Tournedos

Waardering:
100% of 100
27, 50
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Gesneden van Black Angus runderen
  • Genoten van een grasgevoerd dieet
  • Gefokt op kleinschalige boerderijen
  • Geen preventieve medicatie
Bevroren
Vers geleverd
  • IDEAL
  • Master Cart
  • After Pay
  • Visa Cart
Certificaten
Certificaten
Uw slager
Boudewijn

Snijdt naast de tournedos ook: Côte de boeuf, varkenshaas en andere prachtige stukken vlees

Vleesversnijding
Tournedos van de koe

De Tournedos of ook ossenhaas genoemd Is een langgerekte spier die aan de binnenkant van de ruggenwervel ligt

Onze tournedos is een heerlijk mals stukje vlees van ierse grasgevoerde runderen. Wij snijden de tournedos dagelijks vers in onze eigen EG gecertificeerde slagerij in de Bollenstreek. We bieden hem aan in verschillende gewichten, zowel in onze webshop als voor onze horeca klanten. Heb je iets bijzonders te vieren of wil je eens uitpakken tijdens een lekker diner? Dan is de tournedos zeker de moeite waard.De tournedos is het middenstuk van een ossenhaas. Hij is fijn van draad en zacht van structuur. Vele zien de tournedos als het beste stukje vlees van het rund. Bij ons in de slagerij verschillen hierover wel de meningen maar over een ding zijn wij het wel eens. Voor een goed gebakken tournedos komen wij allemaal wel ons bed uit;)

 

Hoe kan je het beste een tournedos bakken?

Hoe je de perfecte tournedos moet bakken is voor iedereen anders. Het hangt af van de garing die je lekker vindt en de manier waarop je hem gaat bereiden. Een tournedos bakken op de bbq geeft wanneer je houtskool gebruikt een andere smaak mee aan het vlees dan wanneer je een tournedos gaat bakken in de pan met roomboter. Wij zelf vinden wel dat de enige manier om een tournedos te garen medium - rare is, maar ook hierover valt te twisten. Ga je een tournedos in de pan bakken, zorg dan eerst dat het vlees op kamer temperatuur is gekomen, haal je tournedos dus ruimschoots voor het diner al uit de koelkast. Minimaal 30 minuten voordat je begint met bakken, maar liever nog iets eerder. Verhit de pan vervolgens met een royale plak roomboter en bak deze bruin in de pan. Nu kan je de tournedos bakken. Dep hem eerst nog even af met een schoon stukje keukenrol en leg hem dan in het midden van de pan waar je hem 3 a 4 minuten weerzijde gaat bakken. Vergeet terwijl je dit doet niet de gesmolten roomboter met een theelepel over het vlees te gieten. Haal de tournedos vervolgens uit de pan en laat hem nog enkele minuten rusten terwijl hij ingepakt is in aliminium folie. Op die manier kan de tournedos nog even doorgaren. Het vlees heeft van zichzelf al een fantastische smaak en heeft verder niets nodig, hooguit wat zout.

Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

  • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
  • Ook topchefs werken graag met onze producten
  • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
  • Wij werken met lokale boeren

Tournedos Herkomst

Rassen
Black Angus
Land
Ierland
Streek
Cork County

Reviews

Klantenreviews
  1. prijs vs kwaliteit een prima tournedos
    Rating
    100%
    Heerlijk mals en een fantastische smaak. Tournedos blijft mijn favoriete stukje vlees. Werd overigens ook goed bezorgd in een gekoelde verpakking, helemaal top

    Gereviewd door

    Gepost op

Schrijf uw eigen review
U plaatst een review over:Tournedos
Uw waardering

Duurzaam en Veilig

  • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
  • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
  • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
  • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
  • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
Keurmerken en onderscheidingen
 
Zonder antibiotica of hormonen

Zonder antibiotica of hormonen

EG-gecertificeerd

EG-gecertificeerd

World Steak Challenge

World Steak Challenge

Het Wroetvarken

Het Wroetvarken

De reis van boer tot bord

1. De Boer

Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

3. Portionering, controle en inpakken

Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

4. Bollensteak.nl

Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

5. Jouw bord

Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

Wat topchefs zeggen

“Bollensteak is mijn vaste leverancier en
levert altijd kwaliteit”

Chefkok Nils van Werkhoven
Dylans Noordwijk