Tournedos
- Gesneden van Black Angus runderen
- Genoten van een grasgevoerd dieet
- Gefokt op kleinschalige boerderijen
- Geen preventieve medicatie





Snijdt naast de tournedos ook: Côte de boeuf, varkenshaas en andere prachtige stukken vlees

De Tournedos of ook ossenhaas genoemd Is een langgerekte spier die aan de binnenkant van de ruggenwervel ligt
Onze tournedos is een heerlijk mals stukje vlees van ierse grasgevoerde runderen. Wij snijden de tournedos dagelijks vers in onze eigen EG gecertificeerde slagerij in de Bollenstreek. We bieden hem aan in verschillende gewichten, zowel in onze webshop als voor onze horeca klanten. Heb je iets bijzonders te vieren of wil je eens uitpakken tijdens een lekker diner? Dan is de tournedos zeker de moeite waard.De tournedos is het middenstuk van een ossenhaas. Hij is fijn van draad en zacht van structuur. Vele zien de tournedos als het beste stukje vlees van het rund. Bij ons in de slagerij verschillen hierover wel de meningen maar over een ding zijn wij het wel eens. Voor een goed gebakken tournedos komen wij allemaal wel ons bed uit;)
Hoe kan je het beste een tournedos bakken?
Hoe je de perfecte tournedos moet bakken is voor iedereen anders. Het hangt af van de garing die je lekker vindt en de manier waarop je hem gaat bereiden. Een tournedos bakken op de bbq geeft wanneer je houtskool gebruikt een andere smaak mee aan het vlees dan wanneer je een tournedos gaat bakken in de pan met roomboter. Wij zelf vinden wel dat de enige manier om een tournedos te garen medium - rare is, maar ook hierover valt te twisten. Ga je een tournedos in de pan bakken, zorg dan eerst dat het vlees op kamer temperatuur is gekomen, haal je tournedos dus ruimschoots voor het diner al uit de koelkast. Minimaal 30 minuten voordat je begint met bakken, maar liever nog iets eerder. Verhit de pan vervolgens met een royale plak roomboter en bak deze bruin in de pan. Nu kan je de tournedos bakken. Dep hem eerst nog even af met een schoon stukje keukenrol en leg hem dan in het midden van de pan waar je hem 3 a 4 minuten weerzijde gaat bakken. Vergeet terwijl je dit doet niet de gesmolten roomboter met een theelepel over het vlees te gieten. Haal de tournedos vervolgens uit de pan en laat hem nog enkele minuten rusten terwijl hij ingepakt is in aliminium folie. Op die manier kan de tournedos nog even doorgaren. Het vlees heeft van zichzelf al een fantastische smaak en heeft verder niets nodig, hooguit wat zout.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Tournedos Herkomst
Tournedos bereiden
- De tournedos moet op kamertemperatuur zijn, haal hem zeker 30 minuten voor het bakken uit de koeling.
- Bestrooi de tournedos voor het bakken eventueel licht met wat zout, hij smaakt van zichzelf fantastisch.
- Leg de tournedos niet te snel in de pan, deze moet eerst goed warm zijn.
- Bak de tournedos aan beide zijde op hoog vuur bruin, ongeveer 30 seconden per kant.
- Voeg vervolgens nog wat roomboter toe en zet het vuur wat lager.
- Nu laat je de tournedos nog twee of drie minuten doorgaren, je eet hem het liefst rose / medium rare.
- Laat de tournedos na het bakken nog minimaal 5 minuten rusten zodat de eigen sappen weer goed in het vlees trekken.
Kerntemperatuur tournedos:
Rare | 46 °C |
Medium rare | 48 - 50 °C |
Medium | 51 - 57 °C |
Well done | 63 °C |
Reviews
-
prijs vs kwaliteit een prima tournedosHeerlijk mals en een fantastische smaak. Tournedos blijft mijn favoriete stukje vlees. Werd overigens ook goed bezorgd in een gekoelde verpakking, helemaal top
Gepost op