T-Bone steak

17, 50
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Entrecote en Ossenhaas
  • Van grasgevoerde ierse runderen
  • Gefokt op kleinschalige boerderijen
  • Geen preventieve medicatie
Bevroren
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Certificaten
Certificaten

De T bone: Het T-vormige bot vormt een scheiding van twee van de duurste stukken rundvlees, namelijk de entrecôte (links), en de ossenhaas (rechts). De grootte van de T-bone, gecombineerd met het feit dat het twee van de duurste stukken rundvlees bevat, maakt de steak één van de duurste en kwalitatief hoogstaande steaks beschikbaar.

De T-bone wordt afgesneden van de korte lende. Het stuk vlees dankt zijn naam aan het T-vormige bot dat zich in het midden van het stuk bevindt. Dit T-vormige bot vormt een scheiding van twee van de duurste stukken rundvlees, namelijk de entrecôte (links), en de ossenhaas (rechts). De grootte van de Tbone, gecombineerd met het feit dat het twee van de duurste stukken rundvlees bevat, maakt de steak één van de duurste en kwalitatief hoogstaande steaks beschikbaar.

Iers gras gevoerd

Ierland is bij uitstek het land als het gaat om kwalitatief rundvlees. Het grootste geheim van Iers rundvlees is dat Ierse runderen het grootste deel van het jaar buiten leven. Het dieet van de runderen bestaat voor meer dan 90% uit gras en kruiden. Op duizenden kleinschalige boerderijen worden de runderen generatie op generatie op een traditionele en natuurlijke manier gefokt. De gemiddelde Ierse boerderij telt 36 hectare land, wat ongeveer gelijk staat aan 55 voetbalvelden. De runderen hebben dus alle ruimte om lekker te grazen. De combinatie van het grasdieet en volop lichaamsbeweging zorgt bij runderen voor een mooie en intense vleessmaak. Het stevige rode vlees heeft een mooie lichte en natuurlijke marmering en is fijn van structuur. Daarnaast bevat het vlees van een rund dat in de weide heeft gegraasd meer vitamine A, vitamine E en omega-3 vetzuren.

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

T-Bone steak bereiden

  • Haal de T-bone een uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
  • Kruid de T-bone met zout en peper of andere kruiden naar wens.
  • Doe olie in de pan, en plaats de T-bone in de pan wanneer deze goed heet is.
  • Bak het vlees in 1 minuut rondom goed bruin.
  • Draai vervolgens het gas op halve kracht en voeg roomboter toe in de pan.
  • Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
  • Laat de t-bone vervolgens 5 tot 10 minuten rusten in aliminium folie, afhankelijk van de dikte.

Serveertip voor T-Bone steak

Een T-bone steak is altijd de hoofdattractie van een geslaagde maaltijd. Lekkere side dishes maken het feest compleet. Enkele suggesties :

  • Gegrilde zoete aardappel
  • Een frisse coleslaw salade
  • Gegrilde asperges met zeezout

De favoriete combinatie van Stefan Grimbergen - Chef Morgan & Mees Amsterdam

Dranksuggesties voor T-Bone steak

Het wordt vaak nog onderschat, het belang van het juiste drankje bij die fantastische t-bone. Wanneer je de juiste rode wijn kiest dan sluiten de tanines goed bij de eiwitten in de t-bone. Dit zorg ervoor dat elke hap een smaak explosie in de mond is. Ook bier, whiskey en rum hebben dit effect:

Wijn

  • Een mooie volle italiaanse Barolo of Brunello di Montelcino (wijn)

Bier

  • La Chouffe 8,5 % (bier)
  • Grimbergen dubbel 6,5 % (bier)

Sterk

  • Een mooie volle italiaanse Barolo of Brunello di Montelcino (wijn)
  • Single Malt Bowmore 12 year (Whiskey)
  • Jameson Black Barrel (Whiskey)
  • Diplomatico Reserva Exclusiva (Rum)
  • Plantation Xo 20th anniversary (Rum)
  • Bathtub Gin Fever Tree Clementine tonic (G&T)

Alcoholvrij

  • Amstel 0% (Alcohol vrij)
  • Cranberry of Pomegranate sap (Alcohol vrij)

Dranksuggesties van Joey Bruggeman - Cocktail bar - Vesper Hotel Noordwijk

Specificaties T-Bone steak

HERKOMSTIerland
INGREDIENTENDECLARATIE100% varkensvlees
ALLERGIEAllergenenvrij, Glutenvrij, MSG-vrij, Notenvrij
OPSLAGCONDITIEDiepvriesproduct ≤ -18°C
RIHJPINGNiet gerijpt
MANIER VAN AFMESTENNiet van toepassing
BEREIDINGSMETHODEBarbecue, Oven
VOEDINGSWAARDEN.V.T.

Reviews

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:T-Bone steak
Uw waardering

Duurzaam en Veilig

  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
Keurmerken en onderscheidingen
 
Zonder antibiotica of hormonen

Zonder antibiotica of hormonen

EG-gecertificeerd

EG-gecertificeerd

World Steak Challenge

World Steak Challenge

Het Wroetvarken

Het Wroetvarken

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk