Pulled pork

Pulled pork is varkensvlees dat gedurende een lange tijd en op een lage temperatuur gegaard wordt. In ons Pulled Pork assortiment werken wij enkel met kwalitatief mooie stukken vlees. Prijswinnend vlees zelfs dat bij internationale wedstrijden de hoofdprijs wint. In ons assortiment hebben wij onder andere Picnic (een halve schouder) of het uit amerika bekende Boston Butt. Heb je geen tijd of zin om zelf Pulled pork te maken? Geen probleem, wij hebben het al voor je bereid. kies uit onze kant en klare pulled pork of pulled chicken.

Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
  1. Voorstuk
    89, 95
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  2. Boston Butt
    44, 95
    Waardering:
    100%
    Op voorraad: Morgen geleverd!
  3. Picnic
    42, 95
    Op voorraad: Morgen geleverd!
Tonen als Foto-tabel Lijst

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Pulled pork maken

De twee meest gangbare manieren om pulled pork te maken zijn in een slowcooker, in de oven, of zoals wij zelf graag doen op de barbecue. Wil je pulled pork op de bbq maken dan zijn goed gereedschap en vooral geduld noodzakelijk. Het rustig laten garen van het vlees zorgt er namelijk voor dat het collageen omgezet kan worden naar een meer gelatine actige stof. Dit zorgt ervoor dat de Pulled pork die je maakt die kenmerkende zachte en malse structuur krijgt. Heb je geen barbecue tot je beschikking maar wil je dit weekend wel thuis een lekkere pulled pork op tafel zetten dan kan je het uiteraard ook in de oven doen. Kwalitatief kan je dan nogsteeds heerlijke pulled pork maken, je mist alleen die heerlijke rookachtige smaak die zo kenmerkend is voor de barbecue.

Pulled pork in de slowcooker

Een slowcooker is eigenlijk niets anders dan een elektrische pan waarin je lange tijd op lage temerpatuur een gerecht kan bereiden. In die zin lijkt het op een bbq maar dan zonder de heerlijke rook smaak. Het mooie aan het maken van pulled pork in de slow cooker is dat je alles in de pan kan stoppen, de gaartijd in kan stellen en na de gaartijd houdt de slowcooker de pulled pork warm. De tijd die je nodig hebt om pulled pork in de slow cooker te bereiden hangt ook af van de tijd die je hebt. De meeste slow cookers hebben namelijk twee standen, Laag en hoog. Heb je haast dan zet je de pan op hoog en laat je het vlees tusssen de 5 en 6 uur garen. Heb je alle tijd (en dit heeft ons voorkeur) dan zet je de slowcooker op laag en zet je het er tussen de 7 en 9 uur in.

Pulled pork green egg

Uiteraard kan je een fantastische pulled pork bereiden op je green egg. In dit voorbeeld gaan we uit van een stuk Boston Butt van ongeveer 2kg. Eerst verwarm je de green egg op naar een temperatuur tussen de 95 en 110 graden. Vervolgens laat je het stuk vlees een uur of 8 garen naar een temperatuur van 71 graden. Vervolgens wikkel je het stuk procureur in alliminium folie en laat je het in zo’n 6 tot max 8 uur verder garen tot een temperatuur tussen de 86 en 96 graden. Gebruik van een kernthermometer is in dit gehele proces absoluut aan te raden. Haal het vlees van de Green egg en laat het nog twee a drie uur rusten.

Pulled pork uit de oven

Pulled pork uit de oven kan je op verschillende manieren bereiden. Een goede voorbereiding is hier het halve werk. Zorg ervoor dat je een ruime braadslede tot je beschikking hebt en eventueel ook een fijne rub om de pulled pork mee in te wrijven alvorens deze in de oven gaat. Een vleesthermometer is ook nu absoluut een verreiste. Zet vervolgens het vlees zo’n 4 uur in de oven op een temperatuur van 120 graden. Wikkel het stuk vlees in de alliminium folie en zet het nog zo’n 3 uur terug in de oven op een temperatuur van 150 graden. Wil je dat je pulled pork een krokant laagje krijgt? Haal het laatste half uur de aliminium folie van de procureur af. Houd ten aller tijden de temperatuur op de kernthermometer in de gaten. Het maken van pulled pork in de oven is geen exacte wetenschap. De dikte van het vlees speelt uiteindelijk een belangrijke rol in hoe snel het vlees de kerntemperatuur bereikt. En houd in het achterhoofd, voor een zachte / malse pulled pork wil je daar lang de tijd voor nemen.