Speenvarken

105, 00
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
 • Bijzonder mals en zacht vlees
 • Van Hollandse boeren
 • Ideaal voor aan het spit
 • Eye catcher op de BBQ
Bevroren
 • IDEAL
 • Master Cart
 • After Pay
 • Visa Cart
Vleesversnijding
Speenvarken

Het orgaanvlees wordt verwijderd,

 

Het pronkstuk voor op het spit of op de barbecue, echte autenthiek hollandse speenvarkens. Onze speenvarkens zijn tussen de twee a zes weken oud als ze geslacht worden. In deze periode krijgt het varkentje nog melkvoeding van hun moeder waardoor het vlees extreem mals en soepel is.

Speenvarken kopen

Een speenvarken kopen doe je niet elk weekend. Speenvarkens worden vaak gekocht om aan het spit te rijgen op grote events en roast wedstrijden waar ze dienen als centerpiece. Wil jij iets uitzonderlijks op tafel zetten voor jouw gasten? Overweeg dan om eens een speenvarken te kopen. Goed om te weten als je een speenvarken gaat kopen is dat dit speenvarkens zijn die iets overkomen is tijdens het grootbrengen zoals bijvoorbeeld een gebroken pootje of een andere beperking. .

Speenvarken aan het spit

Het speenvarken dat je bij ons kan kopen is ongekruid en ongevuld, ideaal want dit betekent dat je zelf volledig de vrijheid hebt in de bereiding van dit fantastische product. Wanneer je het speenvarken zonder vulling aan het spit hangt dan kan je er altijd nog een mooie pork rub op aanbrengen. Gebruik je wel een vulling, zorg er dan voor dat je de buik goed dicht snoerd, bijvoorbeeld met een stuk slagerstouw, wat wij uiteraard gratis meeleveren.

Voor onze speenvarkens van 10 tot 12 kilo raden wij een professioneel spit of een zeer grote barbecue aan. Hoelang een speenvarken aan het spit moet hangen is afhankelijk van het gewicht van het varkentje en de warmte van het vuur. Wij houden als vuistregel aan dat een speenvarken van 6 kilo ongeveer 6 uur aan het spit moet hangen. Een kerntemperatuur tussen de 65 en 70 graden is wat ons betreft een mooie garing om te bereiken als een speenvarken aan het spit hangt. Het vuur zelf moet een temperatuur rond de 190 graden bereiken. Voor het speenvarken van 10 kilo geld dat je hem minimaal 8 uur aan het spit hangen. Ook hier houden we een kerntemperatuur van 70 graden aan.

Tijdens het garen aan het spit is het raadzaam om zaken als de poten en de snuit in te pakken, je wilt voorkomen dat deze in het vuur terechtkomen en verbranden. Voor zowel de presentatie als de smaak van het speenvarken aan het spit is dit natuurlijk zonde Onze speenvarkens tussen 8 en 10 kilo passen overigens ook prima in de oven. Maak zelf een mooie vulling en je hebt een fantastische maaltijd op tafel voor een gezelschap van plus minus 12 a 14 personen.

 
 

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

 • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
 • Ook topchefs werken graag met onze producten
 • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
 • Wij werken met lokale boeren

Speenvarken Herkomst

Land
Nederland

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Speenvarken
Uw waardering

Duurzaam en Veilig

 • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
 • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
 • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
 • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
 • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
Keurmerken en onderscheidingen
 
Zonder antibiotica of hormonen

Zonder antibiotica of hormonen

EG-gecertificeerd

EG-gecertificeerd

World Steak Challenge

World Steak Challenge

Het Wroetvarken

Het Wroetvarken

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk