Varkenswangen

11, 95
Aantal personen:
Op voorraad: Morgen geleverd!
  • Gesneden van Hollandse varkens
  • Mals van structuur en laag vetgehalte
  • Onbeperkt vers water en Non GMO voer
  • Van Nederlandse boeren
    Bevroren
    • IDEAL
    • Master Cart
    • After Pay
    • Visa Cart
    Vleesversnijding
    Varkenswangen van het varken

    Onze koontjes worden gesneden van de wang van het varken

    Varkenskoontjes zijn de wangen van het varken, de kaakspier om precies te zijn. De varkenswang is een echte delicatesse. De koontjes zijn ideaal om bijvoorbeeld een mooie stoof mee te maken waarin het vlees langzaam kan garen.

    Varkenswangen van Wroetvarkens

    Wij zijn er bijzonder trots op dat wij voor ons varkensvlees kunnen samenwerken met het Wroetvarken. Dit is een organisatie die zeer strenge eisen stelt aan het fokken van varkens. De eisen zijn dusdanig specifiek dat slechts 1% van de Nederlandse varkens dit certificaat mogen dragen. Naast de kwaliteit van de varkenswangen staan ook de leefomstandigheden van de dieren centraal. De varkens moeten voldoende ruimte hebben om te wroeten en te spelen. Daarnaast krijgen de dieren vers drinkwater en mogen ze geen GMO voer ontvangen. Door al hun inspanningen mag het wroetvarken het een ster beter leven logo voeren.

    Restaurant kwaliteit maar dan thuis op het bord

    • Ons vlees wint prijzen bij internationale BBQ wedstrijden
    • Ook topchefs werken graag met onze producten
    • Ons vlees bevat geen preventieve hormonen of antibiotica
    • Wij werken met lokale boeren

    Varkenswangen Herkomst

    Boer
    Wroetvarken veehouders
    Rassen
    Belgisch Pietrain
    Land
    Nederland

    Varkenswangen bereiden

    • we kiezen ervoor om de varkenswangen te stoven in een pan. Je zou dit eventueel ook in de oven kunnen doen.
    • Haal de varkenswangen ruim optijd uit de koelkast zodat deze op kamer temperatuur kunnen komen.
    • Kruid het vlees eventueel met wat zout en peper
    • Doe een flinke klom roomboter in een pan, laat deze smelten tot het mooi bruin is .
    • Bak de varkenswangen in enkele minuten bruin.
    • Draai vervolgens het vuur lager en voeg naar eigen smaak uien, knoflook en specerijen toe aan de varkenswangen
    • Blus het af met een flesje bruin bier zoals een Trappist of Grimberen dubbel.
    • Voeg 400 ml kalfsfond toe
    • Laat het geheel minstens twee uur garen op een middenlaag vuur met de deksel op de pan

    Reviews

    Schrijf uw eigen review
    U plaatst een review over:Varkenswangen
    Uw waardering

    Duurzaam en Veilig

    • Onze slagerij is EG gecertificeerd en voldoet aan alle Europese veiligheidsnormen
    • Onze verpakkingen bieden optimale isolatie en zijn volledig recyclebaar
    • Uw bestelling wordt verwerkt door gediplomeerde slagers
    • Ons vlees bevat geen preventieve medicatie, hormonen of antibiotica
    • Wij volgen onze producten van de boer tot aan uw bord
    Keurmerken en onderscheidingen
     
    Zonder antibiotica of hormonen

    Zonder antibiotica of hormonen

    EG-gecertificeerd

    EG-gecertificeerd

    World Steak Challenge

    World Steak Challenge

    Het Wroetvarken

    Het Wroetvarken

    De reis van boer tot bord

    1. De Boer

    Wij werken met boeren die hoge eisen stellen aan de voeding en leefomstandigheden van hun beesten.

    2. Uitbeenderij en Vleesverwerking

    Bollensteak is onderdeel van vleesverwerkingsbedrijf van der Holst. Hier werken dagelijks onze 60 uitbeenders en slagers met de mooiste stukken vlees.

    3. Portionering, controle en inpakken

    Portioneren van het assortiment op Bollensteak doen wij zelf. Voordat wij het vlees verpakken wordt het in onze eigen vleesverwerkings ruimtes onderworpen aan de strengste kwaliteits eisen om de voedselveiligheid te garanderen.

    4. Bollensteak.nl

    Wij zetten de mooiste en bijzonderste producten voor u online in onze online slagerij.

    5. Jouw bord

    Nu kan het feest beginnen. Kakelverse en gezonde producten met heerlijke smaken op jouw bord. We hopen dat je ervan gaat genieten

    Wat topchefs zeggen

    “Bollensteak is mijn vaste leverancier en
    levert altijd kwaliteit”

    Chefkok Nils van Werkhoven
    Dylans Noordwijk