Varkensvlees

Ons varkensvlees is afkomstig van prachtige rassen zoals Zeeuws Vlaams Duroc, het oer hollandse wroetvarken en het spaanse Iberico varken. Of je nu opzoek bent naar extra dik bevleesde spareribs, heerlijke zelfgemaakte Iberico hamburgers of een malse varkenshaas, in ons aanbod vind je kwalitatief en duurzaam varkensvlees. Uitgebeend door onze eigen mensen, die de beste restaurants en particulieren in nederland voorzien van de mooiste stukken varkensvlees.

Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 40

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Seizoenspakket Winter
    74, 95
    5900 gr
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  2. Gourmet schotel Super-deluxe
    55, 00
    Ca. 5 personen
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  3. BBQ pakket junior
    25, 00
    5 personen
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  4. BBQ pakket Deluxe
    45, 00
    5 personen
    Waardering:
    100%
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  5. varkensfiletrollade
    14, 95
    1000 gr
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  6. Dagelijks vlees box gemixt
    42, 00
    Waardering:
    100%
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  7. Varkenspicanha met zwoerd
    9, 95
    675 gr
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  8. Iberico Varkenshaas
    32, 25
    1150 gr1250 gr1350 gr
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  9. Boomstammetje
    4, 00
    2 x 150 gr5 x 150 gr10 x 150 gr
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  10. Iberico Presa Spanje
    47, 50
    1350 gram
    Waardering:
    100%
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  11. Schnitzel gepaneerd
    6, 00
    2 x 200 gram
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  12. Pulled Pork kant en klaar
    21, 25
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  13. Spareribs 2 st
    18, 25
    1000 gr - 2 stuks
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  14. Voorgegaarde spareribs
    13, 95
    Waardering:
    100%
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  15. Spareribs bevleesd 2st
    24, 38
    1.55 kg
    Waardering:
    100%
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  16. Spareribs extra dik bevleesd 2st
    32, 50
    2 kg
    Waardering:
    100%
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  17. Buik Spareribs 2 st
    25, 00
    1.5 kg
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  18. Varkenshaas
    19, 05
    500 gr1 kg2 kg
    Waardering:
    100%
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  19. Varken staartstuk met zwoerd
    9, 95
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  20. Procureur (varkens nek)
    24, 95
    2.5 kg
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  21. Ribroast varken
    34, 50
    2000 gr2400 gr
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  22. Buikspek
    29, 95
    2.5 kg met zwoerd2,5 kg zonder zwoerd
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  23. Middel met Zwoerd
    65, 00
    7 kg8 kg
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  24. Voorstuk
    89, 95
    9800 gr.
    Op voorraad: Morgen geleverd!
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-24 van 40

Pagina
per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Duurzaam varkensvlees kopen

Naast smaak en kwaliteit vinden wij de leefomstandigheden van de dieren ook erg belangrijk. Voor al onze rassen geld dat de varkens onder goede omstandigheden zijn grootgebracht. De varkens hebben buiten geleefd, gegeten wat de natuur ze te bieden heeft en specifiek wroetvarkens worden niet gecastreerd. Daarnaast krijgen de wroetvarkens alleen medicatie als een vee arts dit noodzakelijk vindt.Uniek in Nederland is dat het wroetvarken ras zelfs een beter leven ster heeft ontvangen van de dierenbescherming. Wil je dus varkensvlees kopen zonder een naar bijsmaakje, koop dan het varkensvlees uit ons assortiment.

Varkensvlees bereiden, onze tips

Net als bij rundvlees moet je ook bij het bereiden van varkensvlees enkele belangrijke tips in het achterhoofd houden. Haal het varkensvlees dertig minuten voordat je gaat koken uit de koelkast, hierdoor heeft het voldoende tijd om op kamertemperatuur te komen. Let op, is het varkensvlees bevroren, leg het dan de avond voordat je het gaat bereiden alvast in de koelkast zodat het rustig kan ontdooien. Dep het varkensvlees vervolgens droog en verwarm een pan voor, bij voorkeur met een groot stuk boter al is kokosolie of olijfolie ook een goed alternatief. Bak het varkensvlees op hoog vuur in grofweg 2 minuten om en om bruin . Zet vervolgens het vuur lager en laat het varkensvlees nog een klein kwartier rustig garen. Verplaats het varkensvlees wel een aantal keer in de pan tijdens het garen zodat het niet aan de bodem van je pan blijft plakken.

Varkensvlees uit Spanje, Portugal en Nederland

Het Iberico varken heeft voor de fijnproever geen introductie nodig. Deze varkens van het spaanse schiereiland verblijven hun gehele leven op uitgestrekte velden waar ze zichzelf tegoed doen met voornamelijk gras en kruiden. Hun nootachtige smaak hebben ze te danken aan de eiken noten die ze tijdens de herfst cadeau krijgen van de bomen op het land. Voor ons nederlandse varkensvlees werken wij exclusief samen met het wroetvarken. Het mooie aan deze varkens is dat ze 3x meer ruimte hebben om te leven dan het gemiddelde varkensvlees dat je in de gemiddelde supermarkt aantreft. De wroetvarkens zijn afkomstig van het belgische Pietrain. Dit ras is fijn van structuur en heeft een laag vetgehalte.