Procureur (varkens nek)
- Ideaal voor pulled pork
- Gesneden in eigen slagerij
- Van het prestigeuze wroetvarken
- Doorregen met fijne vetadertjes




De varkensnek wordt gesneden uit het bovenste gedeelte van de hals
De varkensnek wordt gesneden uit het bovenste gedeelte van de hals van een varken. Waar varkensnek vroeger vooral gebruikt werd voor rollade en schouderkarbonade, wordt het tegenwoordig veel gebruikt voor pulled pork. Dit stuk leent zich er uitstekend voor om langzaam te garen in de braadpan, oven of barbecue. Dit komt omdat het stuk goed doorregen is met fijne vet adertjes, waardoor het vlees niet uitdroogt en het heerlijk mals blijft.
Varkensnek van het Pietrain varken
Het Belgische Piétrain-varken is een bijzonder ras dat meer vlees ontwikkelt dan andere rassen. Daarnaast heeft het een laag vetgehalte heeft en een fijne structuur. In Nederland werken de Wroetvarken veehouders met dit fantastische ras voor meerdere stukken vlees waaronder het varkensnek. Het wroetvarken is een van de weinige varkensrassen die in Nederland een beter leven ster hebben toegekend gekregen. Dit komt omdat de boeren hoge eisen stellen aan de leefomstandigheden van de dieren. Zo krijgen de varkens 3 keer meer levensruimte dan bij de gemiddelde varkensstal. De dieren krijgen dagelijks vers drinkwater en ontvangen non GMO voer. Dat maakt onze varkensnek niet alleen een heerlijk maar ook een verantwoord stukje vlees.
Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord
-
Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
-
Ook topchefs werken graag met onze producten
-
Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
-
Wij werken met lokale boeren
Procureur (varkens nek) Herkomst
Reviews