Varkensvlees
Ons varkensvlees is afkomstig van prachtige rassen zoals Zeeuws Vlaams Duroc, het oer hollandse wroetvarken en het spaanse Iberico varken. Of je nu opzoek bent naar extra dik bevleesde spareribs, heerlijke zelfgemaakte Iberico hamburgers of een malse varkenshaas, in ons aanbod vind je kwalitatief en duurzaam varkensvlees. Uitgebeend door onze eigen mensen, die de beste restaurants en particulieren in nederland voorzien van de mooiste stukken varkensvlees.
Duurzaam varkensvlees kopen
Naast smaak en kwaliteit vinden wij de leefomstandigheden van de dieren ook erg belangrijk. Voor al onze rassen geld dat de varkens onder goede omstandigheden zijn grootgebracht. De varkens hebben buiten geleefd, gegeten wat de natuur ze te bieden heeft en specifiek wroetvarkens worden niet gecastreerd. Daarnaast krijgen de wroetvarkens alleen medicatie als een vee arts dit noodzakelijk vindt.Uniek in Nederland is dat het wroetvarken ras zelfs een beter leven ster heeft ontvangen van de dierenbescherming. Wil je dus varkensvlees kopen zonder een naar bijsmaakje, koop dan het varkensvlees uit ons assortiment.
Varkensvlees bereiden, onze tips
Net als bij rundvlees moet je ook bij het bereiden van varkensvlees enkele belangrijke tips in het achterhoofd houden. Haal het varkensvlees dertig minuten voordat je gaat koken uit de koelkast, hierdoor heeft het voldoende tijd om op kamertemperatuur te komen. Let op, is het varkensvlees bevroren, leg het dan de avond voordat je het gaat bereiden alvast in de koelkast zodat het rustig kan ontdooien. Dep het varkensvlees vervolgens droog en verwarm een pan voor, bij voorkeur met een groot stuk boter al is kokosolie of olijfolie ook een goed alternatief. Bak het varkensvlees op hoog vuur in grofweg 2 minuten om en om bruin . Zet vervolgens het vuur lager en laat het varkensvlees nog een klein kwartier rustig garen. Verplaats het varkensvlees wel een aantal keer in de pan tijdens het garen zodat het niet aan de bodem van je pan blijft plakken.
Varkensvlees uit Spanje, Portugal en Nederland
Het Iberico varken heeft voor de fijnproever geen introductie nodig. Deze varkens van het spaanse schiereiland verblijven hun gehele leven op uitgestrekte velden waar ze zichzelf tegoed doen met voornamelijk gras en kruiden. Hun nootachtige smaak hebben ze te danken aan de eiken noten die ze tijdens de herfst cadeau krijgen van de bomen op het land. Voor ons nederlandse varkensvlees werken wij exclusief samen met het wroetvarken. Het mooie aan deze varkens is dat ze 3x meer ruimte hebben om te leven dan het gemiddelde varkensvlees dat je in de gemiddelde supermarkt aantreft. De wroetvarkens zijn afkomstig van het belgische Pietrain. Dit ras is fijn van structuur en heeft een laag vetgehalte.