Tomahawk Steak
- Fijn van draad en heerlijk mals
- Van grasgevoerde Ierse runderen
- Gefokt op kleinschalige boerderijen
- Geen preventieve medicatie


De Tomahawk steak is het geportioneerde deel van de laatste zes ribben van het rib rack. Het rib rack bevindt zich aan de voorzijde van de rug. De voorzijde van het rund is minder gespierd, waardoor het vlees fijn is van draad en het een zachte structuur heeft. De Tomahawk steak is met zijn lange uitstekende bot niet alleen een eyecatcher, maar door de goede verhouding tussen vet en vlees vol van smaak en heerlijk mals. Onze Tomahawk steak wordt in onze eigen uitbeenderij gesneden van prachtige grasgevoerde ierse runderen. Deze dieren leven vrijwel het gehele jaar buiten in de wei en eten voornamelijk wat de natuur ze te bieden heeft. Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, antibiotica of andere hormonen. In het uitzonderlijke geval dat dieren toch medicatie nodig hebben dan gebeurd dit alleen op voorschrijven van een veearts.
Ierse grasgevoerde Tomahawk steak
De runderen die wij gebruiken in de slagerij zijn afkomstig van kleinschalige Ierse boerderijen. Op deze boerderijen worden de dieren generatie op generatie op dezelfde ambachtelijke en diervriendelijke manier gefokt. Onze runderen zijn 90% van hun leven in de buitenlucht waar ze hoofdzakelijk eten wat de natuur ze te bieden heeft. Op de vele hectaren land is aan gras geen tekort. Door dit natuurlijke dieet is onze Tomahawk heerlijk van smaak en bovendien erg mals. De dieren ontvangen geen onnodige preventieve medicatie.
Tomahawk steak kopen
Als je een vleesliefhebber bent dan wil je een Tomahawk steak kopen. De tomahawk is een eyecatcher. Of je hem nu op de bbq wilt bereiden hartje zomer of dat je hem tijdens kerst of bij een andere bijzondere gelegenheid wilt aansnijden aan een tafel vol met gasten. Het vlees is bijzonder mals en heerlijk van smaak. Wil je een Tomahawk steak kopen dan ben je bij ons ook zeker aan het juiste adres. Wij leveren de mooiste stukken vlees aan restaurants en strandpaviljoens door heel Nederland dus ook met deze Tomahawk steak zullen we je niet teleurstellen.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
Ook topchefs werken graag met onze producten
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
Wij werken met lokale boeren
Tomahawk Steak Herkomst
Tomahawk Steak bereiden
- Je wilt voorkomen dat de Tomahawk steak nog te koud is als je hem gaat bereiden. Dit komt de kwaliteit van het vlees niet ten goede. Haal hem dus ruim op tijd uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
- Dep de gehele steak goed droog met een schoon stuk papier of keukenrol
- Voeg wat zout en peper toe naar smaak mocht je dit nodig vinden
- Mocht je de Tomahawk steak bereiden op de bbq, maak dan een koude en warme zone gereed. Dit doe je door aan een kant onder de grill de kolen te leggen en aan de andere kant geen kolen te plaatsen. Je kan dan wel een druipbakje met water neerzetten zodat de steak tijdens het garen vochtig blijft aan de koele kant.
- Wil je de Tomahawk steak medium rare, zorg dan dat hij rond de 48 graden is boven de koude zone
- Verplaats het vlees vervolgens boven de kolen en gril hem aan weerszijden nog even goed af. Ongeveer 1 minuut per zijde. Gebruik eventueel een sear grate voor die mooie kenmerkende streep op de Tomahawk steak.
- Laat het vlees nog enkele minuten rusten in aluminiumfolie voordat je hem gaat aansnijden.