Varkenshaas
- Veruit het zachtste deel van het varken
- Weinig vet en een fijne structuur
- Ketting al verwijderd door onze slagers
- Gesneden van het wroetvarken



De varkenshaas wordt gesneden uit de holte van de rug
De varkenshaas bevindt zich in de holte van de rug en is veruit het zachtste deel van een varken. Dit komt omdat de varkenshaas een niet werkend stukje van het varken is, waardoor het weinig vet bevat en het een fijne structuur heeft. De varkenshaas bestaat uit een dik gedeelte (kop) en een dunner uiteinde. Onze varkenshaas wordt verkocht zonder ‘’ketting’’. De ketting bevindt zich aan de buitenkant van de haas, waarmee het stukje vlees oorspronkelijk vast zat gehecht aan de ribben. Wij verwijderen de ketting omdat dit stukje pezig en minder smakelijk is.
Varkenshaas zonder ketting kopen
Al onze stukken vlees worden gesneden door gediplomeerde slagers in onze eigen slagerij. Zo ook onze varkenshaas. Onze slagers weten als geen ander dat de ketting geen echte meerwaarde biedt aan dit prachtige stuk vlees. Om het voor onze horeca en particulieren klanten zo makkelijk mogelijk te maken snijden wij de ketting dan ook al af voordat we het vlees verpakken voor verzending. Een van de grote voordelen van bestellen in onze webshop is dat wij niet zomaar een doorgeefluik zijn met een grote vriezer maar daadwerkelijk vanuit een EG gecertificeerde slagerij werken. Voedselveiligheid is onze top prioriteit en om onze EG certificering te behouden worden wij structureel door externe controleurs beoordeeld. Al onze werk en koelingsruimtes voldoen aan alle europese veiligheidsnormen. Zo snijden wij niet alleen een heerlijk stukje varkenshaas, hij is ook nogeens gesneden onder de beste omstandigheden door vakkunidge slagers.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Varkenshaas Herkomst
Varkenshaas bereiden
- Haal de Varkenshaas een uur voor het bakken uit de koeling zodat hij alle tijd heeft om op kamertemperatuur te komen
- De varkenshaas is heerlijk van smaak en heeft eigenlijk niets nodig. Kruid hem hooguit licht met wat peper en zout
- Verwarm de pan goed en gebruik bij voorkeur roomboter of anders een olie
- Bak de varkenshaas rondom bruin in 1 a twee minuten.
- Draai vervolgens het gas op halve kracht en voeg roomboter toe in de pan.
- Vervolgens ongeveer 10 - 15 minuten, op laag vuur rustig laten braden.
- Laat de varkenshaas nog een aantal minuten rusten voordat je hem gaat aansnijden, eetsmakelijk
Kerntemperatuur Varkenshaas:
De varkenshaas eet je het liefst rose
Rare | 50 °C |
Medium rare | 55 °C |
Medium / Rose | 60 °C |
Well done | 70 °C |
Kruiden
Bijpassende kruiden voor dit vlees zijn:



Reviews
-
Blijft een heerlijk stukje vleesDe varkenshaas blijft een van de mooiste stukken vlees om op tafel te toveren. Wij halen het normaal gesproken altijd bij onze lokale slager maar ik wilde hem ook wel een keer online bestellen. Bollensteak kende ik nog niet maar dat was helemaal prima. Ik ben goed geholpen door een van de slagers toen ik een vraagje had. De varkenshaas is goed koel bezorgd en hij was daarnaast ook nog super lekker. Zeker niet minder als bij mijn plaatselijke slager
Gepost op