blijven de Iberico spareribs tijdens het garen malser en sappiger. Iberico spareribs onderscheiden zich ook door hun kenmerkende smaak. Iberico varkens hebben een gevarieerd dieet van o.a. knollen, gras en kruiden. Tijdens de herfst als de noten van de bomen vallen doet het varken zich tegoed aan noten. Dit zorgt voor de bijzondere nootachtige smaak van Iberico spareribs.

Runder spareribs

Runder spareribs zijn de minder bekende variant op varkens spareribs. Runder spareribs worden over het algemeen gesneden uit het ribstuk. Doorgaans wordt dit vlees gebruikt voor bijvoorbeeld hutspot maar eigenlijk is dat een beetje onterecht. Onze runder spareribs zijn afkomstig van kwalitatief hoogwaardige runderen, wanneer je de tijd neemt om de runder spareribs te laten garen dan zal je zien dat het heerlijk mals vlees met een mooie smaak kan zijn. Wil je echter even snel in een uurtje een paar spareribs grillen op de BBQ dan zijn runder spareribs niet de beste keuze.

Spareribs oven

Spareribs maken wij het liefste klaar op de bbq. Mocht je toch geen barbecue tot je beschikking hebben of het simpelweg lastig vinden om spareribs te bereiden op deze manier dan kan je altijd nog spareribs in de oven bereiden. Ook bij spareribs in de oven is geduld het toverwoord. Voor die heerlijke malse ribben waar het vlees vanaf glijd moet je ze geruime tijd in de oven laten garen. Wel iets minder langs als op de barbecue overigens. Hierbij een kort stappenplan om spareribs in de oven te bereiden: Verwarm de oven voor op 130 graden en leg de spareribs met de holle kant naar beneden op de bakplaat. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en gaar ze zeker een uur op 130 graden. Vervolgens verhoog je de temperatuur door naar 170 graden, nog steeds in de aluminiumfolie. Hierna haal je de aluminiumfolie van de spareribs af en leg je ze “naakt” nog een uurtje terug in de oven. Gedurende dit gehele proces smeer je de spareribs een aantal maal in met je favoriete marinade.

Spareribs bbq

Spareribs op de bbq bereiden doen we het liefst op de indirecte manier. Dit houdt in dat je een warme en een koele zone creëert op de bbq. Aan een kant leg je de warme kolen, aan de andere kant een druipbakje gevuld met water, dit zorgt voor de nodige stoom wat de spareribs op de bbq vochtig houdt. Zorg ervoor dat je gedurende de gehele gaartijd een constante temperatuur binnen de barbecue kan waarborgen. Afhankelijk van de tijd die je kan nemen is deze temperatuur tussen de 100 en 150 graden. Leg de spareribs gedurende de gehele periode boven het druipbakje in de bbq en smeer ze regelmatig in. Het liefst laat je de spareribs zeker 3 uur op de bbq liggen, en heb je zelf ook echt de tijd dan pak je ze na anderhalf uur nog in met aliminium folie. Voor uitgebreidere instructies over hoe spareribs op de bbq te bereiden verwijzen we je graag door naar onze recepten sectie op de site.

Spareribs airfryer

In steeds meer keukens zien we hem terugkomen, de airfryer. Heb je geen bbq of oven tot je beschikking en wil je op een gezonde manier genieten van smaakvolle spareribs dan is de airfryer een prima alternatief. Net als bij de barbecue en in de oven moet je ook bij spareribs in de airfryer een lage temperatuur instellen en de ribs over een langere tijd laten garen. Zorg ervoor dat de spareribs op kamertemperatuur zijn alvorens je ze in de airfryer legt. Zorg dat de airfryer een temperatuur van 70 graden heeft bereikt en laat ze vervolgens voor ongeveer 45 minuten garen. Vervolgens verhoog je de temperatuur tot 200 graden en leg je de ribs nog 5 minuten terug. Gedurende dit proces kan je de ribben nog een aantal keer insmeren met je favoriete rub.