T-Bone steak
- Entrecote en Ossenhaas
- Van grasgevoerde ierse runderen
- Gefokt op kleinschalige boerderijen
- Geen preventieve medicatie


De T bone: Het T-vormige bot vormt een scheiding van twee van de duurste stukken rundvlees, namelijk de entrecôte (links), en de ossenhaas (rechts). De grootte van de T-bone, gecombineerd met het feit dat het twee van de duurste stukken rundvlees bevat, maakt de steak één van de duurste en kwalitatief hoogstaande steaks beschikbaar.
De T-bone wordt afgesneden van de korte lende. Het stuk vlees dankt zijn naam aan het T-vormige bot dat zich in het midden van het stuk bevindt. Dit T-vormige bot vormt een scheiding van twee van de duurste stukken rundvlees, namelijk de entrecôte (links), en de ossenhaas (rechts). De grootte van de Tbone, gecombineerd met het feit dat het twee van de duurste stukken rundvlees bevat, maakt de steak één van de duurste en kwalitatief hoogstaande steaks beschikbaar.
Iers gras gevoerd
Ierland is bij uitstek het land als het gaat om kwalitatief rundvlees. Het grootste geheim van Iers rundvlees is dat Ierse runderen het grootste deel van het jaar buiten leven. Het dieet van de runderen bestaat voor meer dan 90% uit gras en kruiden. Op duizenden kleinschalige boerderijen worden de runderen generatie op generatie op een traditionele en natuurlijke manier gefokt. De gemiddelde Ierse boerderij telt 36 hectare land, wat ongeveer gelijk staat aan 55 voetbalvelden. De runderen hebben dus alle ruimte om lekker te grazen. De combinatie van het grasdieet en volop lichaamsbeweging zorgt bij runderen voor een mooie en intense vleessmaak. Het stevige rode vlees heeft een mooie lichte en natuurlijke marmering en is fijn van structuur. Daarnaast bevat het vlees van een rund dat in de weide heeft gegraasd meer vitamine A, vitamine E en omega-3 vetzuren.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
T-Bone steak bereiden
- Haal de T-bone een uur voor het bereiden uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen.
- Kruid de T-bone met zout en peper of andere kruiden naar wens.
- Doe olie in de pan, en plaats de T-bone in de pan wanneer deze goed heet is.
- Bak het vlees in 1 minuut rondom goed bruin.
- Draai vervolgens het gas op halve kracht en voeg roomboter toe in de pan.
- Vervolgens ongeveer 3 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
- Laat de t-bone vervolgens 5 tot 10 minuten rusten in aliminium folie, afhankelijk van de dikte.
Serveertip voor T-Bone steak
Een T-bone steak is altijd de hoofdattractie van een geslaagde maaltijd. Lekkere side dishes maken het feest compleet. Enkele suggesties :
- Gegrilde zoete aardappel
- Een frisse coleslaw salade
- Gegrilde asperges met zeezout
De favoriete combinatie van Stefan Grimbergen - Chef Morgan & Mees Amsterdam
Dranksuggesties voor T-Bone steak
Het wordt vaak nog onderschat, het belang van het juiste drankje bij die fantastische t-bone. Wanneer je de juiste rode wijn kiest dan sluiten de tanines goed bij de eiwitten in de t-bone. Dit zorg ervoor dat elke hap een smaak explosie in de mond is. Ook bier, whiskey en rum hebben dit effect:
Wijn
- Een mooie volle italiaanse Barolo of Brunello di Montelcino (wijn)
Bier
- La Chouffe 8,5 % (bier)
- Grimbergen dubbel 6,5 % (bier)
Sterk
- Een mooie volle italiaanse Barolo of Brunello di Montelcino (wijn)
- Single Malt Bowmore 12 year (Whiskey)
- Jameson Black Barrel (Whiskey)
- Diplomatico Reserva Exclusiva (Rum)
- Plantation Xo 20th anniversary (Rum)
- Bathtub Gin Fever Tree Clementine tonic (G&T)
Alcoholvrij
- Amstel 0% (Alcohol vrij)
- Cranberry of Pomegranate sap (Alcohol vrij)
Dranksuggesties van Joey Bruggeman - Cocktail bar - Vesper Hotel Noordwijk
Specificaties T-Bone steak
HERKOMST | Ierland |
INGREDIENTENDECLARATIE | 100% varkensvlees |
ALLERGIE | Allergenenvrij, Glutenvrij, MSG-vrij, Notenvrij |
OPSLAGCONDITIE | Diepvriesproduct ≤ -18°C |
RIHJPING | Niet gerijpt |
MANIER VAN AFMESTEN | Niet van toepassing |
BEREIDINGSMETHODE | Barbecue, Oven |
VOEDINGSWAARDE | N.V.T. |
Reviews